Moe zijn

Mag jij moe zijn?

Zonder dat je je schuldig of bezwaard voelt dat je even niets doet?
Of ben jij meer het type dat alsmaar doorgaat, zelfs als je moe en bijna uitgeput bent, toch nog dat ene stapje vooruit doet en denkt "niet zeuren, gewoon doorgaan" of omdat je ervan overtuigd bent dat het persé moet gebeuren?

Been there, done that! Ik herken dit patroon en weet ook waar het uiteindelijk toe kan leiden. Soms kan ik nog even in die valkuil stappen. Maar gelukkig ben ik me steeds sneller bewust van mijn patroon. (dat mag ook wel na twee burn-outs 😉).
Misschien ben jij ook wel één van die vrouwen die het moeilijk vindt om toe te geven aan moeheid. Pas als het echt niet meer gaat en je ogen op stokjes staan en je benen niet meer willen, kun je op de bank ploffen. Herkenbaar?

Nuttig zijn

moe starenEven helemaal niets doen. Lekker voor je uit staren, in het bos of aan het strand wandelen zonder doel, gewoon even helemaal niets moeten. Ik heb dit enorm moeilijk gevonden. Ik vond (onbewust) dat ik altijd nuttig bezig moest zijn. Nietsdoen, stilzitten of geen doel hebben vond ik nutteloos. Nu weet ik beter!

Door alsmaar door te (willen) gaan en jezelf geen echte rustmomenten te gunnen gedurende de dag, put je jezelf uit.  Iedereen heeft oplaadmomenten nodig. Jij ook! Overdag moe zijn is niet iets wat alleen bij ouderen hoort. In onze maatschappij met zoveel prikkels is het van groot belang om je rust regelmatig te pakken.

Durf jij er aan toe te geven om even de boel de boel te laten? En zonder schuldgevoel even op de bank of op bed te liggen? Of gewoon even lekker doelloos uit het raam te staren? Weet dat je dan erg nuttig bezig bent voor jezelf! (en uiteindelijk ook voor je omgeving, je wordt er namelijk een relaxter en hierdoor leuker mens van)

Vanuit rust en stilte ontstaan de mooiste dingen

Voor mij is het een heel proces geweest om zonder het gevoel van nutteloosheid mezelf toe te staan om moe te zijn. Door ervaring weet ik nu dat het me alleen maar meer brengt als ik mijn rust pak wanneer ik het nodig heb. En niet alleen maar wanneer het me uitkomt. (ik denk wel dat je dit herkent).

Je wordt er niet alleen gelukkiger van, je voelt je sterker, je krijgt juist meer energie en je creativiteit stroomt veel beter als je jezelf het gunt om moe te mogen zijn en hier ook naar handelt. HIerdoor verwerk je de dagelijkse prikkels beter en helpt het om negatieve gedachten of vervelende gevoelens sneller te relativeren. 

Burn out

moe zijn

De kunst om uit een burn out te blijven is om te leren naar je lichaam te luisteren en er naar te handelen. Door stil te staan ga je voelen wat je lichaam je aangeeft. Gun jezelf om moe te zijn. 

Mijn tip voor vandaag is: vraag jezelf af wat voor jou de onderliggende reden is dat je aan het doorhollen bent.
Terwijl je eigenlijk moe voelt. Vaak zit hier een pleasegedrag onder of angst om iemand anders tekort te doen.

Ook kan angst om iemand teleur te stellen erachter zitten. Eerlijk? Er zit veel onder waarom jij jezelf niet gunt om moe te zijn. Gun jezelf de rust en ga op ontdekkingsreis in jezelf en je innerlijke motivaties.

Het zal je levensplezier verrijken!

Lieverd, vanuit het diepste van mijn hart wil ik tegen je zeggen ‘Je mag moe zijn!’ Pak je rust als jij voelt dat het nodig is, ook al wil de hele wereld dat je doorgaat. Gun jezelf tijd om even helemaal niets te hoeven doen! 

Namasté

Als je deze blog waardevol vindt, wil je hem dan delen? Dank je wel alvast!

Liefs,
Brigitte

Ps. kom je schuldgevoel en twijfel in jezelf tegen als je eraan denkt om beter voor jezelf te zorgen? Wil je jezelf hiervan verlossen terwijl je nog wel de liefdevolle zorgende vrouw blijft die je bent? Vraag een gratis adviesgesprek bij me aan. Dan kijken we samen verder welke andere stappen jij kunt nemen zodat je jezelf kan bevrijden van al je beperkende overtuigingen.

Ontspannen jezelf zijn

 

 

 

Over de schrijver
Mijn naam is Brigitte Rijmers, ik ben Zelfvertrouwenscoach, holistisch trauma therapeut en EFT deskundige. Ik ondersteun vrouwen die zich onzeker voelen doordat ze gestopt zijn (of willen stoppen) met overmatig alcoholgebruik of overmatig eten. Zij die niet meer afhankelijk willen zijn van externe middelen om zich goed (genoeg) en sterk te voelen. Ik begeleid hun naar een diep zelfvertrouwen wat ze nooit meer loslaat. Wil je meer van me weten of in contact met me komen? Neem dan eens een kijkje op mijn website www.coachingheftineigenhanden.nl of www.padvaneigenliefde.nl
Reactie plaatsen