arrow_drop_up arrow_drop_down

Mag jij moe zijn?

Of ben jij het type dat alsmaar doorgaat en zelfs als je moe bent, toch nog dat ene stapje vooruit doet, omdat je ervan overtuigd bent dat het per se moet gebeuren?

Been there, done that! Ik herken dit patroon en weet ook waar het uiteindelijk toe kan leiden. Voor sommige mensen is het moeilijk om toe te geven aan moeheid. Pas als het echt niet meer gaat, wordt toegegeven aan rusten en uitgeput op de bank ploffen. Herkenbaar?

Nuttig zijn

moe starenEven helemaal niets doen. Lekker voor je uit staren, in het bos of aan het strand wandelen zonder doel, gewoon even helemaal niets moeten. Ik heb dit enorm moeilijk gevonden. Ik vond (onbewust) dat ik altijd nuttig bezig moest zijn. Nietsdoen, stilzitten of geen doel hebben vond ik nou niet bepaald nuttig. Nu weet ik beter!

Door alsmaar door te willen gaan en jezelf geen echte rustmomenten te gunnen gedurende de dag put je jezelf uit. Ook overdag kun je je weleens moe voelen. Durf jij er dan aan toe te geven om even de boel de boel te laten? Om op de bank of op bed te gaan liggen en gewoon lekker te staren of een dutje te doen?

Vanuit rust en stilte ontstaan de mooiste dingen

Voor mij is het een heel proces geweest, maar nu ik ervaren heb dat juist vanuit rust en niets doen mijn creativiteit meer gaat stromen, er mooiere ideeën en bredere inzichten ontstaan, mijn energie hoger wordt, sta ik mezelf steeds vaker toe om moe te mogen zijn. Ik gun mezelf tijd om dingen te verwerken of mijn gedachten te laten stromen zonder dat ik er iets mee hoef. Gewoon lekker voor me uit staren en toegeven aan de moeheid die mijn lijf aangeeft.

Burn outmoe zijn

Niet luisteren naar je lichaam en blijven doorhollen, vaak om de ander te pleasen, kan leiden tot depressie en uiteindelijk een burn-out. Ik heb het meegemaakt. Dat proces heeft me veel gegeven, maar ik had het fijn gevonden als iemand tegen me had gezegd: ‘Je mag moe zijn.’ Dat had mij wellicht geholpen om sneller uit mijn depressie en burn-out te komen.

Daarom wil ik NU tegen jou zeggen, vanuit het diepste van mijn hart: ‘Je mag moe zijn!’ Pak je rust als jij voelt dat het nodig is, dat jij er behoefte aan hebt. Gun jezelf tijd om even helemaal niets te hoeven doen! Lieverd, je bent het waard! Jij mag er gewoon ZIJN, zonder dat je ook maar iets hoeft te DOEN!

Namasté

Als je deze blog waardevol vindt, wil je hem dan delen? Dank je wel alvast!

Liefs,
Brigitte

Ontspannen jezelf zijn

 

 

 

Reactie plaatsen

Koekje erbij?