Brigitte Rijmers-Wouda
Voor mijn gevoel had ik alles aan mijn relatie gedaan om hem te laten slagen. Alleen dat slagen lukte maar niet. Het leek wel alsof ik onzichtbaar was en Turks sprak. Ik werd niet begrepen, wat ik ook deed.


Hi, mijn naam is Brigitte Rijmers-Wouda

  Sinds 2016 heb ik mijn eigen praktijk HEFT in eigen handen.
Ik ben Zelfvertrouwenscoach |  holistisch trauma therapeut en EFT (Emotional Freedom Technique) deskundige.

Brigitte Rijmers-Wouda

Dit is mijn verhaal.

Hoe meer ik mijn best deed in mijn relatie, des te minder leek hij te luisteren naar wat voor mij belangrijk was. Uiteindelijk kon ik alleen maar in frustratie en verwijt blijven hangen wat ervoor zorgde dat ik het merendeel van de tijd ongelukkig was. Want de negatieve persoon die ik was geworden, was absoluut niet degene die ik wilde zijn! Alleen wist ik niet hoe ik mezelf kon veranderen, ik bleef mijn korte lontje houden. Het maakte me onzeker, ongelukkig en erg kritisch naar mezelf en mijn omgeving.


Niet alleen in mijn relatie werd ik ongelukkig ook in mijn werk voelde ik me steeds meer ondergewaardeerd. Vaak voelde ik me ondankbaar. Ik kon alleen maar denken aan de mensen die het veel slechter hadden dan ik. Alleen hielpen deze gedachten me niet uit mijn put. Ik werd er eerder meer depressief en radeloos van.


Ik begon te twijfelen aan alles wat ik deed en begon steeds meer te denken dat ik gek aan het worden was.


DE DAG DAT ALLES ANDERS WERD!


De dag dat voor mij alles anders werd zal ik nooit meer vergeten. Ik zat achter mijn bureau en voelde me stikongelukkig en radeloos. Zelfmoord gedachten waren mij niet vreemd. Niet dat ik niet meer wilde leven. Nee! Ik wist gewoon niet meer HOE ik moest leven en gelukkig kon worden.

Totdat……………….

Die ene dag achter mijn bureau

Met al mijn overweldigende emoties

Kreeg in ineens de zin bij me binnen

“Ik wil niet meer leven vanuit boosheid maar vanuit liefde!”

Ook al begreep ik mijn eigen gedachten niet,

Want ik had geen idee wat ik hier nu mee bedoelde.

“Liefde?

Hoe moest ik vanuit liefde leven?

Wat was liefde eigenlijk?

Al deze vragen gingen door me heen.

Ik had er geen antwoord op.

En toch voelde ik………….

Het is klaar

Vanaf dat moment heb ik een besluit genomen

Ik wist niet HOE,

Ik wist niet waar ik moest beginnen

Alleen één ding wist ik zeker!

Ik zou de weg van liefde gaan vinden, dan zou alles goed komen

 


Hoe mijn geluksgevoel terug begon te komen


Ik was iemand die altijd eerst alles zelf uitzocht. Hulp vragen was niet iets wat snel bij mij op kwam. Vanaf die dag ben ik hulp gaan zoeken en heb ik gekregen. Precies dat wat ik nodig had!


Niet altijd even makkelijk waren mijn processen alleen ben ik daar nu enorm dankbaar voor! Het heeft getoond hoe sterk ik eigenlijk ben. Wat ik nooit heb kunnen voelen, voelde ik nu dieper dan ooit. Mijn zelfvertrouwen en vertrouwen in anderen begon te groeien. Ik was me nooit bewust geweest dat ik mijn ruimte en plek snel afstond voor een ander. Ik cijferde mezelf altijd weg. Was perfectionistisch (zelfs trots op) en zag ineens in hoeveel angst daar eigenlijk onder school. Ik heb het aangekeken en doorvoeld wat mij krachtiger dan ooit heeft gemaakt.

Brigitte holistisch emotie coach
Brigitte Rijmers - Holistisch Emotiecoach

De beloning! 

Niet alleen doe ik nu werk waar mijn hart intens blij van wordt, ik heb ook mijn droom om een eigen bedrijf te runnen mogelijk gemaakt. Wat eerder voor mij een onmogelijkheid leek vanwege mijn onzekerheid is nu de werkelijkheid geworden! Ik heb weer plezier, de liefde voor mezelf en mijn partner teruggevonden en voel nu meer dan ooit dat we een SAMEN zijn vanuit gelijkwaardigheid. (Eindelijk luistert hij ook naar mij) 

Wat je over mij moet weten is dat:

 • Ik gillend gek word als een gesprek te lang  oppervlakkig blijft.
 • Ik aards, nuchter en spiriwierie tegelijkertijd kan zijn.
 • Dieren hebben mijn leven gered! ❤️‍🔥 (lees hier mijn verhaal)
 • Vriendinnen noemen me liefdevol confronterend, doorzetter en oordeelloos (wat niet altijd helemaal waar is. Volgens mij ben je verlicht als je helemaal geen oordeel meer kent. En dat ben ik verre van 😂. Wel zie ik direct dat het oordeel wat ik heb, meer zegt over mij dan over de ander.
 • Ik hou van alle emoties. Emoties zijn voor mij de wegwijzers in het leven. Zowel de negatieve als de positieve. Elke emotie draagt haar eigen boodschap mee zodat we kunnen leven zoals het leven bedoeld is.
 • Mijn gezicht spreekt altijd boekdelen, wat je ziet is wat je krijgt. Als ik je niet moet, kan mijn gezicht dat "helaas" niet verbergen. Als ik je graag mag, voel je dat direct.
 • Mijn allergrootste missie is te zorgen dat er bewustzijn komt op de gelijkheid tussen mens en dier.
 • Je kunt me wakker maken voor...................ik heb er heel lang over nagedacht..........maar ik heb liever niet dat je me wakker maakt 😉😂. Behalve ...............als er iets mis is met mijn dieren.

Ik heb me laten inspiren door Louise Hay en vanaf mijn 45e (in 2013) heb ik me laten omscholen. Dit is een greep uit een paar van mijn belangrijke opleidingen geweest:

 • Energetische therapeut (HBO)
 • Psychosociale basis kennis (HBO)
 • EFT (Emotional Freedom Technique) specialist
 • Toegepaste psychologie (HBO)
 • Voice Dialoque begeleider
 • Somatic Experiencing (SE)
 • Quantum Touch practitioner
 • Access bars practitioner
 • Holistisch coach (HBO)
 • Innerlijke kind werker 
 • Cursus en trainingen ademhaling
 • Reiki Master
 • Traumatherapie (HBO)
 • HSP Kindercoach (HBO) 


Mijn visie over het leven is:


Het leven is er in mijn ogen om van te genieten. Joy, emoties, ervaringen, beleven en groeien. Dat betekent voor mij mijn mooiste leven leven. Groeien in een breder bewustzijn wat ons hogere doel hier op aarde dient, dat is hoe ik mijn leven hier op aarde zie.

Genieten van het leven betekent voor mij niet dat je altijd happiedepeppie bent! 


Voor mij betekent Joy dat je ook met de minder mooie dingen van het leven kunt omgaan. Dat je alle uitdagingen van het leven kan en wil omarmen. Omdat je het vertrouwen voelt dat dit bij je groei hoort.


Of dit nu met tranen van geluk is of tranen van pijn. Voor mij betekent genieten van het leven dat je je veilig in jezelf voelt om al je angsten, verdriet, boosheid, onzekerheid, machteloosheid, eenzaamheid en ook plezier of welke emotie dan ook te kunnen aanvaarden doorleven en een plek kan geven. 


Kunnen aanvaarden van al je emoties geeft je ongekende vrijheid!

Dit zijn voor mij de ingrediënten die maken dat genieten van het leven een eitje wordt!


Als je mij zou kennen dan zou je weten dat:


❤️‍🔥 Dat ik dit werk ben begonnen om de wereld voor dieren mooier te maken. (respect begint namelijk altijd bij jezelf)

❤️‍🔥 Ik bloedeerlijk, een doorzetter, nieuwsgierig, liefdevol, leergierig en eigenwijs ben.

❤️‍🔥 Het me eigenlijk een worst zal zijn of je iets met d of t schrijft. (ik begrijp je toch wel)

❤️‍🔥 Ik mega blij word van dansen, vooral Estatic dance op het strand.


❤️‍🔥 Ik overgelukkig ben als mijn dieren of welk dier dan ook laat zien dat hij lekker in zijn vel zit.

❤️‍🔥 Geniet van samen zijn en tegelijkertijd het ook heerlijk vind om alleen en op mezelf te zijn.

❤️‍🔥 Ik vegetariër ben en hoop dat iedere vleeseter biologisch wil gaan.

❤️‍🔥 Ik geniet van diepgaande gesprekken.

❤️‍🔥 Ik in wonderen geloof als je leeft vanuit onvoorwaardelijke liefde en speelt met quantumfysica.

Wat anderen over mij zeggen:

Brigitte Rijmers-Wouda

Linda

Ik voelde me heel erg op mijn gemak bij Brigitte.

Ik wilde ervaren of EFT mij zou helpen om mijn smetvrees te verminderen. Door EFT wordt ik rustiger, ben meer met mezelf bezig, ik loop door die smetvrees mezelf voorbij, dit dwingt je tot rustig worden en tijd nemen voor jezelf.

Brigitte Rijmers

Dorien

Snel tot de kern

Brigitte was in staat om na een aantal vragen de kern eruit te halen en daarmee zijn we met EFT aan de slag gegaan. Met een rustige, duidelijke stem begeleidde ze het proces van tikken en zinnen nazeggen. Dat werkte voor mij erg goed en al snel voelde ik ruimte in mijzelf ontstaan.
Brigitte Rijmers

Vincent

Veilig en vertrouwd

"Ik kwam bij Brigitte toen ik op een absoluut dieptepunt zat in mijn leven en ze wist mij direct op mijn gemak te stellen. Het voelde meteen vertrouwd en zeer veilig."
Eigenwaarde
Twee jaar geleden verloor ik door een ongeval mijn man. Ik was totaal de weg kwijt en kwam voor een aantal levensvragen te staan; wie ben ik nu eigenlijk? wat zijn de doelen in mijn leven? wat wil ik met mijn leven? waar krijg ik energie van? Daarnaast kampte ik ook nog met een alcoholverslaving. In mijn zoektocht naar de antwoorden op mijn vragen, kwam ik op internet Brigitte tegen. Tijdens onze intake, voelde ik direct een aangename en positieve connectie met haar. Diverse EFT sessies (op alcoholgebruik) en twee keer 7 weken het Pad van Eigenliefde heb ik met veel plezier en interesse bij haar gevolgd. Het heeft me gevormd tot de 2.0 versie van mezelf waar ik rete trots op ben en enorm dankbaar. Ik kan mezelf weer op plek 1 zetten, want tenslotte ben ik de belangrijkste persoon in mijn leven, ik kan weer Nee zeggen, wanneer ik nee voel. Ik kan weer enorm genieten van Me-timen. Door Brigitte heb ik de rust en kracht van onder andere EFT en meditaties gevonden. Heerlijk. Ik voel me krachtiger en sterker dan ooit in mijn leven. Ik durf weer te dromen en last but not least, 14 december a.s. ben ik 6 maanden abstinent van alcohol. Een mooier cadeau dan samenwerken met Brigitte had ik mezelf niet kunnen geven. Ik ben enorm dankbaar!!
Claudia Langenhuizen
Brigitte Rijmers

"Ik kan Brigitte zeker aanraden als coach. Ze is bijzonder betrokken, betrouwbaar en oprecht!"

Mathijs