dierenliefde
Dieren hebben een enorm belangrijke plek in mijn leven. Niet alleen verwarmt mijn hart elke keer als ik een dier in de ogen kijk maar zij hebben voor mijn gevoel ook letterlijk mijn leven gered.

Liefde

dierenliefdeDoor alles wat ik in mijn leven heb meegemaakt ben ik lange tijd wel de liefde en verbinding met mensen kwijt geraakt. 
Gelukkig kon ik me wel verbinden met de harten van dieren (daar waar alleen maar zijn en liefde heerst) en de zieltjes in hun ogen kon voelen. Hierdoor heb ik de verbinding met het leven en de liefde behouden. Ook al kon ik in woorden niet uitdrukken wat liefde nu werkelijk was.

De stem voor dieren was eigenlijk voor mezelf

Ik had er nooit bij stilgestaan maar ik ben jarenlang niet alleen de stem voor dieren geweest. Tegelijkertijd was ik ook de stem voor mezelf.

Lang ben ik me hier niet van bewust van geweest.
Maar toen mijn collega Lisette Heijboer zo’n tien jaar geleden mij erop wees dat wat ik zelf tekort was gekomen vroeger en behoefte aan had gehad, ik indirect ook als onrechtvaardigheid zag bij het dierenleed. 

Dieren werden niet gezien in hun natuurlijke behoeften, dieren hun gevoelens werden ook niet serieus genomen. Dieren werden misbruikt voor het plezier van de mensheid en ga zo maar door. Veel van dit onrecht had ik op onbewust niveau ook zo ervaren.

Door jarenlang mijn stem te laten horen voor hun welzijn heeft me dit gesterkt in mijn onbewuste delen, die het nodig hadden om te horen dat ook ik het waard was om van te houden met alles wie ik was. En dat mijn gevoelens en behoeften ook belangrijk waren. Nooit had ik me gerealiseerd dat mijn rechtsvaardigheidgevoel ook voor mezelf betrof.

Liefde behoedde mij van de dood

Als mijn liefde en verbinding met dieren niet zo sterk was geweest dan had de kans groot geweest dat ik mijn hart zo had beschermd waardoor hij op slot was gegaan. Dan had ik ongetwijfeld hele andere keuzes over mijn leven gemaakt.
Onder andere toen ik zo’n 25 jaar geleden veel met zelfmoord gedachten liep was de verantwoordelijkheid die ik voelde voor de zorg van mijn dieren, hetgeen wat mij tegenhield om hierop actie te ondernemen.

HOE IK HET ZIE:
Mens en dier, we zijn gelijk! We delen samen deze aarde. We hebben samen te maken met gevoel, emoties en het ervaren van pijn. Allemaal hebben we recht op een mooie liefdevolle plek op deze aarde. Niemand is meer dan de ander. Laten we elkaar inspireren en verwarmen om elkaar tot grotere hoogtes te brengen. Daar waar respect is voor elkaars welzijn. Voor mens en dier .

Geniet van dit filmpje waarin wij mensen dieren helpen. 💞 Zo maken we samen een mooiere wereld.
Over de schrijver
Mijn naam is Brigitte Rijmers, ik ben Zelfvertrouwenscoach, holistisch trauma therapeut en EFT deskundige. Ik ondersteun vrouwen die zich onzeker voelen doordat ze gestopt zijn (of willen stoppen) met overmatig alcoholgebruik of overmatig eten. Zij die niet meer afhankelijk willen zijn van externe middelen om zich goed (genoeg) en sterk te voelen. Ik begeleid hun naar een diep zelfvertrouwen wat ze nooit meer loslaat. Wil je meer van me weten of in contact met me komen? Neem dan eens een kijkje op mijn website www.coachingheftineigenhanden.nl of www.padvaneigenliefde.nl
Reactie plaatsen