NIET LEUK

Ze zit tegenover me en vertelt me haar twijfels. Haar werk is haar passie, maar de laatste tijd voelt het zwaar. Ze baalt daar enorm van, want ze heeft haar werk altijd heel leuk gevonden. Haar passie is mensen helpen.

‘Moet jij alles leuk vinden?’ vraag ik haar.

‘Ja, eigenlijk wel,’ antwoordt ze.

Acceptatie

En dat is nu net het probleem. We leggen onszelf vaak op dat we alles leuk moeten vinden in ons leven. Zeker als ons hart ernaar uitgaat. Maar jezelf verplichten om alles en altijd iets leuk te vinden is niet echt handig. Want natuurlijk is niet alles leuk. Zo is het leven nu eenmaal. Hoe leuk je werk ook is, er kan altijd iets tussen zitten wat niet leuk is. Ook heb je weleens last van mindere dagen, dat je niet zo lekker in je vel zit. Zelfs je kinderen of je dieren hoef je niet altijd leuk te vinden.

Niet leukSoms moet je dingen doen die je minder vind maar wel nodig om je doel te behalen. Het niet leuk-gevoel mag ook zeker gevoeld worden. Als je namelijk het NIET LEUK-gevoel niet kent, zul je ook de intensiteit en vreugde van het WEL LEUK minder of niet voelen.

Het is de kunst om vanuit al je cellen te kunnen accepteren dat iets niet altijd leuk hoeft te zijn en om van daaruit te kijken naar wat dit gevoel je nog meer te vertellen heeft.

Angst

Ik vroeg haar om het NIET LEUK-gevoel ten diepste, maar liefdevol te doorvoelen en zo kwam een diepgewortelde angst bij haar naar boven om zelf niet leuk gevonden te worden. Bovendien bleek daaronder nog een intense angst voor afwijzing te zitten. Doordat we hiermee weer aan de slag konden gaan, heeft ze weer een stukje pijn uit het verleden kunnen loslaten. Hoe mooi is dat!

Als iets in dit verhaal bij je resoneert, kan het zijn dat er ook bij jou een dieperliggende angst speelt. Dan is het zeker de moeite waard om dat verder te onderzoeken. Jij bent dat namelijk waard!

Ik voel weer ruimte en rust in mijn hele lichaam. Ik voel opluchting,’ zei ze na onze sessie.

EFT sessie op NIET LEUK

Dat gevoel gun ik jou ook! Daarom geef ik je in onderstaande video een basis EFT-sessie op het NIET LEUK-gevoel. Deze sessie geeft je rust en helpt je op weg om dieper in jezelf te voelen.

 

Mijn advies, blijf nieuwsgierig naar jezelf. Er is nog zoveel moois in jou om te ontdekken! Veel succes!

Van hart tot hart,
Brigitte

Ps. Wil je meer rust vinden in alles wat je voelt? Vraag dan een gratis adviessessie bij me aan. In deze sessie geef ik je minstens drie gouden tips die ervoor zorgen dat jij beter om leert gaan met alles wat je voelt.

 

Over de schrijver
Mijn naam is Brigitte Rijmers, ik ben Zelfvertrouwenscoach, holistisch trauma therapeut en EFT deskundige. Ik ondersteun vrouwen die zich onzeker voelen doordat ze gestopt zijn (of willen stoppen) met overmatig alcoholgebruik of overmatig eten. Zij die niet meer afhankelijk willen zijn van externe middelen om zich goed (genoeg) en sterk te voelen. Ik begeleid hun naar een diep zelfvertrouwen wat ze nooit meer loslaat. Wil je meer van me weten of in contact met me komen? Neem dan eens een kijkje op mijn website www.coachingheftineigenhanden.nl of www.padvaneigenliefde.nl
Reactie plaatsen