Holistisch coachen Heerhugowaard

Holistisch coaching voor vrouwen die willen stoppen met twijfelen aan alles wat ze doen of denken..

Holistisch coaching betekent werken op alle lagen van jouw zijn:

Mentaal, emotioneel, lichamelijk, spiritueel en energetisch. Alles is met elkaar verbonden. Zo heel je op diepere lagen en verbind je met je werkelijke zelf!

Jouw klacht wordt vanuit het geheel bekeken, dat is hoe ik werk als holistisch emotiecoach.

Herken je jezelf in één van onderstaande situaties?

 •  Je zegt snel ja. Vanuit enthousiasme of zorg die je wilt dragen voor een ander. Ook al kom je regelmatig in tijdsnood en ren je van hot naar her. Je zou willen dat je ook eens 'nee' kon zeggen of op zijn minst tijd nemen om rustig over je besluit na te denken. Want voordat je het weet heb je weer spontaan toegezegd en voel je een blok in je maag.

 • Ook al weet je dat je vrienden een grapje maken, je voelt je steeds kleiner worden om hun grapjes om jou. Je bent bang om iets te zeggen uit angst dat je het verkeerde zegt en het uitloopt op ruzie.

 • Nog voordat de dag begonnen is zou je weer onder de wol willen kruipen. Geen puf om naar je werk te gaan. Elke dag moet je jezelf weer oppeppen om je bed uit te stappen. 

 • Je komt doodmoe thuis en kan steeds minder hebben van je partner. Als de afwas er nog staat terwijl je gevraagd had of hij het ook een keertje op wilde ruimen, ontplof je!
  Je vraagt je regelmatig af hoe lang je hier nog mee door kan gaan? En krijgt een bal in je maag als je naar je toekomst kijkt.

 • Je staat weer eens voor de keuze om iets te doen waarvan je voelt dat dit je leven zal veranderen in positieve zin. En toch blijf je twijfelen om het te doen. Je wilt zo graag en toch durf je het ergens niet. Je kunt er met niemand over praten want je hebt niet het gevoel dat er iemand uit je omgeving je zou begrijpen. Het maakt je wanhopig omdat je bang bent dat je nooit het lef zal krijgen om iets anders te doen dan wat ze van je verwachten. Steeds vaker voel je je verdrietig en teleurgesteld in het leven.

 • Maskers. Je collega’s en vrienden denken allemaal dat je ongelooflijk veel zelfvertrouwen hebt. Ze bewonderen je er regelmatig om. En jij verteld ze niets maar ze moesten eens weten hoe vaak je twijfelt over datgene wat je zegt of doet. Je bent juist heel blij als iemand je bevestigd dat je het goed doet of ziet.

 • Al zoveel hulpverlening, psychologen, workshops en/of opleidingen heb je gevolgd. De wanhoop stijgt en de moed zakt je soms in de schoenen. Want nog steeds kun je blijven malen en kan je hoofd je in de put trekken. Een put waar je niet makkelijk uit klimt. Het beetje zelfvertrouwen wat je steeds iets hebt opgebouwd, brokkelt meer en meer af door alle onzekerheid en twijfels die je voelt.
Holistisch coachen Heerhugowaard

Hoe zou het voor je zijn als....

🏆 Je tijd niet opgeslokt wordt door al jouw enthousiaste Ja's tegen iedereen?  En je herkent wanneer je jij jouw grenzen hebt bereikt. Zodat je zowel voor jezelf meer tijd inruimt vanuit een zachtheid voor jezelf en weer met plezier en vol energie voor anderen kan zorgen.


🏆 Je gaat ontdekken waar jouw hart ligt op werkgebied. Zodat je weer huppelend  naar je werk gaat. En er niet aan denkt om met pensioen te willen gaan.

🏆 Je negatieve gedachten kunt omzetten in helpende. Zodat jij je eigenwijsheid in durft te zetten en je  onzekerheid  achter je te laten. En je je mooie ideeën omzet in acties? Zodat je van dromen naar Doen gaat!


🏆 Onzekerheid over jezelf je niet meer overweldigd en je met gemak kunt praten over de dingen die je bezighouden. Waardoor verbinding met jezelf en je omgeving steeds sterker wordt.

🏆 Als je gaat voelen dat je sterker en wijzer bent dan dat je dacht dat je was?!


Dit alles is mogelijk! Geloof het en zet je eerste stap door een gratis ontdekgesprek aan te vragen.
Helemaal vrijblijvend. Je bepaalt pas na dit gesprek of een coaching door mij voor jou is.

Wat betekent holistisch coaching?

Ons bewustzijn bestaat uit vier lagen: je mentale, emotionele, lichamelijke en energetische bewustzijn.
Elk bewustzijn heeft een diepere laag waarin je kunt helen.

Ieder mens heeft op elke laag wel een pijn zitten. Omdat alles in verbinding staat met elkaar; je geest, je denken, je lichaam, je emoties en je energetische veld is het belangrijk om op alle lagen te helen. Een holistisch coach of therapeut werkt op alle lagen zodat oude patronen, overtuigingen en/of blokkades definitief getransformeerd gaan worden. 


Hierbij heb ik mijn eigen H.E.A.L. formule ontwikkeld van waaruit ik begeleid.
Ik gebruik daar onder andere het innerlijk kind werk bij, EFT (Emotional Freedom Technique) ofwel Tapping, Voice Dialoque,  ademwerk, Access bars en lichaamswerk.

Heal Holistisch

Wat is de H.E.A.L. formule?

De H.E.A.L. formule bestaat uit vier pijlers:.
 • Herkennen = herkennen staat voor bewustwording. Als je iets niet bewust bent kun je er ook niets aan veranderen. Ik maak het onbewuste zichtbaar voor je.
 • Erkennen = Erkenning voor alles wat van invloed is op je (negatieve) gedachten, gevoelens of gedrag zorgt voor aanvaarding en meer rust in je systeem. Je bent op weg naar de eerste stappen van heling.
 • Aandacht = Stilstaan en aandacht geven wat in deze fase nodig is voor verdiepende heling en transformatie. 
 • Liefhebben = Je gaat leren zonder oordeel te kijken en te voelen van alles wat in je leeft. Dit zorgt ervoor dat negatieve gevoelens als vanzelf losgelaten worden. Dit is het integratie proces waarin je definitief afscheid neemt van oude patronen, niet helpende overtuigingen en blokkades. Jouw pad van Eigenliefde.

Wat mag je verwachten?

Aan het einde van jouw holistische "Terug naar jeZelf" traject:

 • Voel je dat je sterker bent dan je dacht!
 • Durf je hulp te vragen zonder bang te zijn dat je dom overkomt.
 • Heb je regie over je negatieve gedachten.
 • Sta jij je mannetje als iemand het niet met je eens is. 
 • Zijn de twijfels over jezelf voorbij!
 • Kun jij met uitdagende situaties omgaan zonder jezelf te verliezen. 
 • Geloof je in jezelf vanuit een dieperliggend bewustzijn.
 • Voel jij liefde voor jezelf zoals je nog nooit gevoeld hebt!
 • Begrijp je je gevoelens die je eerder konden overweldigen. 

 • Voel je dat je het heft weer in eigen handen hebt.
 • Ben je nieuwsgieriger naar wat het leven je nog meer te bieden heeft vanuit plezier, innerlijke rust en vertrouwen!
 • Heb je weer de energie en creativiteit om je leven met plezier in te vullen!

Wat anderen over mij zeggen

energetische coaching

Het holistisch coachingstraject met Brigitte heeft mij zeer goed gedaan.
Veel belangrijke inzichten gekregen zoals dat ik fouten mag maken en er toe doe.
Dat als ik mijn eigen keuzes maak en daarbij blijf, dit me sterker maakt.
Brigitte had echt aandacht voor mij.
Ik krijg nu ook complimenten uit mijn omgeving over mijn doen en laten.
 Men reageert ook anders op mij en zelf blijf ik niet zo lang meer hangen in een rotgevoel. Dat is heel fijn!

EFT is top, een hele prettige techniek die je ook zonder haar kunt toepassen.

Dat maakt het fijn en ik merk dat je daardoor heel snel weer goed in je vel zit.

Het krijgt sneller een plekje waar je op dat moment mee zit en het werkt ook duidelijk nog een tijdje na.

Al met al, ik raad haar zeker aan als coach! 

Seréna Lakeman
energetische coaching

Er is nog nooit iemand geweest bij wie ik me zo open heb kunnen opstellen als bij Brigitte. Voordat ik bij haar kwam was ik even de weg kwijt. Dankzij haar coachingstraject heb ik er vertrouwen in weer op de goede weg te zijn. Wat voor mij heel belangrijk is geweest is dat ik weer alle vertrouwen heb dat het goed komt. Brigitte is een ongelooflijk lieve vrouw die iedereen in zijn waarde laat. Situaties waar ik voorheen lang van slag kon zijn kan ik nu veel sneller accepteren en loslaten. Ik heb heel veel emotionele bagage opgeruimd. 

Anoniem

energetische coaching

Voor mij weer een hele vernieuwende vorm van coaching. Ik vond Brigitte heel betrokken en ze nam echt de tijd. Ook nadien vroeg zij hoe het was gegaan. Top!

Noil Ster

Je kunt het ook alleen doen

En dat doe je  waarschijnlijk je leven lang al!  Ik snap je! Ik weet wie je bent. Hou er alleen rekening mee dat we allemaal te maken hebben met onze blinde vlekken. Allemaal. Ik maar jij ook!

Die blinde vlekken zorgen ervoor dat je niet alles ziet van jezelf. En je hebt ook nog eens een fantastische beschermingsmechanisme ontwikkeld om je van de innerlijke onbewuste pijn af te houden welke nodig zijn om te helen. Zodat je anders kunt doen in het heden! ✨


Door je opgebouwde beschermingsmechanismes kan dit proces trager worden dan je eigenlijk zou willen als je het alleen wilt doen.


Ik spreek uit ervaring. Wat ik jou gun is dat je niet zo lang worstelt als dat ik heb gedaan en andere sterke vrouwen zie doen.


Jarenlang heb ik gevochten, strijd gehad met mezelf en vond ik dat ik het alleen moest uitzoeken. Ik had er geen geld voor over en gunde mezelf al helemaal niet de tijd om met mezelf aan de slag te gaan. Ik kocht liever mooie kleding en was meer met mijn uiterlijk bezig. Totdat ik er achter kwam dat onbewuste angsten me tegenhielden. 


Deze onbewuste angsten hebben ervoor gezorgd dat ik altijd alles alleen wilde doen. Nu ik bewust ben geworden van dit alles, deel ik mijn kennis, kunde en kwaliteiten graag met je.
 Dit is één van de redenen waarom ik elke week drie gratis ontdekgesprekken geef (en je gratis waardevolle dingen op mijn site kan vinden).

Wil je persoonlijke advies?

Ik denk graag met je mee om te kijken welke stap voor jou de beste volgende stap is. Daarnaast geef ik je ook nog tips wat je kunt doen als je het toch alleen wilt doen. Waar wacht je nog op? Je hebt niets te verliezen, alleen maar te winnen!

Holistische coaching - Veelgestelde vragen

 • Kan ik ook in termijnen betalen?
  Ja, dat kan. Neem contact met me op voor de mogelijkheden.

 • Wordt het ook vergoed?

Vergoeding vanuit de zorgverzekering:
Mijn praktijk staat ingeschreven bij  de beroepsvereniging CAT (voor meer informatie over CAT, verwijs ik naar de website: www.catcomplementair.nl ). Mijn deskundigheid valt onder de vakgroep Natuurgeneeskunde, Energetisch therapie en coaching. Hierdoor wordt een groot aantal van de kosten door de ziektekostenverzekeraars vergoed (vanuit een aanvullende verzekering) voor mensen boven de 18 jaar. Ik raad je aan goed met je zorgverzekeraar uit te zoeken wat voor jou van toepassing is, zodat je weet waar je aan toe bent. Hier een overzicht van alle zorgverzekeraars. Ik val onder CAT - Vergoedbare therapeuten

 • Vergoeding van de werkgever:
 • Veel werkgevers willen je preventief ondersteunen. Daarom hebben veel bedrijven een budget voor scholingskosten en coaching. Vraag eens naar de mogelijkheden binnen jouw bedrijf. Dit kun je doen bij je werkgever of personeelszaken.
  Zit je al in een burn-out en ben je ziek thuis? Dan is de kans nog meer aanwezig dat je werkgever wilt vergoeden. Het is dan in hun eigen belang als jij weer lekker in je vel en energie komt te zitten. 
 • Ik loop ook nog bij een psycholoog, is dit erbij dan teveel?
  Dit is persoonlijk. In principe gaat het juist heel goed samen. Een een aantal klanten van mij loopt ook bij een psycholoog en ervaren het juist als heel prettig. Dit omdat veel psychologen meer (of alleen) op het cognitieve stuk behandelen. Naast het cognitieve stuk werk ik ook op je emotionele, fysieke en spirituele laag wat alles in jou verbindt. Hierdoor kan dit samen juist sterker en sneller werken. In een ontdekgesprek kan ik persoonlijk met je mee kijken of het voor jou teveel zou zijn.

 • Ik heb het behoorlijk druk. Hoeveel tijd gaat me dit kosten?
  Ik snap dat je het druk hebt. De tijd is afhankelijk van hoeveel aandacht jij jezelf gunt. Een sessie duurt 90 minuten en je krijgt adviezen met oefeningen mee. Niets moet, ik ben geen schooljuf! De tijd die jij in de oefeningen steekt bepaal je helemaal zelf. Wat ik alleen kan aangeven is dat des te meer aandacht je jezelf gunt, des te sneller je je doel zult behalen. Ik wil je uitnodigen om er naar te kijken als een investering in jezelf. Zowel qua tijd als geld. Je bent het waard!

 • Hoe lang duurt een holistisch coachtraject?
  Dit is afhankelijk van je klacht maar gemiddeld tussen de drie en vier maanden.

 • Is het mogelijk om ook één sessie bij je te doen?
  In principe niet. Uit ervaring weet ik dat meerdere sessies nodig zijn om de resultaten te behalen die je wilt. Maar soms maak ik uitzonderingen. Dit is afhankelijk van jouw situatie, wens en waar je nog meer mee bezig bent. Neem contact met me op dan praten we erover.

COACHING IN MIJN PRAKTIJK OF ONLINE

Je kunt bij me in de praktijk komen en als dit te ver voor je is of nog angst ervaart om live contact te hebben, kan de sessie ook online gegeven worden. Via Zoom of Facetime. Hier hebben we eerst telefonisch contact over om te kijken of dit voor jou geschikt is.

energetische coaching

KIES VOOR HOLISTISCHE COACHING


Groei vanuit zelfvertrouwen, compassie, eigenliefde en krijg weer nieuwe energie