arrow_drop_up arrow_drop_down
Brigitte Rijmers-Wouda

Mijn naam is Brigitte Rijmers

 

Geboren Amsterdammer en woon sinds 2000 in Alkmaar. Ik ben getrouwd met Peter en leef samen met twee ondeugende konijntjes.

Brigitte Rijmers-Wouda

Van frustratie naar genieten

Lang ben ik gefrustreerd en opstandig geweest. Ik leefde vooral uit mijn hoofd (daar was ik me toen nog niet zo van bewust) en had vaak het gevoel dat er niet echt naar me werd geluisterd. (of gewoon echt niet😉).

Niet in mijn relatie en niet in mijn werk. Ook voelde ik me vaak ondergewaardeerd. Achteraf kan ik zeggen dat ik ondanks dat ik een vechter was en altijd maar doorging, ook onbewust zelfmedelijden had. Alleen had ik toendertijd een hekel aan mensen die zelfmedelijden hadden dus indirect wees ik mezelf ook af.


Dit alles is wijsheid achteraf. Maar doordat ik me niet bewust was van alle gevoelens die binnen in mij speelde en me stoerder voordeed dan dat ik me voelde heeft me dit op een gegeven moment de das om gedaan. Ik kreeg een burn-out en heb een flinke depressie doorgemaakt.

Burn out en een belangrijk besluit

Ondanks dat ik me niet goed voelde bleef ik mezelf vertellen dat ik niet moest zeuren en dankbaar moest zijn voor wat ik had. Totdat ik  2004 in elkaar klapte. Ik kon niet meer, nergens meer puf en energie voor, mijn lichaam en geest waren uitgeput. Ik zat in een zware burn-out! Heel lang heb ik dit ontkent want het voelde voor mij als falen. Ik voelde me zo stom!


Omdat ik niets meer kon werd ik gedwongen om hulp te zoeken. Ik ben mezelf flink tegengekomen en dat is achteraf gezien mijn redding geweest. In dat jaar nam ik een besluit. Ik wilde niet meer leven vanuit frustratie en boosheid. Ik wilde leven vanuit liefde. Ondanks dat ik geen flauw idee had wat ik daar precies mee bedoelde (ja, dat klinkt een beetje gek) en hoe ik dit moest uitvoeren, voelde dit besluit wel heel goed.


Ik ben dingen in mezelf tegengekomen waarvan ik het bestaan niet wist. Ik ben mijn demonen onder ogen gekomen zoals jaloezie (wat ik altijd wegduwde) en mijn onzekerheid (die ik onbewust verdoezelde door me altijd zelfverzekerd op te stellen, ook al twijfelde ik regelmatig of ik iets wel goed deed) Ik kwam erachter dat ik door de ervaringen in mijn leven een harnas had aangedaan om mezelf te beschermen tegen pijnen uit mijn verleden. Ik begon in te zien dat ik toch niet zoveel van mezelf hield als dat ik altijd dacht dat ik deed.

Brigitte Rijmers-Wouda

De beloning

Door mijn gevoelens en emoties beter te leren begrijpen, mezelf te onderzoeken op wie ik ben en wil zijn is mijn eigenliefde en zelfvertrouwen enorm gegroeid! Met als resultaat dat ik meer verbonden ben met mezelf maar ook met de mensen om  mij heen. Door (de toen voor mij toen nog onbewuste) angsten, aan te kijken heb ik uiteindelijk mijn lang begeerde droom waargemaakt. Een eigen bedrijf! 🏆🥰


Waardering van een ander heb ik niet meer nodig! Natuurlijk vind ik het nog wel leuk om te ontvangen maar ik twijfel niet meer aan mezelf als ik het niet krijg. En bovenal, zelfs mijn man luistert nu echt naar me (en dat vind ik heel knap voor een man 😉) Ook kies ik nu zelf de mensen uit met wie ik wil samenwerken. Ik voel nu vrijheid in al mijn doen en laten! Dit gevoel gun ik iedereen!

Wat je over mij moet weten is dat:

  • Dieren en mensen voor mij gelijkwaardig zijn aan elkaar.
  • Ik hou van mensen die eigen verantwoordelijkheid voor hun leven willen nemen en er niet voor terugschrikken om met zichzelf aan de slag te gaan.
  • Ik een hekel heb aan mensen die altijd met de vinger naar een ander wijzen.
  • Ik een keiharde werker ben maar ook intens kan genieten van lui zijn.
  • Mijn enthousiasme mijn kracht is en aanstekelijk.
  • Plezier bij mij op nummer één staat.
  • Ik van simpele en kleine stappen hou die leiden tot snelle en grote resultaten.
  • Ik elk resultaat graag met een dikke knuffel vier als jij dat ook wilt (helaas door corona moet ik mij inhouden).
  • Ik liefdevol confronterend kan zijn als ik merk dat je jezelf in de maling neemt en excuses verzint die niet helpend zijn voor je groei van zelfvertrouwen en eigenliefde.
  • Mijn energie uniek is en zet je altijd in beweging.

Mijn visie op genieten van het leven is:

Genieten van het leven betekent niet dat je altijd happiedepeppie bent! Voor mij betekent het dat je alle uitdagingen of nare ervaringen die er op je pad komen volledig kunt omarmen. Of dit nu met tranen van geluk is of tranen van pijn. Voor mij betekent genieten van het leven dat je je veilig in jezelf voelt om al je angsten, verdriet, boosheid, onzekerheid, machteloosheid, eenzaamheid of welke emotie dan ook te kunnen doorvoelen waarna je het makkelijker een plek kan geven. En jezelf beter begrijpt. Emoties hebben je namelijk altijd iets te vertellen.

Kunnen doorvoelen van alle emoties geeft je ongekende vrijheid!

Dit zijn voor mij de ingrediënten die maken dat genieten van het leven een eitje wordt!

Als je mij zou kennen dan zou je weten dat:

🏆 Dat wat ik nu doe mijn allergrootste droom is uitgekomen.

🏆 Het me eigenlijk een worst zal zijn of je iets met d of t schrijft. (je begrijpt toch wel wat ik bedoel)

🏆 Ik uit mijn plaat kan gaan bij Estatic dance.

🏆 Ik overgelukkig ben als mijn dieren of welk dier dan ook lekker in zijn vel zit en gelukkig toont.

🏆 Dat ik nooit iemand zal willen overtuigen om vegetariër te worden.

🏆 Ik vegetariër ben en hoop dat iedere vleeseter biologisch wil gaan eten.

🏆 Ik niet hou van oppervlakkige prietpraat.

🏆 Ik een beetje een gezondheidsfreak aan 't worden ben maar me nog steeds kan laten gaan als er zoete drop (zonder gelatine), milky ways of gevulde koeken op tafel staan.

🏆 Ik geen lievelingskleur heb maar paarsblauw ontzettend mooi vind.

Wat kan ik voor jou betekenen?

Denk je dat ik de juiste coach ben voor jou om weer te genieten van je leven? Vul dan het contact formulier in via onderstaande button. Binnen 48 uur neem ik contact met je op. Je kunt altijd een gratis adviesgesprek bij me aanvragen. Dit gesprek kan telefonisch of in mijn praktijk in Heerhugowaard. De duur van dit gesprek is ca. 30 minuten


Van hart tot hart, Brigitte Rijmers, transformatiecoach

Wat anderen over mij zeggen:

Brigitte Rijmers-Wouda

Linda

Ik voelde me heel erg op mijn gemak bij Brigitte.

Ik wilde ervaren of EFT mij zou helpen om mijn smetvrees te verminderen. Door EFT wordt ik rustiger, ben meer met mezelf bezig, ik loop door die smetvrees mezelf voorbij, dit dwingt je tot rustig worden en tijd nemen voor jezelf.

Brigitte Rijmers

Dorien

Snel tot de kern

Brigitte was in staat om na een aantal vragen de kern eruit te halen en daarmee zijn we met EFT aan de slag gegaan. Met een rustige, duidelijke stem begeleidde ze het proces van tikken en zinnen nazeggen. Dat werkte voor mij erg goed en al snel voelde ik ruimte in mijzelf ontstaan.
Brigitte Rijmers

Vincent

Veilig en vertrouwd

"Ik kwam bij Brigitte toen ik op een absoluut dieptepunt zat in mijn leven en ze wist mij direct op mijn gemak te stellen. Het voelde meteen vertrouwd en zeer veilig.
Brigitte Rijmers

"Ik kan Brigitte zeker aanraden als coach. Ze is bijzonder betrokken, betrouwbaar en oprecht!"

Mathijs
Koekje erbij?