arrow_drop_up arrow_drop_down
Holistisch coachen Heerhugowaard

Holistische therapie | coaching

Jouw probleem vanuit het geheel bekeken, dat is wat een holistisch therapeut doet.
Ik werk zowel op mentaal, emotioneel, lichamelijk als energetisch vlak.
Herken je dit?

 • Zo erg is je werk nou ook weer niet, je collega’s zijn best leuk. Alleen de passie voor je werk is eruit. Misschien moet je het gewoon maar accepteren dat je niet het allerleukste werk doet waar je hart van gaat bruisen. En toch…….toch voel je een innerlijke strijd, je wordt er gek van!

 • Je gedachten kunnen je gek maken. Zo denk je weer dit, zo denk je weer dat. Maar echte knopen doorhakken en keuzes maken vind je lastig. Je voelt je zo’n twijfelkont en wordt er gefrustreerd van.

 • Verborgen onzekerheid. Je collega’s en vrienden denken allemaal dat je ongelooflijk veel zelfvertrouwen hebt. Ze bewonderen je er regelmatig om. En jij verteld ze niets maar ze moesten eens weten hoe vaak je twijfelt over datgene wat je zegt of doet. Je bent juist heel blij als iemand je bevestigd dat je het goed doet of ziet.

 •  Steeds vaker voel je je niet serieus genomen in wat je doet. Veel wat je zegt wordt genegeerd of soms zelfs belachelijk gemaakt. En als er reactie komt lijkt het alsof je het nooit goed kan doen. Je begint steeds meer aan jezelf te twijfelen of jouw visie wel klopt. Maar de visies van anderen kunnen je ook opstandig maken.

 • Al zoveel hulpverlening, psychologen, workshops en/of opleidingen heb je gevolgd. De wanhoop stijgt en de moed zakt je soms in de schoenen. Want nog steeds kun je blijven malen en kan je hoofd je in de put trekken. Een put waar je niet makkelijk uit klimt. Het beetje zelfvertrouwen wat je steeds iets hebt opgebouwd, brokkelt meer en meer af door alle onzekerheid en twijfels die je voelt.
Holistisch coachen Heerhugowaard

Hoe zou het voor je zijn als....

🏆 Je niet meer hoeft te vechten voor alles wat jij belangrijk vindt. Dat je met meer gemak en plezier de dingen kan organiseren vanuit een innerlijke rust en ontspanning?


🏆 Je geen angst meer voelt om dom gevonden te worden en je vragen durft te stellen die je sterker maken. Zodat je niet meer het gevoel hebt het alleen te hoeven doen maar samenwerkt met iemand die jouw proces begrijpt en respecteert.


🏆 Jij je onzekerheid over wat je wel of niet goed doet kunt loslaten en verruilen voor zelfvertrouwen en een innerlijk weten dat je precies goed bent zoals je nu bent. En voelt dat wat je doet, goed genoeg is! 

 

🏆 Je weer plezier voelt vanuit het diepste van je hart. En je een inspirator bent voor je omgeving (klinkt bijna onmogelijk 😉) omdat je met gemak en zonder schaamte je enthousiasme en ervaringen deelt..


🏆 Je helder hebt wat voor jou belangrijk is en dat de mening van een ander er steeds minder toe doet zonder dat je onverschillig wordt.

 

🏆 Je je veilig genoeg voelt om controle los te laten en nog steeds het heft in eigen handen voelt met alles wat je doet.


Dit alles is mogelijk! Geloof het en zet je eerste stap door een gratis advies gesprek aan te vragen.

Wat is holistisch?

Bij een holistische benadering werk je in diepere lagen van je bewustzijn, zowel geestelijk, emotioneel, lichamelijk als energetisch. 

In elke laag van je bewustzijn kunnen er blokkades zitten die voor klachten kunnen zorgen. Omdat alles in verbinding staat met elkaar; je geest, je denken, je lichaam, je emoties en je energetische veld is het belangrijk om op alle lagen te helen. Een holistisch coach of therapeut werkt op alle lagen zodat oude patronen, overtuigingen en/of blokkades definitief getransformeerd gaan worden.


Hierbij heb ik mijn eigen H.E.A.L. formule ontwikkeld van waaruit ik begeleid.

holistisch therapeut

H.E.A.L. formule vanuit de holistische visie

Al jaren werk ik met mijn H.E.A.L formule. Niet alleen werkt hij goed bij mijn klanten maar bij elke uitdaging die ik zelf in mijn leven tegenkom pas ik deze formule toe.


Elke letter van de H.E.A.L. formule staat voor een proces waarin je steeds meer helderheid krijgt en heelt op een diep niveau.
 • Herkennen = bewust worden van je kernprobleem/pijn. Als je iets niet bewust bent kun je er ook niets aan veranderen. Dit is een belangrijke eerste stap.
 • Erkennen = je kernprobleem / pijn eren zonder oordeel, het verwerkingsproces begint.
 • Accepteren = Jezelf met je klacht / probleem accepteren zonder oordeel en met alle geduld voor jezelf, je gaat dieper in het verwerkingsproces.
 • Loslaten = liefdevol transformeren door los te laten wat niet meer bij je past. Dit is het integratie proces waarin je afscheid neemt van oude patronen, overtuigingen en blokkades.
€ 799,-

Investering in een holistisch coachtraject - Terug naar jezelf

Een holistisch coachtraject bestaat uit:

 • Zes sessies van 90 minuten.
 • Oefeningen en ondersteuning voor thuis.
 • extra ondersteuning via Whats app of mail.
 • Onze sessies vinden plaats in mijn praktijk in Heerhugowaard of desgewenst via videobellen (Zoom of Facetime).
 • Betalen in termijnen mogelijk.
 • Tarieven voor bedrijven zijn exclusief BTW.

Aan het einde van jouw holistisch coachtraject:

 • Accepteer jij jezelf volledig en voel je dit vanuit al je cellen!
 • Mag jij er van jezelf zijn met al je mooie en minder mooie dingen.
 • Ben je een ster geworden in hulp vragen zonder angst om afgewezen te worden of welke angst je dan ook had. Waardoor je sneller je doel behaalt! 
 • Geloof je in jezelf en wat jij belangrijk vindt zodat je nu eindelijk je dromen gaat waarmaken.
 • Voel jij liefde voor jezelf zoals je nog nooit gevoeld hebt!
 • Begrijp je je gevoelens die je eerder konden overweldigen. 
 • Sta jij je mannetje als iemand het niet met je eens is. 
 • Twijfels over jezelf laat je los en je staat in je eigen kracht zodat je kunt handelen naar jouw eigen visie van het leven.
 • Wordt je steeds nieuwsgieriger naar diepere lagen in jezelf en beleef je het leven vanuit plezier, innerlijke rust en vertrouwen!
 • Heb je weer de energie en creativiteit om je leven met plezier in te vullen!

Wat anderen over mij zeggen

energetische coaching

Het holistisch coachingstraject met Brigitte heeft mij zeer goed gedaan.
Veel belangrijke inzichten gekregen zoals dat ik fouten mag maken en er toe doe.
Dat als ik mijn eigen keuzes maak en daarbij blijf, dit me sterker maakt.
Brigitte had echt aandacht voor mij.
Ik krijg nu ook complimenten uit mijn omgeving over mijn doen en laten.
 Men reageert ook anders op mij en zelf blijf ik niet zo lang meer hangen in een rotgevoel. Dat is heel fijn!

EFT is top, een hele prettige techniek die je ook zonder haar kunt toepassen.

Dat maakt het fijn en ik merk dat je daardoor heel snel weer goed in je vel zit.

Het krijgt sneller een plekje waar je op dat moment mee zit en het werkt ook duidelijk nog een tijdje na.

Al met al, ik raad haar zeker aan als coach! 

Seréna Lakeman
energetische coaching

Voordat ik bij Brigitte kwam was ik even de weg kwijt. Dankzij haar coachingstraject heb ik er vertrouwen in weer op de goede weg te zijn. Wat voor mij heel belangrijk is geweest is dat ik weer alle vertrouwen heb dat het goed komt. Brigitte is een ongelooflijk lieve vrouw die iedereen in zijn waarde laat. Situaties waar ik voorheen lang van slag kon zijn kan ik nu veel sneller accepteren en loslaten. Ik heb heel veel emotionele bagage opgeruimd. Er is nog nooit iemand geweest bij wie ik me zo open heb kunnen opstellen als bij Brigitte

Anoniem

energetische coaching

Voor mij weer een hele vernieuwende vorm van coaching. Ik vond Brigitte heel betrokken en ze nam echt de tijd. Ook nadien vroeg zij hoe het was gegaan. Top!

Noil Ster

Je kunt het ook alleen doen!

Wat ik jou gun is dat je niet zo lang worstelt als dat ik heb gedaan! Natuurlijk is alles een proces maar uit ervaring weet ik ook dat je ook te lang vast kunt zitten in dit proces.


Jarenlang heb ik gevochten, strijd gehad met mezelf en vond ik dat ik het alleen moest uitzoeken. Ik had geen vertrouwen meer in hulp van anderen. Vroeger was ik hier te vaak in teleurgesteld dus had ik weerstand in het aannemen van hulp van anderen.


Dit was ik me toen niet zo bewust maar  later ben ik er achter gekomen dat dit één van mijn redenen is geweest om alles alleen uit te zoeken. Het heeft ervoor gezorgd dat ik jarenlang heb geworsteld en uiteindelijk in een behoorlijke burn-out ben geraakt en later zelfs in een depressie.


Dit is één van de redenen waarom ik elke week vijf gratis adviesgesprekken geef waarin ik met je meedenk wat voor jou de beste volgende stap zou zijn. Daarnaast geef ik je ook nog tips wat je kunt doen als je het toch alleen wilt doen. Waar wacht je nog op?

Holistische coaching - Veelgestelde vragen

 • Kan ik ook in termijnen betalen?
  Ja, dat kan. Neem contact met me op voor de mogelijkheden.

 • Wordt het ook vergoed?

Vergoeding vanuit de zorgverzekering:
Mijn praktijk staat ingeschreven bij  de beroepsvereniging CAT (voor meer informatie over CAT, verwijs ik naar de website: www.catcomplementair.nl ). Mijn deskundigheid valt onder de vakgroep Natuurgeneeskunde.  Hierdoor worden een groot aantal van de kosten door de ziektekostenverzekeraars vergoed (vanuit een aanvullende verzekering) voor mensen boven de 18 jaar. Ik raad je aan goed met je zorgverzekeraar uit te zoeken wat voor jou van toepassing is, zodat je weet waar je aan toe bent. Hier een overzicht van alle zorgverzekeraars. Ik val onder CAT - level 3 therapeuten.
Mijn holistische coaching valt onder prestatiecode 24005 - natuurgeneeskundig consult

 • Vergoeding van de werkgever:
  Veel werkgevers hebben een budget voor scholingskosten. Hier valt coaching ook onder. Vraag het eens na bij je werkgever of personeelszaken. 


 • Vergoeding belastingdienst
  Als er sprake is van een leertraject (je doet kennis op onder begeleiding of toezicht), kun je de kosten hiervan aftrekken van de belasting; je krijgt daardoor, afhankelijk van je inkomen, 30% tot 50% van de kosten terug van de belastingdienst. Er moet voor de aftrekbaarheid altijd verband bestaan met inkomensverwerving en/of verbetering op de arbeidsmarkt. Er is een drempel van 250 euro (de kosten daarboven kun je aftrekken). Kijk voor meer informatie op de site van de belastingdienst.

 • Ik loop ook nog bij een psycholoog, is dit erbij dan teveel?
  Dit is persoonlijk. In principe gaat het juist heel goed samen. Een een aantal klanten van mij loopt ook bij een psycholoog en ervaren het juist als heel prettig. Dit omdat veel psychologen meer (of alleen) op het cognitieve stuk behandelen. Naast het cognitieve stuk werk ik ook op je emotionele, fysieke en spirituele laag wat alles in jou verbindt. Hierdoor kan dit samen juist sterker en sneller werken. In een adviesgesprek kan ik persoonlijk met je mee kijken of het voor jou teveel zou zijn.

 • Ik heb het behoorlijk druk. Hoeveel tijd gaat me dit kosten?
  Ik snap dat je het druk hebt. De tijd is afhankelijk van hoeveel aandacht jij jezelf gunt. Een sessie duurt 90 minuten en je krijgt adviezen met oefeningen mee. Niets moet, ik ben geen schooljuf! De tijd die jij in de oefeningen steekt bepaal je helemaal zelf. Wat ik alleen kan aangeven is dat des te meer aandacht je jezelf gunt, des te sneller je je doel zult behalen. Ik wil je uitnodigen om er naar te kijken als een investering in jezelf, niet alleen qua geld maar ook qua tijd.

 • Hoe lang duurt een holistisch coachtraject?
  Gemiddeld tussen de drie en vier maanden.

 • Is het mogelijk om ook één sessie bij je te doen?
  In principe niet. Uit ervaring weet ik dat meerdere sessies nodig zijn om de resultaten te behalen die je wilt. Maar soms maak ik uitzonderingen. Dit is afhankelijk van jouw situatie, wens en waar je nog meer mee bezig bent. Neem contact met me op dan praten we erover.

CORONA

Ook ik werk natuurlijk volgens de richtlijnen van het RIVM. Tijdens de coaching houden we anderhalve meter afstand van elkaar. Voor de Access bars behandelingen gebruik ik mondkapjes. Daarnaast laat ik je een bijzondere manier van begroeten ervaren zodat je gaat voelen dat afstand  ook iets moois kan geven.

COACHING IN MIJN PRAKTIJK OF ONLINE

Je kunt bij me in de praktijk komen en als dit te ver voor je is of nog angst ervaart om live contact te hebben, kan de sessie ook online gegeven worden. Via Zoom of Facetime.
Hier hebben we eerst telefonisch contact over om te kijken of dit voor jou geschikt is.

Ik werk tijdens mijn holistische behandelingen met de volgende methodieken:

EFT

Middels Emotional Freedom Technique (EFT) werk ik aan ontlading van de opgeslagen energie en emoties in je lichaam, ten gevolge van trauma of heftige ervaringen. Energie wat niet kan stromen, zorgt voor emotionele, mentale en fysiek blokkades. Dit zorgt voor stress, uitputting en fysieke klachten. 

Access bars

Bij Access bars lig je relaxt op een behandeltafel en wordt je aangeraakt op 32 punten op je hoofd. Deze staan in verbinding met je energiebanen die gelinkt zijn aan  gebieden zoals; controle, creativiteit, communicatie, geld, lichaam, vreugde, vorm en structuur. Door de aanraking kom je in een diepe ontspanning wat zorgt voor ontlading op blokkades in deze gebieden. 

Voice Dialoque

Voice Dialoque gaat ervan uit dat we uit meerdere delen of subpersoonlijkheden bestaan. Door de toepassing van deze techniek wordt je gewaar van deze delen. Bijvoorbeeld, de innerlijke criticus, de pleaser, de perfectionist, de pusher of het innerlijke kind. We hebben tientallen van dit subpersoonlijkheden. Door met deze delen in gesprek te gaan ga je jezelf beter begrijpen en voel je weer controle over je eigen keuzes en gedrag.

Ademhalingstechnieken

Een juiste en bewuste ademhaling is van belang voor een goede doorstroming van zuurstof e energie. Middels diverse technieken leer je hoe je je ademhaling in kan zetten bij stressvolle situaties.

Helende visualisaties

Ik werk met de kracht van beelden en jouw innerlijk weten. Bij een helende visualisatie is het niet noodzakelijk dat je beelden ziet. Je kunt het ook voelen of vanuit je hart weten. Een helende visualisatie helpt je bij het verwerken en helen van oude pijnen. Ik begeleid je door jouw innerlijk weten.

Ik ondersteun en leer zelfbewuste vrouwen die zichzelf  regelmatig voorbij lopen in het zorgen voor anderen, hoe zij zonder schuldgevoel tijd voor zichzelf kunnen maken zodat er ruimte ontstaat voor zelfzorg, ontspanning, genieten en plezier!

energetische coaching Heerhugowaard

Gratis Adviesgesprek

Heb je nog twijfels of vragen? Ik bied een gratis adviesgesprek van 30 minuten aan. Hierin kijken we naar je klacht en of ik de juiste persoon ben voor jou. Na dit gesprek besluit je of je wilt samenwerken met mij.

energetische coaching

KIES VOOR HOLISTISCHE COACHING


Groei vanuit zelfvertrouwen, compassie, eigenliefde en krijg weer nieuwe energieKoekje erbij?