Ademhaling als natuurlijk ontspanningsmiddel
2 min. leestijd

Ademhaling als natuurlijk ontspanningsmiddel

Ik wil je kennis laten maken met een heel krachtige ademhalingstechniek. Onze ademhaling kunnen we namelijk heel goed inzetten als een ontspanningstool. We doen dit naar mijn mening te weinig. Maar het is zo zonde want je draagt dit natuurlijke ontspanningsmiddel al bij je.

Spanning opbouwenAdemhaling bij spanning

Met de stress die wij tegenwoordig de gehele dag door ervaren, kunnen we wel wat meer ontspanningsmomentjes gebruiken. We bouwen zoveel spanning op maar ontladen te weinig. We gunnen ons hiervoor vaak geen tijd. Met als gevolg, dat je spanning na spanning opbouwt in zowel je lichaam als je geest. Misschien herken je de bal in je buik wel. Of je stijve nek. Je wordt wat sneller geïrriteerd misschien of je geduld bewaren wordt steeds lastiger.

Wachten tot de bom barstLaat spanning niet te hoog oplopen tot de bom barst

Als je te lang wacht met ontladen van jouw spanning, zal er een moment komen dat de bom barst. Het hoeft maar een klein dingetje te zijn. Je kind doet iets wat je irriteert, je partner luistert weer eens niet…………………bedenk t ;-). …………………En voor je het weet, ontplof je. Kans is groot dat je je daarna mega schuldig voelt, want deze reactie was ook niet je bedoeling.

Beter voorkomen dan………………….

Mijn advies is om wat vaker ontspanningsmomentjes in te bouwen gedurende je dag. Dit hoeft echt niet lang te zijn maar waar het om gaat is dat je wat meer ontlaad.

Zet je ademhaling bewust in om te ontspannen en te ontladen.
Ontspanning

Bewust ademhalen kan je hier enorm mee helpen.  Een diepe bewuste ademhaling zorgt er voor dat jouw hersens het signaal krijgen om te ontspannen. En het mooie is, je hebt je ademhaling altijd bij je ;-), helemaal gratis en voor niets.

Ademhaling oefenen

Des te vaker je deze ademhalingstechniek doet (zie video), des meer zal het een gewoonte voor je gaan worden. Oefen hem bijv:

  • Wanneer je in de file staat
  • Op je werk wanneer je naar de wc gaat
  • Als je staat te wachten voor de kassa
  • Wanneer je voor de tv zit

Je zal merken dat des te vaker je oefent, je steeds meer en sneller ontspanning in je lichaam en geest voelt!

Extra tip: Wil je het optimale uit een EFT sessie halen?

Pas dan deze ademhalingstechniek elke keer toe voordat je begint te kloppen op je karatepunt. Minimaal 3x voor elke sessie.

Wil je delen?

Ik hoop dat je ontspanning kan vinden in deze manier van ademhalen. Ik zou het ook super vinden als je deze blog wilt delen!
Alvast bedankt!

Reageren op deze blog zou helemaal top zijn ;-)!

Van hart tot hart,

Brigitte Rijmers

 

Over de schrijver
Mijn naam is Brigitte Rijmers, ik ben Zelfvertrouwenscoach, holistisch trauma therapeut en EFT deskundige. Ik ondersteun vrouwen die zich onzeker voelen doordat ze gestopt zijn (of willen stoppen) met overmatig alcoholgebruik of overmatig eten. Zij die niet meer afhankelijk willen zijn van externe middelen om zich goed (genoeg) en sterk te voelen. Ik begeleid hun naar een diep zelfvertrouwen wat ze nooit meer loslaat. Wil je meer van me weten of in contact met me komen? Neem dan eens een kijkje op mijn website www.coachingheftineigenhanden.nl of www.padvaneigenliefde.nl
one day car insurance aviva
Door

one day car insurance aviva

op 09 Mar 2017

It's great to find an expert who can explain things so well

Mevr.L.de Groof
Door

Mevr.L.de Groof

op 08 Apr 2019

Ben heel benieuwd of deze ademhalingstechniek mij meer ontspanning kan geven,en kan ik hiermee ook de spanning uit mijn lichaam halen????

Brigitte-RijmersWouda
Door

Brigitte-RijmersWouda

op 09 Apr 2019

Ik hoor graag hoe u de ademhalingstechniek ervaren heeft. Als u veel spanning in uw lichaam heeft kan ik u vooral de combinatie met EFT aanraden. Meer informatie over EFT kunt u lezen op: https://coachingheftineigenhanden.nl/watiseftendoethetvoorje/ Van hart tot hart, Brigitte Rijmers

Reactie plaatsen