Moeders en hun tijd

Ik zie veel moeders worstelen om eens een momentje voor zichzelf te creëren.

MoedersZe weten dat het nodig is en toch levert dat elke keer weer een strijd met zichzelf op. Ze voelen zich schuldig als ze wel een ontspanmomentje pakken, voelen zich geen goede moeder en/of vinden dat ze tekortschieten. Maar als de kleren van zoonlief weer eens naast de wasmand liggen of de sokken van haar partner door het huis slingeren, kan ze plotseling in woede uitbarsten. Waarna ze zich weer enorm rottig en schuldig voelt.

Ze bemerkt wel dat haar lontje steeds korter wordt als ze geen eigen tijd neemt maar blijft het lastig vinden.

Moeders en hun innerlijke gevecht.

Herken je dit gevecht met tijd voor jezelf? Vind je ook dat eerst alles aan kant moet voordat je dat momentje voor jezelf kan nemen. Heb je dan pas rust?

Moeders en hun tijdIk snap het!

Maarrrrr……..Lieve mooie moeder, kijk uit! Ik weet natuurlijk niet hoe lang je dit al aan het doen bent maar de kans is groot dat je dit al een tijdje probeert vol te houden. Het leven is niet bedoeld om het vol te houden! Het leven is bedoeld om ervan te genieten, ondanks alle ups en downs. Alles mag er in het leven zijn. Dat is niet altijd even makkelijk maar plezier en genieten mogen de boventoon voeren.

Dat gaat je niet goed af als je jezelf in de steek laat. En ik snap je echt! Moeders hebben het dubbel zo zwaar om lief te zijn voor zichzelf. Als moeder ben je namelijk gedoemd tot zorgen. Dat zit vanuit de oertijd in je systeem. Jij bent de verzorger die het jong grootbrengt en beschermt tegen gevaar. Doordat dit zo in je systeem gebakken zit, zul je je automatisch altijd zorgen maken om je kind. En dit brengt spanning met zich mee. Als moeder zijnde ontkom je hier niet aan.

Bezorgdheid wakkert jouw ‘waakstand’ aan, je bent dus continu alert op gevaar. Ons oeroude brein regelt dat je zo reageert, waardoor je als moeder altijd in de overlevingsmodus zit. Met andere woorden, je draagt als moeder altijd een vorm van spanning met je mee of je wil of niet.

Zorgen horen nu eenmaal bij de rol van een moeder. Natuurlijk ook van een vader, maar die gaan er vaak anders mee om.

Ontspanning voor moeders is noodzakelijk! Anders brand je op!

Nu je weet dat je hoe dan ook als moeder, zoveel spanning bij je draagt, kun je begrijpen dat het van groot belang is dat jij je eigen ontspanmomentje moet creëren. Anders houd je het niet vol. Dat kan niemand! De meeste moeders zijn oersterk en gaan vaak net zolang door tot ze erbij neervallen en bijvoorbeeld last krijgen van depressieve gevoelens of afstevenen op een burn-out.

Moeders en hun tijdVeel vrouwen hebben niet geleerd om te kijken naar wat ze zelf nodig hebben. Ze kunnen alleen maar denken aan zorg voor anderen. Herkenbaar? KIJK UIT! Je kunt letterlijk strijdend ten onder gaan, in een burn-out en depressie komen of lichamelijk ziek worden.

STOP ermee, lief mens!

Leer goed voor jezelf te zorgen zonder schuldgevoel. Ik weet hoe angstig dit kan zijn of hoeveel excuses je voor jezelf kunt bedenken. Maar wil jij met plezier blijven genieten van alles wat je met je kinderen (of gezin) onderneemt, dan is zelfzorg NOODZAKELIJK.

Me-Time

Me-time waarin je dat ene boek in alle rust leest of met een kop thee en een dekentje om je heen zalig kunt dagdromen. Heerlijk mediteren of een wandeling maken langs het strand. Vul zelf maar in wat jou weer kan opladen.

Lieve moeder, je bent het waard. Het is je geboorterecht om ook goed voor jezelf te zorgen. Heb jezelf lief!

Pad van Eigenliefde

Ik weet waar je blokkades zitten. In mijn online trainingsprogramma voor persoonlijke groei: “Pad van Eigenliefde”, gaan we daarmee aan de slag, zodat ook jij je ontspanmomenten leert creëren zonder het gevoel dat je iemand tekortdoet.

MoedersLaat jezelf niet stikken! Het mooiste voorbeeld dat ik je kan geven is het zuurstofmasker in het vliegtuig. Als je niet eerst zelf dat masker opzet, ga je het niet lang genoeg volhouden om ook voor een ander te zorgen. Eerst bij jezelf het zuurstofmasker opzetten en daarna pas bij de ander. Dan kun je het net zo lang volhouden als nodig is.

Lief mens, prachtige moeder, als je het niet voor jezelf doet, doe het dan voor je kind! Als je straks niet meer te genieten bent of je stevent af op een burn-out is dit voor je kind(eren) ook geen feestje. Gun jezelf het Pad van Eigenliefde, want dit is jouw sleutel naar meer tijd, ruimte, plezier, verbinding en groei in het leven.

Dit online programma met waardevolle oefeningen, video’s en live-trainingen via Zoom duurt zeven weken. Ik begeleid je naar een wereld waarin liefde, tijd en ruimte voor jezelf innemen de normaalste zaak wordt zonder ook maar enig gevoel van een ander tekort te doen of angst dat je niet goed genoeg bent of doet.

Wil je er meer over weten, kijk dan op www.padvaneigenliefde.nl

Ik gun je de wereld, waarin jij met meer plezier in verbinding kan blijven met degene die je lief is en meer.

Hele dikke knuffel vanuit mijn hart,

Brigitte

Over de schrijver
Mijn naam is Brigitte Rijmers, ik ben Zelfvertrouwenscoach, holistisch trauma therapeut en EFT deskundige. Ik ondersteun vrouwen die zich onzeker voelen doordat ze gestopt zijn (of willen stoppen) met overmatig alcoholgebruik of overmatig eten. Zij die niet meer afhankelijk willen zijn van externe middelen om zich goed (genoeg) en sterk te voelen. Ik begeleid hun naar een diep zelfvertrouwen wat ze nooit meer loslaat. Wil je meer van me weten of in contact met me komen? Neem dan eens een kijkje op mijn website www.coachingheftineigenhanden.nl of www.padvaneigenliefde.nl
Reactie plaatsen