wat is een holistisch emotiecoach?

Wat is een holistisch emotie coach?

Vaag begrip of glashelder? Ik leg het je graag uit. 💛

Wat betekent holistisch?

Een holistisch coach kijkt naar de mens en de klacht als één geheel. Met andere woorden; alle klachten hebben een verbinding met zowel je lichamelijk, emotionele, mentale en energetische staat van zijn. Bijna niets staat los van elkaar. (Ik zeg "bijna" omdat ik niet geloof dat je iets uit het leven kan benoemen dat absoluut is.)

Positieve gevolg

Als je met een probleem op één gebied aan de slag gaat heeft dat gevolgen voor de andere gebieden.  Bijv. als jij boosheid niet makkelijk kan toelaten of juist heel erg overgenomen wordt door je eigen boosheid heeft dit meestal ook gevolgen op andere gebieden van je leven. Het kan zorgen voor lichamelijke ongemakken. Onderdrukte boosheid kan bijvoorbeeld slaan om je organen zoals de lever. maar ook kun je het in je kaken ,nek of schouders voelen. Door nader onderzoek te doen naar je bewuste en onderdrukte emoties (of ze er nu wel of juist teveel aanwezig zijn) ga je ontdekken wat er meer innerlijk bij je speelt. Dit heeft een positief gevolg, niet alleen op je emoties, zeker ook op je lichaam (doordat je meer ontspanning ervaart) en op het mentale stukje (vanwege anders kunnen denken)

Een holistisch coach onderzoekt en werkt op deze vier lagen:

❤️‍🔥 mentaal

❤️‍🔥 emotioneel

❤️‍🔥 lichamelijk 

❤️‍🔥 energetisch

Je kunt bij elk gebied starten. Precies daar waar jij de meeste last ervaart. Om van daaruit de kern van je probleem te tackelen en hiermee op diepere lagen te transformeren en te helen.


Bewust worden van het onbewuste. holistisch coach

Je kan pas iets veranderen als je het bewust bent. Ik als holistisch coach zorg ervoor dat het onbewuste bij jou zichtbaar wordt.  Wij mensen leven voor 95% uit ons onbewuste. Er is dus nog veel winst te behalen met het ontdekken wat er nog meer in je leeft. Bijvoorbeeld overtuigingen waarvan je het bestaan niet wist maar wel een bepaald gedrag door hebt ontwikkeld. Wat nu als belastend voor je kan zijn.

Als jij problemen in je leven hebt die je langere tijd ervaart of steeds maar weer terugkomen, kun je ervan uitgaan dat je probleem op een dieper niveau opgelost mag worden. 

Zodra je bewust wordt van je onbewuste kun je er mee aan de slag en zie je weer mogelijkheden die je eerder nog niet zag.

Een holistisch coach geeft je toegang tot het helder zien en voelen van wat er in je onbewuste leeft. Door samen de innerlijke reis te maken krijg je (weer) toegang tot de diepere wijsheid, eigen oplossingsvermogen en zelfvertrouwen. Ik leer je hoe.

Hoe doe ik dit als holistisch emotiecoach?

 • Werken met emoties; Emoties zijn de boodschappers van het leven. Alleen kunnen ze je ook overweldigen als je niet geleerd is hoe je met emoties om mag gaan. Hierdoor kun je erin verdrinken,, overgenomen worden door je emoties of juist onderdrukken (vaak gaat dit onbewust).
  Het kan ook zijn dat er nooit ruimte is geweest voor jouw gevoelens en emoties.  En dat je je groot moest houden of niet zo moest zeuren. Misschien ben je wel uitgelachen toen je je emoties toonde. Dit alles draagt bij aan het versterken van beschermingsmechanismes die je op een gegeven moment in de weg kunnen zitten. Waardoor je gedrag vertoont wat je zelf eigenlijk niet wilt.

  Ik leer je hoe je met al je emoties kunt zijn, hoe je ze vanuit liefde en rust kan voelen en hoe je de boodschappen uit de emoties kan halen die ervoor zorgen dat je nieuwe inzichten en betere mogelijkheden voor jezelf ziet.

 • Werken met lichaamswerk; In het kort gezegd zijn dit oefeningen gericht op het lichaam. Om te zorgen dat je lichaam in een diepere ontspanningsstaat komt. Waardoor heling en het zelfgenezend vermogen wordt aangezet. Zodra je lichaam beter en dieper kan ontspannen zal ook je geest en denken anders worden. Je kunt dan bijvoorbeeld negatieve gedachten makkelijk los laten en vervangen door helpende gedachten.
   
 • Cognitieve therapie; Samen onderzoeken we je gedachten en de negatieve gevoelens die hieruit voort komen. Ik combineer cognitieve therapie vaak met energetisch werk zoals EFT (Emotional Freedom Technique). Dit zorgt ervoor dat je in diepere lagen van jezelf terecht komt en meer naar je gevoel zakt. Dit maakt dat je beter negatieve gedachten kunt vervangen en blijvend kan transformeren.

 • Energetisch werk; Alles is energie dus jij ook. Blokkades in je energiesysteem zorgt voor stagnatie in je levensenergie. Dit kan oa. moeheid, negatief denken en lichamelijke klachten veroorzaken. Je bent dan bevattelijker voor problemen op je werk, je relatie(s), gezondheid of financieel.

  Ook kun je last krijgen van een energielek. Door bijv. onverwerkte trauma's. Dit zorgt er oa voor dat je futloos blijft of dat je telkens tegen dezelfde soort problemen aan loopt. Denk aan verkeerde partners,  werkgevers die je niet serieus nemen of collega's die niet naar je luisteren. Één van mijn kwaliteiten is dat ik energie kan lezen en voelen. Door de combinatie van mijn kwaliteiten en energetische technieken heffen we de blokkades op. Zodat je energie weer doorstroomt. En je vitaler in het leven komt te staan.


Een paar methodes waar ik mee werk als holistisch coach:

Ik werk onder andere met EFT (Emotional Freedom Technique), Voice Dialoque, Felt sense visualisaties, het innerlijke kind, lichaamswerk, helende reis en Hartwerk.

Klachten vragen om een holistische aanpakholistisch coach

De klachten waarmee mensen in mijn praktijk komen hebben vaak te maken met een gevoel van onzekerheid, blijven twijfelen over wat er gezegd of gedaan is, teveel stress, laag zelfbeeld, altijd klaar staan voor een ander en zichzelf vergeten.  Negatief denken en zich te veel of te lastig voelen om hulp te vragen.

Dit zorgt er meestal voor dat de moeders die er vaak bij me komen alle ballen hoog in de lucht willen houden terwijl het plezier in de dingen doen steeds minder wordt, korte lontjes tegen dierbaren vaker en zichzelf vaak afvragen of ze gek aan het worden zijn omdat ze echt wel weten dat ze beter voor zichzelf moeten zorgen.

Door te kijken naar alle gebieden in je leven ga je blijvende veranderingen aanbrengen. Dit zorgt voor een ware transformatie.

Alleen willen doen

Het zijn juist de krachtige hardwerkende moeders met een groot zorghart, die eerst alles zelf willen uitvogelen. Dat is een kracht én een valkuil!
Valkuil is dat je doorgaat totdat je niet meer kunt. Dat zijn voornamelijk de mensen die bij mij komen. Mijn hoop voor jou is dat je eerder aan de bel trekt zodat je niet in een burn out terecht komt (of je tweede of derde) 

Gratis adviesgesprek

Elke week geef ik drie gratis adviesgesprekken. Ik geef je tips mee voor je volgende stap en we kijken of ik van betekenis kan zijn voor jou en je probleem.. Vraag hier een gratis gesprek bij me aan.


Klachten die ik veel in mijn praktijk tegenkom:

- Negatief blijven denken over jezelf

- Constant twijfelen over eigen zeggen en doen

- Steeds onzekerder worden

- Zichzelf nooit goed genoeg voelen

- Moeilijk kunnen slapen door malen en piekeren

- Er altijd voor een ander zijn en zichzelf wegcijferen

- Chronisch vermoeid.

- Angst om tot last te zijn

- Concentratie / geheugenproblemen

- Laag zelfbeeld / steeds meer twijfelen aan jezelf.

- Geïrriteerd / kort lontje (vooral tegen dierbaren)

- Geen puf meer hebben om leuke dingen te doen

- Steeds minder plezier voelen

- Oppervlakkiger voelen (verbinding met mensen kwijtraken)

- Wat je eerder met gemak deed, kost je nu heel veel energie

- Burn out

- Slecht slapen.

- Denken dat je gek aan 't worden bent omdat je vindt dat je beter moet kunnen door alles wat je weet.

 Herken je je in twee of meer van bovenstaande klachten? En is dit al een tijdje?

Ga dan eens met iemand praten. Wacht niet te lang voordat je in een burn out terecht komt!  Jij hebt het heft in eigen hand!

Ik ben benieuwd, ben jij al eens bij een holistisch  emotiecoach geweest?
Hoe was je ervaring? Wil je het hieronder met me delen? Ik lees je ervaring graag.

Mooi mens, dank je wel voor het lezen van deze informatie.
Fijn dat je nieuwsgierig bent geweest naar het werk van een holistisch coach. Ik hoop dat ik je genoeg informatie heb gegeven over holistisch coaching en je geïnspireerd hebt om te kijken naar nieuwe mogelijkheden voor jezelf.  Als je nog vragen hebt laat maar weten.

Fijne dag!

Van hart tot hart,
Brigitte

Ps. elke week geef ik drie gratis adviesgesprekken. Vraag hier een gratis gesprek aan als je voelt dat je klaar bent met het leven waarin je nu worstelt. Ik geef je tips hoe jij je volgende stappen kunt zetten voor een gelukkiger leven.


 

 

 

 

 

Over de schrijver
Mijn naam is Brigitte Rijmers, ik ben Zelfvertrouwenscoach, holistisch trauma therapeut en EFT deskundige. Ik ondersteun vrouwen die zich onzeker voelen doordat ze gestopt zijn (of willen stoppen) met overmatig alcoholgebruik of overmatig eten. Zij die niet meer afhankelijk willen zijn van externe middelen om zich goed (genoeg) en sterk te voelen. Ik begeleid hun naar een diep zelfvertrouwen wat ze nooit meer loslaat. Wil je meer van me weten of in contact met me komen? Neem dan eens een kijkje op mijn website www.coachingheftineigenhanden.nl of www.padvaneigenliefde.nl
Reactie plaatsen