holistisch coaching

Krachtige holistische coaching voor vrouwen die verlangen naar een leven van vrijheid, plezier en onwankelbaar zelfvertrouwen

Brigitte Rijmers-Wouda

Voor wie ben ik?

Ik bied ondersteuning aan vrouwen die veel te maken hebben gehad met zeer dominante of narcistische mensen in hun directe omgeving.


Mijn doel is om je te helpen om vanuit een innerlijk zelfvertrouwen, duidelijke grenzen te stellen en je te leren hoe je jezelf kunt blijven, zelfs in situaties waarin dominante personen aanwezig zijn.

Herken je jezelf in één van onderstaande situaties?

 • Vanuit jouw zorgzame hart zeg je snel 'ja'. Maar terwijl je jezelf constant in tijdsnood bevindt en van de ene taak naar de andere rent, verlang je stiekem naar de kracht om ook eens 'nee' te zeggen, zonder dat schuldgevoel .

 • Je hebt al zoveel hulp gezocht - psychologen, workshops, opleidingen - en toch knaagt het zelfvertrouwen regelmatig aan je. Twijfels blijven komen en elke keer dat je op zoek gaat naar een nieuwe coach of therapeut, brokkelt het vertrouwen verder af, waardoor je je soms wanhopig en alleen voelt.

 • In discussies, vooral met dominante mensen, voel je je verstijven, je woorden blijven steken. Zelfs in normale gesprekken verlies je soms de grip en voel je je steeds kleiner worden.

 • Je vindt jezelf nooit goed genoeg en zelfs als je dat wel even doet, neemt je innerlijke criticus het snel over. Je komt steeds vermoeider thuis, je lontje lijkt korter te worden, vooral bij de mensen van wie je houdt, waardoor je je nog slechter voelt.

 • Je collega's en vrienden bewonderen jouw zelfvertrouwen, maar ze zien niet hoe je je van binnen voelt. Je twijfelt vaak aan wat je zegt of doet en zoekt constant bevestiging.  Misschien ben je er zelfs onbewust verslaafd aan geraakt. Je kunt een façade van zelfvertrouwen opzetten, maar van binnen vecht je tegen angst en onzekerheid.

Als holistisch therapeut bekijk ik jouw klacht vanuit een allesomvattend perspectief

vrij van verslaving Brigitte

Hoe zou het voor je zijn als je....

🏆 Controle kunt nemen over je grenzen stellen, zodat je niet langer overweldigd wordt door constante 'ja's' naar anderen toe. Zodat je jezelf kan opladen zonder schaamte en schuldgevoel En je weer vol energie klaar kan staan om voor anderen te zorgen. Dit is jouw kracht, jouw kwaliteit.........en.....je valkuil!


🏆Herwin de controle over je eigen leven en laat je niet langer intimideren door dominante personen.

🏆 Negatieve gedachten transformeert over jezelf in opbouwende, zodat je jouw eigen wijsheid durft in te zetten en onzekerheid achter je laat. Vol vertrouwen in jezelf.


🏆 Je realiseert dat je sterker en wijzer bent dan je ooit had gedacht. Laat je mooiste dromen uitkomen. 🎶.


Dit alles is binnen handbereik! Geloof erin en zet de eerste stap door een gratis ontdekgesprek aan te vragen. Geheel vrijblijvend. Ik help je graag op weg, net zoals ik velen voor jou heb geholpen. Lees enkele testimonials hier.

Holistische coaching omvat het werken op alle niveaus van jouw wezen: mentaal, emotioneel, fysiek, spiritueel en energetisch. Deze aspecten zijn onderling verbonden, waardoor je op diepere niveaus kunt helen en een verbinding met je ware zelf kunt herstellen.

Brigitte holistisch emotie coach

Wat betekent holistisch coaching?

In ons bewustzijn bevinden zich vier diepgaande lagen: mentaal, emotioneel, fysiek en energetisch. Binnen elk van deze lagen liggen mogelijkheden tot heling en transformatie verborgen.

Pijn kan zich manifesteren op elk van deze niveaus. Aangezien alles met elkaar verbonden is - gedachten, lichaam, emoties en het energetische veld - is het cruciaal om op alle lagen te werken om pijn voorgoed los te laten.


Een holistisch coach of therapeut richt zich op alle lagen, wat resulteert in een definitieve transformatie van oude patronen, overtuigingen en blokkades


Mijn begeleiding is gebaseerd op mijn eigen H.E.A.L. formule, waarbij ik methoden zoals innerlijk kind werk, EFT (Emotional Freedom Technique) oftewel Tapping, Voice Dialoque, ademwerk, Access Bars, systemisch werk en lichaamswerk integreer.

Heal Holistisch

De vier pijlers van mijn H.E.A.L. formule

 • Herkennen = herkennen staat voor bewustwording. Als je iets niet bewust bent kun je er ook niets aan veranderen. Ik maak het onbewuste zichtbaar voor je.
 • Erkennen = Erkenning voor alles wat is. Erkenning vanuit diepere lagen zorgt voor rust in je systeem. Je bent op weg naar de eerste stappen van definitieve heling.
 • Aandacht = Stilstaan en aandacht geven wat in deze fase nodig is voor verdiepende heling en transformatie. 
 • Liefhebben = Je gaat leren zonder oordeel te kijken en te voelen van alles wat in je leeft. Dit zorgt ervoor dat negatieve gevoelens over jezelf automatisch losgelaten worden. Dit is het integratie proces waarin je definitief afscheid neemt van oude patronen, niet helpende overtuigingen en blokkades. Jouw pad van Eigenliefde 💞.

Wat mag je verwachten?

Aan het einde van jouw holistische "Terug naar jeZelf" traject:

 • Voel je zelfvertrouwen wat je nooit meer loslaat.
 • Durf je hulp te vragen zonder bang te zijn dat je dom overkomt.
 • Heb je regie over je negatieve gedachten.
 • Sta jij je mannetje als iemand het niet met je eens is. 
 • Zijn de twijfels over jezelf voorbij!
 • Kun jij met uitdagende situaties omgaan zonder jezelf te verliezen. 
 • Geloof je in jezelf vanuit een dieperliggend bewustzijn.
 • Voel jij liefde voor jezelf zoals je nog nooit gevoeld hebt!
 • Begrijp je je gevoelens die je eerder konden overweldigen. 

 • Voel je dat je het heft weer in eigen handen hebt.
 • Ben je nieuwsgieriger naar wat het leven je nog meer te bieden heeft vanuit plezier, innerlijke rust en vertrouwen!
 • Heb je weer de energie en creativiteit om je leven met plezier in te vullen!

Wat anderen over mij zeggen

energetische coaching

Het holistisch coachingstraject met Brigitte heeft mij zeer goed gedaan.
Veel belangrijke inzichten gekregen zoals dat ik fouten mag maken en er toe doe.
Dat als ik mijn eigen keuzes maak en daarbij blijf, dit me sterker maakt.
Brigitte had echt aandacht voor mij.
Ik krijg nu ook complimenten uit mijn omgeving over mijn doen en laten.
 Men reageert ook anders op mij en zelf blijf ik niet zo lang meer hangen in een rotgevoel. Dat is heel fijn!

EFT is top, een hele prettige techniek die je ook zonder haar kunt toepassen.

Dat maakt het fijn en ik merk dat je daardoor heel snel weer goed in je vel zit.

Het krijgt sneller een plekje waar je op dat moment mee zit en het werkt ook duidelijk nog een tijdje na.

Al met al, ik raad haar zeker aan als coach! 

Seréna Lakeman
energetische coaching

Er is nog nooit iemand geweest bij wie ik me zo open heb kunnen opstellen als bij Brigitte. Voordat ik bij haar kwam was ik even de weg kwijt. Dankzij haar coachingstraject heb ik er vertrouwen in weer op de goede weg te zijn. Wat voor mij heel belangrijk is geweest is dat ik weer alle vertrouwen heb dat het goed komt. Brigitte is een ongelooflijk lieve vrouw die iedereen in zijn waarde laat. Situaties waar ik voorheen lang van slag kon zijn kan ik nu veel sneller accepteren en loslaten. Ik heb heel veel emotionele bagage opgeruimd. 

Anoniem

energetische coaching

Voor mij weer een hele vernieuwende vorm van coaching. Ik vond Brigitte heel betrokken en ze nam echt de tijd. Ook nadien vroeg zij hoe het was gegaan. Top!

Noil Ster

Je kunt het ook alleen doen

En dat doe je  waarschijnlijk je leven lang al!  Ik snap je! Ik weet wie je bent. Hou er alleen rekening mee dat we allemaal te maken hebben met onze blinde vlekken. Allemaal. Ik EN  jij ook!
Die blinde vlekken zorgen ervoor dat je niet alles ziet van jezelf. Daarnaast hebben we allemaal een beschermingsmechanisme ontwikkeld om de innerlijke pijn niet te hoeven voelen.


Door je opgebouwde beschermingsmechanismes vertraag je je eigen helingsproces als je het alleen wilt doen.


 Ik spreek uit ervaring. Wat ik jou gun is dat je niet zo lang worstelt als dat ik heb gedaan. ( en vaak andere sterke vrouwen zie doen)


Jarenlang heb ik gevochten, strijd gehad met mezelf en vond ik dat ik het alleen moest uitzoeken. Ik had er geen geld voor over en gunde mezelf al helemaal niet de tijd om met mezelf aan de slag te gaan. Ik kocht liever mooie kleding en was meer met mijn uiterlijk bezig. Totdat ik er achter kwam dat onbewuste angsten en een te lage EIGENWAARDE, me tegenhield om hulp te vragen en in mezelf te investeren.


Mijn lage eigenwaarde heeft ervoor gezorgd dat ik altijd alles alleen deed. Nu ik bewust ben geworden van dit alles, deel ik mijn kennis, kunde en kwaliteiten graag met je.
Dit is één van de redenen waarom ik elke week drie gratis ontdekgesprekken geef (en je gratis waardevolle dingen op mijn site kan vinden).

Wil je persoonlijke advies?

Ik denk graag met je mee om te kijken welke stap voor jou de beste volgende stap is. Daarnaast geef ik je ook nog tips wat je kunt doen als je het toch alleen wilt doen. Waar wacht je nog op? Je hebt niets te verliezen, alleen maar te WINNEN.

Holistische coaching - Veelgestelde vragen

 • Kan ik ook in termijnen betalen?
  Ja, dat kan. Neem contact met me op voor de mogelijkheden.

 • Wordt het ook vergoed?

Vergoeding vanuit de zorgverzekering:
Mijn praktijk staat ingeschreven bij  de beroepsvereniging CAT (voor meer informatie over CAT, verwijs ik naar de website: www.catcomplementair.nl ). Mijn deskundigheid valt onder de vakgroep Natuurgeneeskunde, Energetisch therapie en coaching. Hierdoor wordt een groot aantal van de kosten door de ziektekostenverzekeraars vergoed (vanuit een aanvullende verzekering) voor mensen boven de 18 jaar. Ik raad je aan goed met je zorgverzekeraar uit te zoeken wat voor jou van toepassing is, zodat je weet waar je aan toe bent. Hier een overzicht van alle zorgverzekeraars. Ik val onder CAT - Vergoedbare therapeuten

 • Vergoeding van de werkgever:
  Veel werkgevers willen je preventief ondersteunen. Daarom hebben veel bedrijven een budget voor scholingskosten en coaching. Vraag eens naar de mogelijkheden binnen jouw bedrijf. Dit kun je doen bij je werkgever of personeelszaken.
  Zit je al in een burn-out en ben je ziek thuis? Dan is de kans nog meer aanwezig dat je werkgever wilt vergoeden. Het is dan in hun eigen belang als jij weer lekker in je vel en energie komt te zitten. 
 • Ik loop ook nog bij een psycholoog, is dit erbij dan teveel?
  Dit is persoonlijk. In principe gaat het juist heel goed samen. Een een aantal klanten van mij loopt ook bij een psycholoog en ervaren het juist als heel prettig. Dit omdat veel psychologen meer (of alleen) op het cognitieve stuk behandelen. Naast het cognitieve stuk werk ik ook op je emotionele, fysieke en spirituele laag wat alles in jou verbindt. Hierdoor kan dit samen juist sterker en sneller werken. In een ontdekgesprek kan ik persoonlijk met je mee kijken of het voor jou teveel zou zijn.

 • Ik heb het behoorlijk druk. Hoeveel tijd gaat me dit kosten?
  Ik snap dat je het druk hebt. De tijd is afhankelijk van hoeveel aandacht jij jezelf gunt. Een sessie duurt 90 minuten en je krijgt adviezen met oefeningen mee. Niets moet, ik ben geen schooljuf! De tijd die jij in de oefeningen steekt bepaal je helemaal zelf. Wat ik alleen kan aangeven is dat des te meer aandacht je jezelf gunt, des te sneller je je doel zult behalen. Ik wil je uitnodigen om er naar te kijken als een investering in jezelf. Zowel qua tijd als geld. Je bent het waard!

 • Hoe lang duurt een holistisch coachtraject?
  Dit is afhankelijk van je klacht maar gemiddeld tussen de drie en vier maanden.

 • Is het mogelijk om ook één sessie bij je te doen?
  In principe niet. Uit ervaring weet ik dat meerdere sessies nodig zijn om de resultaten te behalen die je wilt. Maar soms maak ik uitzonderingen. Dit is afhankelijk van jouw situatie, wens en waar je nog meer mee bezig bent. Neem contact met me op dan praten we erover.

COACHING IN MIJN PRAKTIJK OF ONLINE

Je kunt bij me in de praktijk komen en als dit te ver voor je is of nog angst ervaart om live contact te hebben, kan de sessie ook online gegeven worden. Via Zoom of Facetime. Hier hebben we eerst telefonisch contact over om te kijken of dit voor jou geschikt is.

energetische coaching

KIES VOOR HOLISTISCHE COACHING


Groei vanuit vertrouwen, plezier, compassie, eigenliefde en krijg weer nieuwe energie