arrow_drop_up arrow_drop_down

STOPPEN MET ROKEN IS EEN PROCES!

Het is voor de meeste mensen niet weggelegd om in één keer te stoppen met roken. Onderzoek heeft uitgewezen dat een roker gemiddeld vijf tot zeven keer een serieuze stoppoging onderneemt.

Op dit moment wordt er meer dan ooit gebruik gemaakt van medicijnen. Op zich begrijp ik dat wel. Veel mensen zoeken hun heil in pillen, in een quickfix. 

Helaas zijn de pillen die worden uitgeschreven voor stoppen met roken geen wonderpillen en ook zeker geen quickfix. Al denkt men vaak van wel. Iedereen moet het voor zichzelf weten maar de bijwerkingen van deze medicijnen mogen niet onderschat worden!

Stoppen met roken is een loslaatproces

Ook heeft onderzoek uitgewezen dat 70 tot 80 % nog steeds rookt na het gebruik van deze medicijnen. Voor de meeste mensen is stoppen met roken een PROCES. Een loslaatproces! En dat proces wordt door velen onderschat!

We willen snel van iets af wat een gigantische gewoonte is geworden. Voor de meeste mensen is het niet weggelegd om dan ineens een knop om te draaien. Het kan onbewust je gewoonte zijn om je sigaret als een soort van vriendje te zien die je helpt bij je ongemakkelijk voelen, ontspanning te krijgen, gezelligheid enz…..Gewoontes maken paden in je brein die doorbroken moeten worden.

 

Dit is allemaal prima mogelijk door de JUISTE ontspanning. Je kunt je brein makkelijk trainen als je de juiste ontspanningstechnieken toepast. Hoe dit precies zit vertel ik in mijn lezing ‘Stoppen met roken met EFT’.

Jezelf goed voorbereiden is van essentieel belang en is ook de eerste stap om succesvol te kunnen stoppen.

Mijn advies: Heb respect en aandacht voor je stopproces!

Gratis e-book

Hoe je het beste dit proces kunt doorlopen beschrijf ik in mijn e-book ‘Vijf belangrijke stappen om succesvol en zonder stress te stoppen met roken”. Dit mini e-book kun je helemaal gratis downloaden op
https://coachingheftineigenhanden.nl/stoppenmetroken_ebook/

Heel veel succes in jouw proces!
Brigitte Rijmers
Ps. delen van dit bericht wordt zeer gewaardeerd! :-).

Reactie plaatsen

Koekje erbij?