Holistisch coachen Heerhugowaard

Holistische therapie | coaching

Jouw klachten vanuit het geheel bekeken, dat is wat een holistisch therapeut doet.
Ik werk zowel op het mentale, emotionele,  lichamelijke als energetische bewustzijn.
Wat fijn dat je nieuwsgierig bent naar nieuwe mogelijkheden voor jezelf!

Ik help je graag op weg.

Herken je jezelf in één van onderstaande situaties?

 •  Door je enthousiasme en liefde voor de mensen om je heen besef je steeds vaker dat je te snel ja zegt terwijl je eigenlijk zelf geen tijd hebt en regelmatig in tijdsnood komt. Je zou willen dat je met gemak ook een 'nee' kon zeggen zonder je schuldig of bezwaard te voelen. Zodat je ook eens wat tijd voor jezelf hebt. Alleen voordat je het weet heb je weer spontaan toegezegd waar je eigenlijk geen tijd voor had.

 • Je weet dat je vaker je grenzen moet bewaken maar het vervelende is dat je je grenzen vaak niet herkent of voelt, totdat het te laat is en je je gesloopt of geïrriteerd voelt. Het huilen staat je nader dan het lachen omdat je niet weet HOE  je het tij kan keren.

 • Je collega's zijn wel aardig en je werkzaamheden gaan wel maar je motivatie en passie voor je werk is er volledig uit. Elke dag moet je jezelf weer oppeppen om naar je werk te gaan. Je komt doodmoe thuis en kan steeds minder hebben van je partner. Je vraagt je regelmatig af hoe lang je hier nog mee door kan gaan? En krijgt een bal in je maag als je naar je toekomst kijkt.

 • Je staat weer eens voor de keuze om iets te doen waarvan je voelt dat dit je leven zal veranderen in positieve zin. En toch blijf je twijfelen om het te doen. Je wilt zo graag en toch durf je het ergens niet. Je kunt er met niemand over praten want je hebt niet het gevoel dat er iemand uit je omgeving je zou begrijpen. Het maakt je wanhopig omdat je bang bent dat je nooit het lef zal krijgen om iets anders te doen dan wat ze van je verwachten. Steeds vaker voel je je verdrietig en teleurgesteld in het leven.

 • Verborgen onzekerheid. Je collega’s en vrienden denken allemaal dat je ongelooflijk veel zelfvertrouwen hebt. Ze bewonderen je er regelmatig om. En jij verteld ze niets maar ze moesten eens weten hoe vaak je twijfelt over datgene wat je zegt of doet. Je bent juist heel blij als iemand je bevestigd dat je het goed doet of ziet.

 • Al zoveel hulpverlening, psychologen, workshops en/of opleidingen heb je gevolgd. De wanhoop stijgt en de moed zakt je soms in de schoenen. Want nog steeds kun je blijven malen en kan je hoofd je in de put trekken. Een put waar je niet makkelijk uit klimt. Het beetje zelfvertrouwen wat je steeds iets hebt opgebouwd, brokkelt meer en meer af door alle onzekerheid en twijfels die je voelt.
Holistisch coachen Heerhugowaard

Hoe zou het voor je zijn als....

🏆 Je tijd niet opgeslokt wordt door al jouw enthousiaste Ja's tegen iedereen?  En je herkent wanneer je jij jouw grenzen hebt bereikt. Zodat je zowel voor jezelf meer tijd inruimt vanuit een zachtheid voor jezelf en weer met plezier en vol energie voor anderen kan zorgen.


🏆 Je gaat ontdekken waar jouw hart ligt op werkgebied. Zodat je weer huppelend  naar je werk gaat. En er niet aan denkt om met pensioen te willen gaan. 

🏆 Jij de gereedschappen en kennis in je rugzak hebt om jezelf uit de onzekerheid te halen en je mooie ideeën om te zetten in acties? Zodat je van dromen naar Doen gaat!


🏆 Onzekerheid over jezelf je niet meer overweldigd en je met gemak kunt praten over de dingen die je bezighouden. Waardoor verbinding met jezelf en je omgeving steeds sterker wordt.

🏆 Als je gaat voelen dat je sterker en wijzer bent dan dat je dacht dat je was?!


Dit alles is mogelijk! Geloof het en zet je eerste stap door een gratis advies gesprek aan te vragen.
Helemaal vrijblijvend. Je bepaalt pas na dit gesprek of een coaching door mij voor jou is.

Wat betekent holistisch coaching?

Ik werk met de vier lagen van je bewustzijn. Je mentale, emotionele, lichamelijke en energetische bewustzijn. In elke laag van je bewustzijn kunnen er blokkades zitten die voor klachten kunnen zorgen. Omdat alles in verbinding staat met elkaar; je geest, je denken, je lichaam, je emoties en je energetische veld is het belangrijk om op alle lagen te helen. Een holistisch coach of therapeut werkt op alle lagen zodat oude patronen, overtuigingen en/of blokkades definitief getransformeerd gaan worden. 


Hierbij heb ik mijn eigen H.E.A.L.L. formule ontwikkeld van waaruit ik begeleid. Ik gebruik daar onder andere het innerlijk kind werk bij, EFT, Voice Dialoque,  Access bars en lichaamswerk.

Holistisch coach

Liefhebben is loslaten

Elke letter van de H.E.A.L. formule staat voor een proces waarin je steeds meer helderheid krijgt en heelt op een diep niveau.
 • Herkennen = herkennen staat voor bewustwording. Als je iets niet bewust bent kun je er ook niets aan veranderen. Ik breng je naar een dieper en breder bewustzijn.
 • Erkennen = Door alles te leren herkennen wat er in je speelt kun je gaan erkennen dat het er mag zijn. Onbewust kan hier nog een weerstand of oordeel op zijn waardoor je in oude patronen blijft hangen.
 • Aanvaarden = Aanvaarding ligt bij het hart, accepteren is meer van het hoofd. Ik begeleid je van hoofd naar hart, daar waar al jouw wijsheid ligt. Je gaat op dieper niveau aanvaarden wat is, waardoor in het NU leven moeiteloos gaat.
 • Liefhebben en Loslaten = Dit is het integratie proces waarin je definitief afscheid neemt van oude patronen, niet helpende overtuigingen en blokkades. Als vanzelf heel jij wat geheeld mag worden en transformeert naar een nieuw bewustzijn.

Aan het einde van jouw traject:

 • Voel je dat je sterker bent dan je dacht!
 • Zijn de twijfels over jezelf voorbij!
 • Accepteer jij jezelf volledig en voel je dit vanuit al je cellen!
 • Kun jij met uitdagende situaties omgaan zonder jezelf te verliezen. 
 • Geloof je in jezelf vanuit een dieperliggend bewust zijn en ga je je mooie dromen waarmaken!
 • Voel jij liefde voor jezelf zoals je nog nooit gevoeld hebt!
 • Begrijp je je gevoelens die je eerder konden overweldigen. 
 • Sta jij je mannetje als iemand het niet met je eens is. 
 • Ben je een ster geworden in hulp vragen zonder angst om afgewezen te worden of welke angst je dan ook had. Waardoor je sneller je doel behaalt!
 • Twijfels over jezelf laat je los en je staat in je eigen kracht zodat je kunt handelen naar jouw eigen visie van het leven.
 • Wordt je steeds nieuwsgieriger naar diepere lagen in jezelf en beleef je het leven vanuit plezier, innerlijke rust en vertrouwen!
 • Heb je weer de energie en creativiteit om je leven met plezier in te vullen!

Wat anderen over mij zeggen

energetische coaching

Het holistisch coachingstraject met Brigitte heeft mij zeer goed gedaan.
Veel belangrijke inzichten gekregen zoals dat ik fouten mag maken en er toe doe.
Dat als ik mijn eigen keuzes maak en daarbij blijf, dit me sterker maakt.
Brigitte had echt aandacht voor mij.
Ik krijg nu ook complimenten uit mijn omgeving over mijn doen en laten.
 Men reageert ook anders op mij en zelf blijf ik niet zo lang meer hangen in een rotgevoel. Dat is heel fijn!

EFT is top, een hele prettige techniek die je ook zonder haar kunt toepassen.

Dat maakt het fijn en ik merk dat je daardoor heel snel weer goed in je vel zit.

Het krijgt sneller een plekje waar je op dat moment mee zit en het werkt ook duidelijk nog een tijdje na.

Al met al, ik raad haar zeker aan als coach! 

Seréna Lakeman
energetische coaching

Er is nog nooit iemand geweest bij wie ik me zo open heb kunnen opstellen als bij Brigitte. Voordat ik bij haar kwam was ik even de weg kwijt. Dankzij haar coachingstraject heb ik er vertrouwen in weer op de goede weg te zijn. Wat voor mij heel belangrijk is geweest is dat ik weer alle vertrouwen heb dat het goed komt. Brigitte is een ongelooflijk lieve vrouw die iedereen in zijn waarde laat. Situaties waar ik voorheen lang van slag kon zijn kan ik nu veel sneller accepteren en loslaten. Ik heb heel veel emotionele bagage opgeruimd. 

Anoniem

energetische coaching

Voor mij weer een hele vernieuwende vorm van coaching. Ik vond Brigitte heel betrokken en ze nam echt de tijd. Ook nadien vroeg zij hoe het was gegaan. Top!

Noil Ster

Je kunt het ook alleen doen!

Ontwikkeling is een proces! En processen nemen tijd in beslag. Uit ervaring weet ik dat je onnodig lang vast kan komen zitten in een ontwikkelingsproces. Ontwikkelen betekent letterlijk 'je ontdoen van je wikkels. Door je opgebouwde beschermingsmechanismes kan dit proces trager worden dan je eigenlijk zou willen als je het alleen wilt doen. Ik spreek uit ervaring. Wat ik jou gun is dat je niet zo lang worstelt als dat ik heb gedaan! Jarenlang heb ik gevochten, strijd gehad met mezelf en vond ik dat ik het alleen moest uitzoeken. Ik had geen geld ervoor over en gunde mezelf al helemaal niet de tijd om met mezelf aan de slag te gaan. Totdat ik er achter kwam dat onbewuste angsten me tegenhielden. 


Deze onbewuste angsten hebben ervoor gezorgd dat ik altijd maar alleen doorging, nooit rust nam en me uiteindelijk een behoorlijke burn-out hebben bezorgd. Dit is één van de redenen waarom ik elke week vijf gratis adviesgesprekken geef waarin ik met je meedenk wat voor jou de beste volgende stap zou zijn. Daarnaast geef ik je ook nog tips wat je kunt doen als je het toch alleen wilt doen. Waar wacht je nog op? Je hebt niets te verliezen, alleen maar te winnen!

Holistische coaching - Veelgestelde vragen

 • Kan ik ook in termijnen betalen?
  Ja, dat kan. Neem contact met me op voor de mogelijkheden.

 • Wordt het ook vergoed?

Vergoeding vanuit de zorgverzekering:
Mijn praktijk staat ingeschreven bij  de beroepsvereniging CAT (voor meer informatie over CAT, verwijs ik naar de website: www.catcomplementair.nl ). Mijn deskundigheid valt onder de vakgroep Natuurgeneeskunde.  Hierdoor worden een groot aantal van de kosten door de ziektekostenverzekeraars vergoed (vanuit een aanvullende verzekering) voor mensen boven de 18 jaar. Ik raad je aan goed met je zorgverzekeraar uit te zoeken wat voor jou van toepassing is, zodat je weet waar je aan toe bent. Hier een overzicht van alle zorgverzekeraars. Ik val onder CAT - level 3 therapeuten.
Mijn holistische coaching valt onder prestatiecode 24005 - natuurgeneeskundig consult

 • Vergoeding van de werkgever:
  Veel werkgevers hebben een budget voor scholingskosten. Hier valt coaching ook onder. Vraag het eens na bij je werkgever of personeelszaken. 


 • Vergoeding belastingdienst
  Als er sprake is van een leertraject (je doet kennis op onder begeleiding of toezicht), kun je de kosten hiervan aftrekken van de belasting; je krijgt daardoor, afhankelijk van je inkomen, 30% tot 50% van de kosten terug van de belastingdienst. Er moet voor de aftrekbaarheid altijd verband bestaan met inkomensverwerving en/of verbetering op de arbeidsmarkt. Er is een drempel van 250 euro (de kosten daarboven kun je aftrekken). Kijk voor meer informatie op de site van de belastingdienst.

 • Ik loop ook nog bij een psycholoog, is dit erbij dan teveel?
  Dit is persoonlijk. In principe gaat het juist heel goed samen. Een een aantal klanten van mij loopt ook bij een psycholoog en ervaren het juist als heel prettig. Dit omdat veel psychologen meer (of alleen) op het cognitieve stuk behandelen. Naast het cognitieve stuk werk ik ook op je emotionele, fysieke en spirituele laag wat alles in jou verbindt. Hierdoor kan dit samen juist sterker en sneller werken. In een adviesgesprek kan ik persoonlijk met je mee kijken of het voor jou teveel zou zijn.

 • Ik heb het behoorlijk druk. Hoeveel tijd gaat me dit kosten?
  Ik snap dat je het druk hebt. De tijd is afhankelijk van hoeveel aandacht jij jezelf gunt. Een sessie duurt 90 minuten en je krijgt adviezen met oefeningen mee. Niets moet, ik ben geen schooljuf! De tijd die jij in de oefeningen steekt bepaal je helemaal zelf. Wat ik alleen kan aangeven is dat des te meer aandacht je jezelf gunt, des te sneller je je doel zult behalen. Ik wil je uitnodigen om er naar te kijken als een investering in jezelf, niet alleen qua geld maar ook qua tijd.

 • Hoe lang duurt een holistisch coachtraject?
  Gemiddeld tussen de drie en vier maanden.

 • Is het mogelijk om ook één sessie bij je te doen?
  In principe niet. Uit ervaring weet ik dat meerdere sessies nodig zijn om de resultaten te behalen die je wilt. Maar soms maak ik uitzonderingen. Dit is afhankelijk van jouw situatie, wens en waar je nog meer mee bezig bent. Neem contact met me op dan praten we erover.

CORONA

Ook ik werk natuurlijk volgens de richtlijnen van het RIVM. Tijdens de coaching houden we anderhalve meter afstand van elkaar. Voor de Access bars behandelingen gebruik ik mondkapjes. Daarnaast laat ik je een bijzondere manier van begroeten ervaren zodat je gaat voelen dat afstand  ook iets moois kan geven.

COACHING IN MIJN PRAKTIJK OF ONLINE

Je kunt bij me in de praktijk komen en als dit te ver voor je is of nog angst ervaart om live contact te hebben, kan de sessie ook online gegeven worden. Via Zoom of Facetime.
Hier hebben we eerst telefonisch contact over om te kijken of dit voor jou geschikt is.

Ik werk tijdens mijn holistische behandelingen met de volgende methodieken:

EFT

Middels Emotional Freedom Technique (EFT) werk ik aan ontlading van de opgeslagen energie en emoties in je lichaam, ten gevolge van trauma of heftige ervaringen. Energie wat niet kan stromen, zorgt voor emotionele, mentale en/of fysieke klachten. Herbeleven van trauma's hoeft niet. De kracht van EFT zit hem in de ontspanning. HIerdoor kom je snel tot de kern van het probleem. Waarna je systeem sneller in balans komt.

Access bars

Bij Access bars lig je relaxt op een behandeltafel en wordt je aangeraakt op 32 punten op je hoofd. Deze staan in verbinding met je energiebanen die gelinkt zijn aan  gebieden zoals; controle, creativiteit, communicatie, geld, lichaam, vreugde, vorm en structuur. Door de aanraking kom je in een diepe ontspanning wat zorgt voor ontlading op blokkades in deze gebieden. 

Voice Dialoque

Voice Dialoque gaat ervan uit dat we uit meerdere delen of subpersoonlijkheden bestaan. Door de toepassing van deze techniek wordt je gewaar van deze delen. Bijvoorbeeld, de innerlijke criticus, de pleaser, de perfectionist, de pusher of het innerlijke kind. We hebben tientallen van deze subpersoonlijkheden. Middels Voice Dialoque ga je naar een diep bewustzijn waarna je met deze delen in gesprek kunt gaan. Diepere inzichten komen naar boven.

Ademhalingstechnieken

Een juiste en bewuste ademhaling is van belang voor een goede doorstroming van zuurstof en energie. Middels diverse technieken leer je hoe je je ademhaling in kan zetten bij stressvolle situaties.

Helende visualisaties

Ik werk met de kracht van beelden en jouw innerlijk weten. Bij een helende visualisatie is het niet noodzakelijk dat je beelden ziet. Je kunt het ook voelen of vanuit je hart weten. Een helende visualisatie helpt je bij het verwerken en helen van oude pijnen. En je toekomstbeeld te veranderen.  Ik begeleid je door jouw innerlijk weten en wijsheid.

Ik begeleid hooggevoelige vrouwen die vaak negatief over zichzelf denken waardoor ze in de overlevingsmodus komen en steeds minder kunnen genieten van het leven.  Ik leer hen hoe zij dit negatief denken om kunnen buigen naar kracht, innerlijke vertrouwen en rust.

energetische coaching Heerhugowaard

Gratis Adviesgesprek

Twijfels over het coachtraject? Bel me of vraag je gratis adviesgesprek van een half uur aan.

Dan kijk ik met je mee of ik de juiste persoon voor jou ben en wat je volgende stap zou kunnen zijn.

energetische coaching

KIES VOOR HOLISTISCHE COACHING


Groei vanuit zelfvertrouwen, compassie, eigenliefde en krijg weer nieuwe energiearrow_drop_up arrow_drop_down