MAG JIJ ANDERS ZIJN?

Vorige week ben ik naar de film Trolls World Tour geweest. Een fantastische film, die mij enorm geraakt en geïnspireerd heeft om onderstaand verhaal met je te delen. Maar ik zal je eerst in het kort vertellen wat voor mij de essentie van deze film is geweest.

Door het bijzondere verhaal van muziek wordt duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is dat we het lef krijgen om niet alleen onze eigenheid te omarmen, maar ook om open te blijven staan en nieuwsgierig te worden naar de eigenheid en visies van anderen. Daardoor wordt onze wereld alleen maar kleurrijker en met elkaar kunnen we het leven zoveel leuker en boeiender maken.

Heb respect voor jezelf, durf jezelf volledig te omarmen met alle muziek en kleuren die in je zitten en blijf tegelijkertijd respect houden voor andermans anders zijn en visies. Word niet star in waar je in gelooft, maar werk samen. Om dit te bereiken is liefde, eigenliefde en vertrouwen van groot belang. Dit alles samengevat wordt getoond in de Trolls World Tour. Hoe gaaf!!

Mijn verhaal

Mijn leven lang heb ik gevoeld dat ik anders was. Al toen ik heel klein was dacht ik vaak anders over dingen en had hierdoor ook andere opvattingen dan mijn omgeving. Dit werd vaak niet op prijs gesteld. Ik kon hier om uitgelachen of niet serieus genomen worden. Omdat ik er als kind bij wilde horen of niet lastig gevonden wilde worden, hield ik me op een gegeven moment vaak in, ondanks dat ik dingen zag die voor mijn gevoel niet klopten of waar ik een andere mening over had.

Van kleurrijk naar zwartAnders door kleur

Destijds had ik niemand waar ik mijn gevoelens of visies veilig mee kon delen, waardoor ik steeds meer aan mezelf ging twijfelen of ik het wel goed zag of voelde. Doordat ik mij ging aanpassen, leverde ik (onbewust) ook wat van mijn eigen kleuren in. Letterlijk, want er is een periode in mijn leven geweest waarin ik alleen maar zwart wilde dragen, terwijl ik daarvoor juist van kleurrijke kleding hield. Ik zette mezelf letterlijk in het donker!

Levenservaring

Door mijn leven te leven, ervaringen op te doen, door te vallen en weer op te staan, maar ook heel erg diep te gaan met mezelf en aan de slag te gaan met mijn overtuigingen, werd ik me steeds meer bewust dat ik mijn eigenheid aan het kwijtraken was. Ik leefde niet meer naar mijn werkelijke behoeften, verlangens en dromen maar veel naar de wensen van anderen. Toen ik een andere weg in wilde gaan, ben ik in veel strijd beland.

Ware Vrijheid!

Anders zijn geeft kleur

Brigitte Rijmers – holistisch coach

Omarm je anders zijn, omarm al je kleuren

Ik draai de film even snel vooruit en neem je mee in het nu. Want ja, ik ben anders! Dat weet ik nu. Voor sommigen een beetje vreemd. Ja, ik kan gek doen, ik heb vaak een andere visie, ik kan overenthousiast zijn en ik zie dingen die anderen vaak (nog) niet zien. Het grote verschil met vroeger is, dat ik nu weet dat dat juist mijn kracht is. En dat het helemaal oké is om anders te zijn of te denken. Ik hoef geen eenheidsworst te zijn. Dat past niet bij mij. Ik heb mezelf herontdekt en het bevalt me prima. En dat gun ik jou ook!

Op avontuur

Ik omarm mijn eigen kleuren weer en zal ze steeds meer durven delen met jou die het wil horen of lezen. Ik ben niet meer bang dat ik er niet bij zal horen, want ik hoor bij mezelf en dat is goed genoeg. Mijn vraag aan jou: voel jij je al veilig genoeg om jezelf te laten zien of horen dat je anders over dingen denkt? Ben jij vrij van angsten of kun je met je angsten omgaan en voelen wat ze je willen vertellen? Dit zijn belangrijke vragen die je aan jezelf kunt stellen. Plezier, geluk en vrijheid zitten in het avontuur van het leven. Dit kun je het beste aangaan als jij jezelf volledig kunt accepteren in je anders denken, doen of voelen dan je omgeving.

Zing je eigen lied!

Ieder mag zijn eigen lied zingen, ieder mag zijn eigen muziek spelen, ieder mag zich laten zien zoals hij of zij is. Voel jij je vaak anders? Mooi!! Omarm het! Ontdek jouw eigenheid en hoe jij hiermee je leven kunt invullen. Je bent geboren met een reden! Leef je leven zoals jij dat wilt, met respect voor jezelf en voor de ander.

Lief mooi mens, ik gun jou de wereld waar ik nu in leef. Voel en ontdek wie jij werkelijk wilt zijn en handel hiernaar! Het is juist prachtig dat je anders bent dan anderen. Dat maakt onze wereld zo mooi en harmonieus. Als elke vogel hetzelfde lied zou zingen, zou het maar wat saai worden. Toch?

Moed opbouwen

Anders zijn vergt moed

Kom in je kracht.

Durf je het nog niet? Deel je gevoelens met mensen waar jij je veilig bij voelt. Zoek hulp bij vrienden of familie, bij een coach of therapeut. Doe iets om jezelf volledig toestemming te geven om jezelf te mogen zijn. Ontdek wie jij werkelijk bent! Vaak is daar lef voor nodig, maar heb vertrouwen. Elke stap die jij zet in de richting van jezelf te willen (her)ontdekken, zal je steeds een beetje meer moed geven. Dit geeft je zowel meer vrijheid als plezier. Leer voelen dat jij goed genoeg bent om gezien en gehoord te worden!

Heb jij het lef?

Dit gevoel van vrijheid gun ik iedereen en daarom hoop ik dat je iets aan mijn verhaal hebt. Heb jij het lef om met mij te delen wat jou anders maakt? Ik lees het graag hieronder.

Heel veel liefs van mij, Brigitte Rijmers

Ps. Ben je benieuwd hoe ik je kan helpen om je moed, eigenliefde en zelfvertrouwen te vergroten, zodat jij voelt dat je goed genoeg bent met alles wat je denkt, voelt of doet? Vraag dan een gratis adviesgesprek bij me aan.

Over de schrijver
Mijn naam is Brigitte Rijmers, ik ben Zelfvertrouwenscoach, holistisch trauma therapeut en EFT deskundige. Ik ondersteun vrouwen die zich onzeker voelen doordat ze gestopt zijn (of willen stoppen) met overmatig alcoholgebruik of overmatig eten. Zij die niet meer afhankelijk willen zijn van externe middelen om zich goed (genoeg) en sterk te voelen. Ik begeleid hun naar een diep zelfvertrouwen wat ze nooit meer loslaat. Wil je meer van me weten of in contact met me komen? Neem dan eens een kijkje op mijn website www.coachingheftineigenhanden.nl of www.padvaneigenliefde.nl
Reactie plaatsen