Wat is EFT (tapping)?
(Emotional Freedom Technique)

Wat kan EFT doen voor jou?

In het kort:

 • EFT is hetzelfde als tapping. Het is een combinatie van Oosterse Geneeswijze en Westerse psychologie.
 • Primair is EFT een klopmethode die ervoor zorgt dat je je snel kan ontladen wat zorgt voor ontspanning.
 • Onderzoek heeft aangetoond dat door het doen van EFT,  je cortisolniveau (stresshormoon) drastisch snel laat dalen.
 • Secundair doorbreek je met EFT negatieve gedachtepatronen. En ben je in staat om je negatieve denken blijvend te veranderen.
 • Daarnaast heeft deze bijzondere techniek de eigenschap om lading op emoties en je energiesysteem op te heffen.
  Dit zorgt er onder andere voor dat je heftige gebeurtenissen beter kan verwerken en een plek kan geven. Met rust in je lijf als gevolg! ✨
EFT Emotional Freedom Technique

Ontspanning en rust

Onderzoek heeft aangetoond dat het stresshormoon cortisol zeer snel daalt door het toepassen van EFT. Hierdoor is je lichaam in staat om weer te ontspannen.

EFT Emotional Freedom Technique

Wetenschappelijk Bewezen

EFT is wereldwijd door wetenschappers onderzocht. EFT is de eerste zelfhulpmethode die je in staat stelt om gedachtenpatronen te doorbreken.

EFT Emotional Freedom Technique

Wereldwijd ingezet

EFT wordt wereldwijd ingezet door artsen, coaches en therapeuten. Deze methodiek wordt ook vaak ingezet voor traumaverwerking.

EFT Emotional Freedom Technique
Brigitte Rijmers - Holistisch trauma coach

Hoe werkt EFT (tapping) voor jou?

❤️‍🔥 EFT staat voor Emotional Freedom Technique en is een methode die lastige emoties helpt verwerken.

 ❤️‍🔥 Een EFT behandeling helpt je om met zachtheid te leren doorvoelen. Oude pijnen krijgen steeds minder grip op je door triggers in het heden.

❤️‍🔥 EFT coaching/therapie (zoals ik hem geef) werkt op vier lagen;  mentaal, emotioneel, fysiek en energetisch niveau. Dit zorgt voor een blijvende heling van je verwondingen.

❤️‍🔥 Emotional Freedom Technique word vaak door coaches en therapeuten ingezet voor het verwerken van trauma's.

❤️‍🔥 Door de diepere ontspanning die EFT in je lijf geeft ben je in staat negatieve gedachten blijvend te transformeren.

❤️‍🔥 Kan als basisvaardigheid (door mij aan jou geleerd) goed worden ingezet als zelfhulpmiddel. 

❤️‍🔥 Is simpel te doen en wanneer het goed wordt toegepast supereffectief

❤️‍🔥 Het helpt bij het oplossen van zowel lichamelijke alsook geestelijke en emotionele obstakels.

Hoe pas je EFT toe?

In het kort uitgelegd: je klopt op een aantal acupunctuurpunten op je lichaam (in de video doe ik ze voor) en tegelijkertijd benoem je je emoties, je klacht of vertel je je verhaal. Door de combinatie van het kloppen op deze acupunctuurpunten en het benoemen van je verhaal (klacht, spanning of emotie) zorg je ervoor dat je de spanning die je bij dit probleem voelt minder wordt of verdwijnt. Je kunt diverse video's op mijn site vinden waarin ik EFT sessie geef. (kijk vooral naar mijn blogs)

HERKEN JE DIT?

Je hebt ruzie met je partner. Je voelt je gefrustreerd en/of geïrriteerd door zijn woorden. Je wordt steeds bozer en voordat je het weet heb je dingen gezegd waar je achteraf spijt van hebt

De ruzie wordt steeds erger en je voelt je steeds belabberder!

of

Je kunt niet goed uit je woorden komen terwijl hij heel bijdehand alles met gemak eruit gooit. Dit maakt je boos maar ook heel erg onzeker....Misschien vraag je jezelf wel af wat er mis met je is.


Hoe zou het voor je zijn als je bij jezelf kunt blijven en minder of helemaal niet meer overweldigd wordt door je emoties? Zodat je de juiste woorden kunt vinden om je punt te maken zonder dat je jezelf kwijt raakt in de ruzie.


Mijn advies: word nieuwsgierig naar het toepassen van EFT! Leer hoe je deze bijzondere magische methode eigen maakt en word baas over je gedachten en emoties. Dit geeft vrijheid! ✨

Wat mijn klanten over EFT zeggen:

"Ik wilde ervaren of EFT mij zou helpen om mijn smetvrees te verminderen. Door EFT wordt ik rustiger, ben meer met mezelf bezig, ik loop door die smetvrees mezelf voorbij, dit dwingt je tot rustig worden en tijd nemen voor jezelf."

EFT Emotional Freedom Technique

Linda

Ik wist niets van EFT maar ik had wel een blokkade...dus stoute schoenen aan en een SkypeSessie met Brigitte. Ik ging er open en onbevangen in en op het einde voelde ik mij zo krachtig, elke cel in mij gaf mij die kracht die ik nodig had om de blokkade op te heffen. Ik voel het nu nog steeds. Dank je wel lieve Brigitte!

EFT Emotional Freedom Technique

Vera Hagen

Na afloop van de EFT sessie voelde ik de rust in mijn lijf. In mijn dagelijks leven merk ik ook echt dat ik over mijn probleem minder nadenk en voelt het rustiger, de aandacht is er op een of andere manier niet meer.

EFT Emotional Freedom Technique

Ingrid Nobel

Wat levert EFT (Emotional Freedom Technique) je op?

Ontspanning

Cortisol is een stresshormoon wat processen aanspoort in je lichaam om beter te reageren in noodsituaties. Maar cortisol komt ook vrij wanneer we ons bijv.; zorgen maken, willen presteren, het druk hebben of een ander soort stress ervaren.


In onze drukke maatschappij betekent dit dat je continue onder spanning staat. Zeker ook als je kinderen hebt. Het zit in je instinct om alert te blijven op de veiligheid van je kinderen. Op zich is dit niet erg. Zolang je ook maar zorgt dat je weer ontspant.


Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het toepassen van EFT ons cortisolniveau heel snel laat dalen. Dit zorgt voor de juiste ontspanning die je lichaam nodig heeft na stress en spanning.

Transformatie in denken

Doordat EFT je ontspant worden anderen systemen in je lichaam aangezet. Dit betekent dat je weer toegang krijgt tot je grote brein en weer in je logisch en creatief denken terecht komt.


Je gaat uit je tunnelvisie (wat je krijgt als je teveel in spanning leeft). En komt weer in het gedeelte van je brein waar je in staat bent om het overzicht te krijgen van situaties.


Zodat je meerdere kanten van het verhaal ziet en weer kan relativeren. Dit stelt je in staat om oude gedachtenpatronen te zien en nieuwe helpende gedachten te integreren. Blijvend!Meer energie door ontlading

Mentale, fysieke en energetische blokkades zorgen ervoor dat spanning zich opstapelt. Ontlading van deze spanning is noodzakelijk voor een goed energie doorstroming. 


Door het kloppen op de acupuntuurpunten stimuleer je de energiebanen die weer verbonden zijn met je organen en emoties. Door deze stimulatie in combinatie met het benoemen van je klacht, ontlaad je de spanning. 

Dit zorgt voor een betere energiedoorstroming.

Rust en vertrouwen

Door bevrijding van alle spanningen kom je uit je overlevingsmodus. Je bent weer in staat om het leven te zien vanuit een breder bewustzijn.


Dit zorgt voor betere inzichten, meer vertrouwen in het leven en ga je zien dat elke ervaring een kans is om te groeien als mens. 


Dit geeft intense vreugde, rust en vertrouwen. 💎


EFT Emotional Freedom Technique

Bevrijdend

Dit is elke keer wat klanten met me delen: "bevrijdend!", zo voelt een behandeling met EFT. Vertaald betekent EFT "Emotionele Vrijheids techniek".  En dat is precies wat EFT je geeft als het goed toegepast wordt.

Velen van ons hebben niet geleerd hoe we emoties kunnen doorvoelen. Vaak is geleerd dat ze er niet mochten zijn want anders was je te lastig of werd je uitgelachen.


Hierdoor zijn we onszelf gaan beschermen en hebben (onbewust) onze ware gevoelens weggedrukt. Alle emoties zijn belangrijk voor ons. Ze dragen mooie boodschappen met zich mee die je helpen in dit leven!


EFT zorgt ervoor dat je met gemak met al je emoties kunt zijn zonder jezelf te verliezen. En jezelf te bevrijden van negatieve gedachten. Gedachtepatronen zoals bijvoorbeeld ‘Ik doe het nooit goed’, ‘ik ben niet goed genoeg’ of ‘ik kan het niet’ of ik ben te dom' ga je loslaten.


 Door EFT regelmatig toe te passen ga je van OVERLEVEN naar GENIETEN VAN HET LEVEN!

EFT
EFT zorgt ervoor dat je bolletje wol losser komt, dat er lucht tussen de draadjes ontstaat en dat je ontspant. Dat was precies wat er tijdens de sessie met mij gebeurde, ineens zag ik de rode draad. Zag ik wat er echt aan de hand was en hoe ik het wilde in deze emotionele situaties met mijn klanten.

Liesbeth de Korte - 

Contentexploser - www.liesbethdekorte.nl

EFT Emotional Freedom Technique

EFT voor een betere gezondheid

Wanneer cortisol te lang en te veel in je lichaam aanwezig is, kan dit voor diverse gezondheidsproblemen zorgen zoals:

 • Slaapproblemen
 • Concentratieproblemen
 • Overgewicht
 • Hart en vaatziekten
 • Suikerziekte
 • Darmklachten
 • Depressie
 • Geheugenproblemen
 • Afbraak van spieren

Doordat EFT ervoor zorgt dat je cortisolniveau snel daalt kun je ervoor zorgen dat je lichaam weer optimaal het zelfherstellend vermogen kan aanspreken. Dit zorgt uiteraard voor een betere gezondheid.

Waar EFT bij helpt:

 • Slecht slapen
 • Zelfvertrouwen vergroten
 • Burn-out
 • Gevoel van onvermogen
 • Angst/paniekaanvallen
 • Gedachtepatronen doorbreken en transformeren
 • Jezelf beter leren begrijpen
 • Loslaten van negatieve gedachten
 • Emoties/gevoelens onder controle krijgen
 • Stoppen met roken
 • Overprikkeling
 • Traumaverwerking
 • Eetproblemen
 • Lichamelijke klachten verminderen of zelfs laten verdwijnen.
 • En nog veel meer..................

NIEUWSGIERIG hoe EFT voor jou kan werken? 

Meer ervaringen met mij

Pasgeleden via Brigitte mogen ervaren hoe Eft werkt! Ik zat op dat moment geblokkeerd in het nemen van acties! Door Eft begon het weer te stromen en zit ik vol acties

EFT Emotional Freedom Technique

Marsha Aarts

Apart wat er allemaal naar boven komt. Heerlijk weer een paar blokkades opgeheven

Brigitte leid je gemakkelijk doorhet hele proces heen

Daarna had ik een Huppel door de wei gevoel haha

Lieve Brigitte bedankt

EFT Emotional Freedom Technique

Diana Majoor Windig

Al tijdens de sessie kwam er een specifiek antwoord dat voor mij actueel was maar waar ik zelf nog niet de vinger op had kunnen leggen :-) Het mooie is dat het na de sessie nog doorwerkt. Mij heeft het geholpen om mijn intuïtie te vertrouwen. 

EFT Emotional Freedom Technique

Simone