Wat is EFT?
(Emotional Freedom Technique)

En kan het doen voor jou?

 • Primair is EFT een methode die je heel snel laat ontspannen door het reduceren van het stresshormoon cortisol. 
 • Secundair doorbreekt EFT negatieve gedachtepatronen en transformeert deze naar helpende gedachten.
 • Daarnaast heeft deze bijzondere techniek de eigenschap om lading op emoties en je energiesysteem op te heffen waardoor rust en vertrouwen ontstaat en transformatie blijvend is.
EFT Emotional Freedom Technique

Ontspanning en rust

Je stresshormoon cortisol daalt zeer snel waardoor je stress loslaat.

EFT Emotional Freedom Technique

Wetenschappelijk Bewezen

EFT is wereldwijd door wetenschappers onderzocht.

EFT Emotional Freedom Technique

Wereldwijd ingezet

EFT wordt wereldwijd ingezet door artsen, coaches en therapeuten.

EFT Emotional Freedom Technique

Hoe werkt EFT voor jou?

 • EFT staat voor Emotional Freedom Technique en is een methode die (negatieve) emoties helpt te verwerken, ontladen, neutraliseren en transformeren.
 • Een EFT behandeling leert je met zachtheid doorvoelen waardoor oude pijnen geen grip meer op je krijgen door triggers in het heden.
 • EFT coaching werkt op zowel energetische niveau, als op mentaal en fysiek niveau waardoor lichaam en geest makkelijker kan helen.
 • Emotional Freedom Technique word vaak door coaches en therapeuten  ingezet voor het verwerken van trauma's.
 • Transformeert negatieve gedachtepatronen.
 • Kan als basisvaardigheid (door mij aan jou geleerd) goed worden ingezet als zelfhulpmiddel
 • Is simpel te doen en wanneer het goed wordt toegepast supereffectief
 • Het helpt bij het oplossen van zowel lichamelijke alsook geestelijke en emotionele problemen.

Hoe pas je EFT toe?

In het kort uitgelegd: je klopt op een aantal acupunctuurpunten op je lichaam (zie foto) en tegelijkertijd benoem je je emoties, je klacht of vertel je je verhaal. Door de combinatie van het kloppen op deze acupunctuurpunten en het benoemen van je verhaal (klacht, spanning of emotie) zorg je ervoor dat je de spanning die je bij dit probleem voelt minder wordt of verdwijnt. In diverse video's laat ik zien hoe je EFT kunt toepassen.

Herken je dit?

Je hebt ruzie met je partner. Hij roept van alles tegen je en je voelt je steeds bozer worden maar je kunt of niet goed uit je woorden komen of je zegt dingen waar je achteraf veel spijt van hebt. Waardoor je enorm in je hoofd kan blijven malen en jezelf maar op de kop kan blijven geven.


Hoe zou het voor je zijn als je in alle rust kunt luisteren en horen wat je partner tegen je zegt om van daaruit in kalmte je zegje te doen?


Mijn advies: word nieuwsgierig naar het toepassen van EFT! Leer hoe je deze bijzondere methode kunt toepassen en word baas over al je emoties. Dat voelt bevrijdend!

Wat klanten over EFT zeggen:

"Ik wilde ervaren of EFT mij zou helpen om mijn smetvrees te verminderen. Door EFT wordt ik rustiger, ben meer met mezelf bezig, ik loop door die smetvrees mezelf voorbij, dit dwingt je tot rustig worden en tijd nemen voor jezelf."

EFT Emotional Freedom Technique

Linda

Ik wist niets van EFT maar ik had wel een blokkade...dus stoute schoenen aan en een SkypeSessie met Brigitte. Ik ging er open en onbevangen in en op het einde voelde ik mij zo krachtig, elke cel in mij gaf mij die kracht die ik nodig had om de blokkade op te heffen. Ik voel het nu nog steeds. Dank je wel lieve Brigitte!

EFT Emotional Freedom Technique

Vera Hagen

Na afloop van de EFT sessie voelde ik de rust in mijn lijf. In mijn dagelijks leven merk ik ook echt dat ik over mijn probleem minder nadenk en voelt het rustiger, de aandacht is er op een of andere manier niet meer.

EFT Emotional Freedom Technique

Ingrid Nobel

Wat levert EFT (Emotional Freedom Technique) je op?

Ontspanning

Cortisol is een stresshormoon wat processen aanspoort in je lichaam om beter te reageren in noodsituaties. Maar cortisol komt ook vrij wanneer we ons bijv. zorgen maken, willen presteren, het druk hebben of een ander soort stress ervaren. In onze drukke maatschappij betekent dit dat je continue onder spanning staat. Op zich is dit niet erg. Zolang je ook maar zorgt dat je weer ontspant.


Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het toepassen van EFT ons cortisolniveau heel snel laat dalen. Dit zorgt voor de juiste ontspanning die je lichaam nodig heeft na stress en spanning.

Transformatie in denken

Doordat je ontspant gaan er andere systemen in je lichaam en geest werken. Onder andere zorgt het ervoor dat je bloeddruk daalt, je hart niet meer in je keel zit en je uit je tunnelvisie gaat waardoor je beter kunt nadenken. Je wordt je bewust van meerdere kanten van een verhaal. Dit zorgt voor inzichten in meerdere mogelijkheden en dus ook nieuwe kansen en keuzes. Hierdoor ben je in staat om oude gedachtepatronen los te laten en te vervangen door nieuwe helpende gedachten.


Meer energie door ontlading

Alle kloppunten zijn verbonden met diverse energiebanen in je lichaam. Deze energiebanen zijn weer verbonden met je emoties. Door het kloppen op bepaalde punten stimuleer je de energiebanen wat zorgt voor een betere energiedoorstroming. In combinatie met het benoemen van je probleem en je emoties hierbij ontlaad je de spanning die op je emoties zijn gekomen. Dit zorgt weer voor een betere Hierdoor kan energie steeds beter doorstromen.

Rust en vertrouwen

Doordat de lading van emoties afgaat kun je je steeds meer (be)rusten in je gevoelens. Dit geeft je inzicht, overzicht en begrip in jezelf. Met als gevolg meer rust en zelfvertrouwen. Elke uitdaging in je leven ga je zien als groei en ontwikkeling.

EFT Emotional Freedom Technique

Bevrijdend

Dit is elke keer wat klanten met me delen: "bevrijdend!", zo voelt een behandeling met EFT. Vertaald betekent EFT "Emotionele Vrijheids techniek".  En dat is precies wat EFT je geeft als het goed toegepast wordt.

We zijn het zo afgeleerd om emoties te doorvoelen. Alles moet fijn en oké zijn en daarom drukken we vaak 'negatieve' emoties weg. Maar alle emoties zijn belangrijk voor ons. Ook om te doorvoelen!


EFT laat je in zachtheid voelen en als je dit eenmaal kunt zal de wereld met al haar ervaringen bevrijdend aan gaan voelen.

Gedachtepatronen zoals bijvoorbeeld ‘Ik doe het nooit goed’, ‘ik ben niet goed genoeg’ of ‘ik kan het niet’ ga je met gemak loslaten.


Door EFT regelmatig toe te passen ga je van OVERLEVEN naar GENIETEN VAN HET LEVEN!

EFT
EFT zorgt ervoor dat je bolletje wol losser komt, dat er lucht tussen de draadjes ontstaat en dat je ontspant. Dat was precies wat er tijdens de sessie met mij gebeurde, ineens zag ik de rode draad. Zag ik wat er echt aan de hand was en hoe ik het wilde in deze emotionele situaties met mijn klanten.

Liesbeth de Korte - 

Contentexploser - www.liesbethdekorte.nl

EFT Emotional Freedom Technique

EFT voor een betere gezondheid

Wanneer cortisol te lang en te veel in je lichaam aanwezig is, kan dit voor diverse gezondheidsproblemen zorgen zoals:

 • Slaapproblemen
 • Concentratieproblemen
 • Overgewicht
 • Hart en vaatziekten
 • Suikerziekte
 • Darmklachten
 • Depressie
 • Geheugenproblemen
 • Afbraak van spieren

Doordat EFT ervoor zorgt dat je cortisolniveau snel daalt kun je ervoor zorgen dat je lichaam weer optimaal het zelfherstellend vermogen kan aanspreken. Dit zorgt uiteraard voor een betere gezondheid.

Waar EFT bij helpt:

 • Slecht slapen
 • Zelfvertrouwen vergroten
 • Burn-out
 • Gevoel van onvermogen
 • Angst/paniekaanvallen
 • Gedachtepatronen doorbreken en transformeren
 • Jezelf beter leren begrijpen
 • Loslaten van negatieve gedachten


 • Emoties/gevoelens onder controle krijgen
 • Stoppen met roken
 • Overprikkeling
 • Traumaverwerking
 • Eetproblemen
 • Lichamelijke klachten verminderen of zelfs laten verdwijnen.

Meer ervaringen met mij

Pasgeleden via Brigitte mogen ervaren hoe Eft werkt! Ik zat op dat moment geblokkeerd in het nemen van acties! Door Eft begon het weer te stromen en zit ik vol acties

EFT Emotional Freedom Technique

Marsha Aarts

Apart wat er allemaal naar boven komt. Heerlijk weer een paar blokkades opgeheven

Brigitte leid je gemakkelijk doorhet hele proces heen

Daarna had ik een Huppel door de wei gevoel haha

Lieve Brigitte bedankt

EFT Emotional Freedom Technique

Diana Majoor Windig

Al tijdens de sessie kwam er een specifiek antwoord dat voor mij actueel was maar waar ik zelf nog niet de vinger op had kunnen leggen :-) Het mooie is dat het na de sessie nog doorwerkt. Mij heeft het geholpen om mijn intuïtie te vertrouwen. 

EFT Emotional Freedom Technique

Simone

arrow_drop_up arrow_drop_down