WAAROM IK EGOÏSME GRAAG PROMOOT

Egoïsme heeft in onze samenleving een negatieve lading. Vaak doemt hierbij het beeld op van een persoon die enkel en alleen aan zichzelf denkt en nooit eens aan een ander. Deze mensen bestaan inderdaad, hoewel niet iedereen over één kam te scheren is.

Waar ik het over heb en ook heel graag promoot is liefdevol egoïsme.

Aandacht voor jezelf

Egoïsme betekent letterlijk zelfzucht, een zucht naar het zelf.

Egoisme liefdevolNiemand weet beter dan jij wat jij nodig hebt in dit leven. Alleen jij weet precies waar je hart blij van wordt! Je hebt maar één leven. Hoe wil je dit leven? Naar de maatstaven van een ander? Waarom? Om een ander blij te maken? En jij dan? Waar blijf jij in het verhaal van je eigen leven?

Liefdevol egoïsme promoot ik bij elke klant en – als de gelegenheid zich voordoet – bij ieder die ik tegenkom.

Vroeger leerde je niet dat je ook egoïstisch mag zijn. Altijd eerst aan de ander denken, met die stelregel ben je grootgebracht. Er is natuurlijk niks mis mee als je aan een ander denkt of voor een ander zorgt. Alleen, je cijfert jezelf continu weg. De ander op plek 1 en daarna kom jij pas. Het zit zo in je systeem dat je het niet eens in de gaten hebt.

Eigenliefde is niet egoïstisch, eigenliefde is noodzakelijk om je gelukkig te voelen.

Er komt een moment dat het niet goed meer voelt om de ander altijd op de 1e plek te zetten. Er ontstaat een innerlijke strijd, maar een schuldgevoel belemmert je om voor jezelf te kiezen. Dat kan tot gevolg hebben dat je toch weer in de zorgmodus terugvalt, dat je steeds minder goed in je vel zit, depressieve gevoelens krijgt, ongelukkiger wordt of misschien zelfs wel in een burn-out terechtkomt. Het zegt wel wat dat meer dan 1,2 miljoen mensen antidepressiva slikken. Veel van hen missen eigenliefde, durven niet te doen wat ze het liefste willen en voelen zich op den duur doodongelukkig.

Daarom wil ik het wel van de daken schreeuwen: Lieve mensen, durf liefdevol egoïsme te leven!

Heb LEF! Liefdevol Egoïsme Floreren

Goed voor jezelf zorgen is geen luxe, het is pure noodzaak, als je zowel voor jezelf als voor de ander een leuk leven wilt. En dat is wat ik je gun!

Ik vergelijk het altijd met de uitleg van het gebruik van de zuurstofmasker in het vliegtuig. Als je niet eerst voor je eigen zuurstof zorgt, kun je ook niet voor een ander zorgen.

Als jij dit helemaal hebt uitgelezen, dan resoneert er waarschijnlijk iets in je. Dan voel je hoe ook JIJ het waard bent om goed voor te zorgen. Neem het heft in eigen handen en durf je eigen leven te leven zonder een ander te vragen of die het wel goed vindt. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je de ander schade aandoet met je egoïsme. Er geldt altijd nog;  wat u niet wilt dat u geschiedt, doet dat ook een ander niet.

Wees lief voor jezelf! Maak tijd voor jezelf! Zonder schuldgevoel. Gun het jezelf!

Heb je er moeite mee en wil je graag anders? Kom dan eens vrijblijvend op gesprek om te kijken of ik de juiste coach voor jou ben.

Vond je deze blog interessant en heb je er iets aan gehad? Wil je hem dan liken en delen? 🤩

Ik hoop op deze manier liefdevol egoïsme nog meer onder de aandacht te brengen.
Dank je wel alvast!

Groetjes
Brigitte Rijmers

Over de schrijver
Mijn naam is Brigitte Rijmers, ik ben Zelfvertrouwenscoach, holistisch trauma therapeut en EFT deskundige. Ik ondersteun vrouwen die zich onzeker voelen doordat ze gestopt zijn (of willen stoppen) met overmatig alcoholgebruik of overmatig eten. Zij die niet meer afhankelijk willen zijn van externe middelen om zich goed (genoeg) en sterk te voelen. Ik begeleid hun naar een diep zelfvertrouwen wat ze nooit meer loslaat. Wil je meer van me weten of in contact met me komen? Neem dan eens een kijkje op mijn website www.coachingheftineigenhanden.nl of www.padvaneigenliefde.nl
Reactie plaatsen