Gewoon doen

Ik heb een beetje cameravrees. Tenminste, dat denk ik. Regelmatig gebeurt het me namelijk dat ik vastloop in mijn woorden wanneer er een camera op mij is gericht. Of ik breid mijn verhaal zo uit dat je er geen touw meer aan vast kan knopen. 😉

En toch heb ik de stoute schoenen aan getrokken.

Facebook live! Ik heb het “gewoon” gedaan 🙂 ! Je kan tegenwoordig via Facebook, filmen terwijl het live bekeken wordt. Men kan ook meteen reageren. Het leek mij ontzettend spannend om live te filmen maar tegelijkertijd ook ontzettend leuk. Juist doordat het interactief is en je veel meer contact voelt. Maar ik was ook gigantisch bang dat ik zou gaan ratelen want je moet toch in die camera kijken.

Met angst het speelveld in!Gewoon doen

En toch heb ik het gedaan! Al het perfectionisme wat ik in mij had, alle stemmen die in mijn hoofd opkwamen zoals ‘Straks zet je jezelf volledig voor paal’ of ‘Wie zit hier nu op te wachten?’  heb ik volledig overboord gegooid. En weet je wat? Ik heb zo’n ontzettende lol gehad! En dat is uiteindelijk waar het om gaat! DOEN waar je blij van wordt? Kijk hier als je nieuwsgierig bent geworden naar mijn allereerste live Facebook filmpje 😉 ?

Laat jij je vaak tegenhouden om te doen wat je graag wilt doen?

Bedenk goed waarom je iets niet doet, terwijl je hart zegt van wel? Wat houdt jou tegen? Vind je het echt niet belangrijk genoeg of is het misschien angst? Bijvoorbeeld om negatief beoordeeld te worden? Is het angst om voor schut te staan? Is het angst om ruzie te krijgen?  Of denk je dat je iets nog niet goed genoeg kan? Hoe vaak verzin je een excuus om iets niet te doen?

Laat je verstand niet thuis maar werk samen met je gevoel!Doen

Tuurlijk is het goed om na te denken voordat je iets op Facebook plaatst of iets anders gaat ondernemen. Wat belangrijk is dat je weet waarom je iets niet doet terwijl je een sterk verlangen voelt. Luister niet naar het 1e de beste excuus wat jezelf aandraagt maar onderzoek je excuus. We laten ons vaak zo leiden door ervaringen uit het verleden. Vaak onbewust. Maar als je gevoel aangeeft dat je iets heel graag wilt, dan is het de moeite waard om uit te zoeken wat jou tegenhoudt.

Onderzoek je angst

Waar ik je graag voor wil uitnodigen is je angst, onzekerheid of andere emotie te onderzoeken. Wat houdt jou nu tegen om de dingen te doen die je graag wil doen? Vind je het bijv. nog steeds heel belangrijk hoe een ander over je denkt? Laat je je hierdoor tegenhouden om je eigen leven te leven? Wil je hier wat aan veranderen? Onderzoek jezelf dan met EFT.

Experimenteer met EFT

Op mijn site vind je diverse video’s en scripts om je te ondersteunen. Kom je er niet uit? Of vind je het nog lastig om zelf te beginnen met EFT?  Elke eerste woensdagavond van de maand geef ik de workshop ‘De Kunst van Ontspannen door EFT’. Kijk hier voor meer info.

Heel veel succes en misschien tot gauw!

Vond je deze blog inspirerend? Dan zou ik het gaaf vinden als je hem wilt delen 🙂 . Alvast ontzettend bedankt!

Van hart tot hart,
Brigitte Rijmers

Over de schrijver
Mijn naam is Brigitte Rijmers, ik ben Zelfvertrouwenscoach, holistisch trauma therapeut en EFT deskundige. Ik ondersteun vrouwen die zich onzeker voelen doordat ze gestopt zijn (of willen stoppen) met overmatig alcoholgebruik of overmatig eten. Zij die niet meer afhankelijk willen zijn van externe middelen om zich goed (genoeg) en sterk te voelen. Ik begeleid hun naar een diep zelfvertrouwen wat ze nooit meer loslaat. Wil je meer van me weten of in contact met me komen? Neem dan eens een kijkje op mijn website www.coachingheftineigenhanden.nl of www.padvaneigenliefde.nl
Reactie plaatsen