Van corona naar angstvirus – Versterk je immuunsysteem
in Angst
2 min. leestijd

Van corona naar angstvirus – Versterk je immuunsysteem

Corona COVID 19 nieuws om je immuunsysteem te versterken.
Onzekerheid, stress en angst verspreid zich zolang het coronavirus zich blijft verspreiden. Heel begrijpelijk maar absoluut niet helpend als je gezond wilt blijven!

Angst is tot een bepaalde hoogte zeker helpend in dit soort situaties. Het houdt je alert en waakzaam. Maar wanneer angst de overhand krijgt en daar gaat het nu aardig op lijken, dan krijgt het virus alleen maar nog meer grip op je gezondheid en welzijn! Te lang in stress en/of angst leven tast je immuunsysteem aan.

Het is natuurlijk altijd van belang dat je immuunsysteem optimaal werkt maar tijdens deze coronacrisis is het helemaal van belang dat je er ALLES aan doet om je immuunsysteem optimaal te laten functioneren. Daarom deel ik heel graag mijn onderstaande nieuwe EFT sessie.

EFT en je immuunsysteem

Door ontspanning met EFT (Emotional Freedom Technique) zorg je ervoor dat je heel snel je cortisol (stresshormoon) laat dalen waardoor je immuunsysteem kans krijgt om weer voor je te werken.

Collectieve angst

De overweldiging van het nieuws rondom corona en de maatregelen rondom corona zorgen er nu voor dat er zowel een collectieve angst als een eigen angst ontwikkeld. Angst zorgt ervoor dat je in je overlevingsmodus (spanning) komt. Hier is niets mis mee als je maar weer zorgt dat je je ook ontspant op de juiste wijze waardoor je weer in je ontspanning komt, (je echte leefmodus). Beide modussen hebben een eigen systeem wat in ons lichaam aangezet wordt en van waaruit wij functioneren, handelen en voelen.

Wanneer je in je overleefmodus zit werkt oa je immuunsysteem op een lager pitje. Je spijsvertering werkt trager, je bloeddruk gaat omhoog en alle energie gaat naar de vitale delen die belangrijk zijn om te vechten of te vluchten. Daarnaast krijg je een tunnelvisie vanwege de focus die belangrijk is op je overleving. Dit is allemaal van groot belang als je in groot gevaar bent en echt moet vechten of vluchten.

Nu met dit virus is het juist van belang dat we minder in deze vecht of vlucht modus zitten omdat het ons immuunsysteem verzwakt als we te lang hierin blijven.

Door de overweldigende nieuwsberichten, je eigen zorgen en/of de collectieve angsten rondom dit coronavirus ontkom je er bijna niet aan dat je angst en stress gaat voelen. Bewust en onbewust.

EFT om uit je spanningsmodus te komen

Ik deel daarom heel graag deze EFT sessie zodat je ontspanning meer in je lichaam kan toelaten ondanks alles wat er nu tot je komt aan informatie rondom dit virus. Hierdoor geef je je immuunsysteem de kans om optimaal te gaan en blijven werken. Mijn advies is dan ook om deze de komende tijd regelmatig te doen.

EFT doet heel veel maar voor nu is het allerbelangrijkste voor jou om te weten dat deze bijzondere methode je heel snel kan laten ontspannen doordat het je cortisolniveau (stresshormoon) heel snel kan laten dalen. Dit alles is wetenschappelijk bewezen maar wat ik nog veel belangrijker vind is dat je het ook meteen zelf kan voelen.

Wil je meer over EFT weten kun je verder lezen op mijn site. Voor nu vind ik het belangrijk om je een EFT sessie te geven op het thema angst rondom het coronavirus. Ervaar zelf wat dit met je doet.

Mijn advies, doe deze sessie minimaal 1x per dag als je af en toe een angst voelt.

Voel je veel angst  of maak je je regelmatig zorgen?

Doe hem dan minimaal 2x per dag (bijv. in de ochtend en de avond) Je kunt hem zo vaak doen als je zelf wilt. Er zit geen limiet aan.

Voor nu, zorg goed voor jezelf! Zorg voor ontspanning in je lichaam. Voed jezelf met gezonde voedingsstoffen en experimenteer met EFT .
Onderneem acties die jouw welzijn, weerstand en gezondheid vergroten.

Vond je deze blog waardevol? Delen en liken wordt heel erg op prijs gesteld! Dank je wel!

Van hart tot hart,
Brigitte Rijmers

Over de schrijver
Mijn naam is Brigitte Rijmers, ik ben Zelfvertrouwenscoach, holistisch trauma therapeut en EFT deskundige. Ik ondersteun vrouwen die zich onzeker voelen doordat ze gestopt zijn (of willen stoppen) met overmatig alcoholgebruik of overmatig eten. Zij die niet meer afhankelijk willen zijn van externe middelen om zich goed (genoeg) en sterk te voelen. Ik begeleid hun naar een diep zelfvertrouwen wat ze nooit meer loslaat. Wil je meer van me weten of in contact met me komen? Neem dan eens een kijkje op mijn website www.coachingheftineigenhanden.nl of www.padvaneigenliefde.nl
Reactie plaatsen