arrow_drop_up arrow_drop_down

TELEURSTELLING

Waar komt teleurstelling vandaan? Wat voor een emotie is teleurstelling? Wanneer komt bij jou teleurstelling om de hoek kijken? Zo maar een paar vragen om weer eens de diepte in te duiken met je emoties.

Hoe ga jij om met teleurstelling?

Je voelt je teleurgesteld als je iets niet krijgt wat je graag wilde hebben, dus als de uitkomst niet voldoet aan jouw verwachting. ‘Laat los’ is dan een veelgehoorde reactie, maar dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Het is tenslotte heel fijn om je ergens op te verheugen. Je verwacht iets en daar heb je vaak een bepaald beeld bij.

Jouw beeld van de werkelijkheid

Als de werkelijkheid niet overeenkomt met wat je voor ogen had, dan kan dit teleurstelling opwekken. Vooral als je niet openstaat voor andere mogelijkheden, doordat je vastgeroest zit in een bepaald beeld of patroon of omdat iets zo hoort. Het kan ook zijn dat je gewend bent aan hoe iets eruitziet en dat jij je daar fijn bij voelt. Of denk bijv. aan een vakantieplek, waarbij jij uitzicht op zee verwacht maar in werkelijkheid op een drukke straat zit te kijken. De teleurstelling kan dan enorm zijn.

Waar leg jij je focus op?

Als je je focust op wat je niet hebt (gekregen), dan wordt je teleurgesteld in je verwachtingen. Als jij je focus verlegt en kijkt naar wat je wel hebt, dan ga je andere mogelijkheden zien. Je staat open voor nieuwe dingen die een goed gevoel geven. In het voorbeeld van de vakantieplek kan het zijn dat je geniet van mensen op straat observeren net zoals je kan doen als je op een terrasje zit.

Oefenen

Oefen om elke dag iets te vinden waar je blij van wordt of misschien wel dankbaar voor bent. Kijk naar wat je wel hebt en stel jezelf de vraag: ‘wat mag zich hierin voor mij openbaren wat ik nu nog niet zie?’ Je zult merken dat jouw mindset gaat veranderen en teleurstelling een hele andere beleving wordt.

Je mag teleurstelling wel voelen

Stop het gevoel van teleurstelling niet weg! Onderdruk geen enkel gevoel, hoe vervelend dit soms kan aanvoelen. EFT kan je helpen om de emotie te voelen, maar ook om de negatieve lading ervan af te halen.

In onderstaande video geef ik je een voorbeeldsessie die je helpt om beter met teleurstelling om te gaan.

Wil je meer over EFT weten? Lees dan hier wat het is en hoe je het kan toepassen.
Je kan ook gewoon meteen meedoen.

Hoe voelde jij je na de sessie? Leuk als je het hieronder deelt!

Workshop ‘Leren loslaten’.

Zou jij gevoelens zoals teleurstelling beter willen leren loslaten? Zou jij oordelen over jezelf of anderen willen loslaten of is er andere ballast waar je vanaf zou willen?

Dan nodig ik je graag uit voor mijn workshop ‘Leren loslaten door mantrazingen en visualisaties’. Tijdens deze workshop ga je tools ervaren om jezelf beter te leren begrijpen en te voelen. Hierdoor zal het makkelijker worden om datgene te transformeren wat je wilt transformeren.

Ervaar de unieke combinatie van mantrazingen, visualisaties en energetische oefeningen. Het is niet nodig om te kunnen zingen of te visualiseren. Je wordt begeleidt met de visualisaties en oefeningen. Na deze workshop heb je genoeg gereedschap om je leven blijvend te veranderen!

Praktische gegevens:
Datum: zaterdag 9 juni van 13.00 – 17.00
Locatie: Deimoslaan 5, Heerhugowaard
Prijs: aan de deur € 37,- bij reservering 33,-

Opgeven kan via brigitte@coachingheftineigenhanden.nl of bellen naar 06-13363837. Meer informatie: www.coachingheftineigenhanden.nl/mantrazingen-visualisaties/

Liefs Brigitte

Ontspannen jezelf zijn

Reactie plaatsen

Koekje erbij?