Corona nodigt ons uit voor veel..........
in Angst
2 min. leestijd

Corona nodigt ons uit voor veel..........

Hoe naar corona dan ook is, hoeveel angst, stress en zorgen dit virus en alles wat hierbij komt met zich meebrengt. Het geeft ons wel de gelegenheid om bewuster te worden hoe we met onze eigen gezondheid omgaan. Als ook met de gezondheid en welzijn van anderen. Samen zorgen voor elkaar, rekening houden met elkaar, beter letten op hygiëne, samenwerken, bewust worden van gezonde voeding om je lichaam optimaal te houden, dit en meer is waar het coronavirus ons toe uitnodigt. (in mijn visie)

Onze breinen

Samen kunnen we de klus klaren.  Belangrijk hierbij is dat we er voor zorgen dat we niet teveel vanuit spanning, stress en angst handelen. Dan maken we namelijk geen gebruik van de samenwerking tussen onze drie breinen maar leven en handelen vanuit ons reptielen- en zoogdieren brein. Deze breinen zorgen ervoor dat we in ons overlevingsmechanisme komen. Als we vanuit dit overlevingssyteem handelen, handelen we niet vanuit ons potentieel en wat het beste is voor onze groei en ontwikkeling. Want naar mijn inziens is dat wat corona ons ook kan bieden. Het nodigt ons uit tot betere samenwerking in ons zorgstelsel, rekening houden met elkaar en het vergroten van ons bewustzijn op diverse gebieden.

Ontspanning is de sleutel

Hierbij is de juiste ontspanning voor ons brein nodig. Zodat we optimaal gebruik kunnen maken van ons derde brein. Ons mensenbrein (de neo cortex). Een teveel aan angst zorgt er namelijk voor dat we dit deel van ons brein niet optimaal kunnen laten werken. Dit is wel van belang in deze crisis. Als we onze drie breinen (reptielenbrein, zoogdierenbrein en mensenbrein) goed kunnen laten functioneren en laten samenwerken zijn we in staat om vanuit rust en vertrouwen de situaties rondom corona te bekijken, onderzoeken en de meest helpende acties uit te voeren.

Als we handelen vanuit ons primaire brein (wat er veel gebeurt op dit moment)  zie je onder andere dit soort praktijken:

  • Ondoordacht spullen inslaan en niet meer aan je medemens denken
  • Oordelen over anderen die bovenstaande doen
  • Geen begrip kunnen opbrengen voor andermans zienswijze en gevoelens.
  • Niet zien van de kansen die corona nu ook biedt.
  • Jezelf slachtoffer vinden terwijl je niet ziek bent of in quarantaine zit.

Willen we dit virus gaan temmen en niet elkaar de hersens in willen slaan of elkaar oordelen over een andere handelswijze in deze situatie dan is het handig om je bewust te worden dat je op dit moment gegrepen kan zijn door angst en stress.

EFT sessie op angst en stress

Daarom heb ik onderstaande EFT sessie gemaakt op het thema angst en stress. Door deze sessie regelmatig te doen zal je stresshormoon cortisol dalen waardoor je weer kan denken vanuit je mensenbrein ipv uit je reptielen –  en/of zoogdierenbrein alleen. Daarnaast zorgt deze EFT sessie er ook voor dat je je lichaam de kans geeft om je immuunsysteem optimaal te laten werken.

Het is niet nodig om iets van EFT te weten om meteen met deze EFT sessie mee te doen.

 

Wil je meer over EFT weten, kijk dan op https://coachingheftineigenhanden.nl/watiseftendoethetvoorje/

Heb je wat aan deze blog gehad? Wil je hem dan delen en/of liken? Dank je wel alvast! Mijn missie is om nu zoveel mogelijk te delen om ontspanning te bevorderen in deze hectische tijd van corona. Samen komen we hier wel uit! Zorg goed voor jezelf mooi mens!

Over de schrijver
Mijn naam is Brigitte Rijmers, ik ben Zelfvertrouwenscoach, holistisch trauma therapeut en EFT deskundige. Ik ondersteun vrouwen die zich onzeker voelen doordat ze gestopt zijn (of willen stoppen) met overmatig alcoholgebruik of overmatig eten. Zij die niet meer afhankelijk willen zijn van externe middelen om zich goed (genoeg) en sterk te voelen. Ik begeleid hun naar een diep zelfvertrouwen wat ze nooit meer loslaat. Wil je meer van me weten of in contact met me komen? Neem dan eens een kijkje op mijn website www.coachingheftineigenhanden.nl of www.padvaneigenliefde.nl
Reactie plaatsen