In gesprek met je emotie

Wordt je weleens overvallen door een emotie waarvan je niet weet waar hij vandaan komt? Maar je voelt je wel rottig. Er is niet echt een aanleiding voor en toch voel je je niet fijn. 

Ik heb daar ook nog wel eens last van en tegenwoordig ga ik er mee in gesprek. Dit klinkt misschien raar maar elke emotie heeft je iets te vertellen. Inspirator Tony Robbins geeft tevens aan dat elke emotie er voor je is om je in actie te zetten. Emoties zijn een soort van innerlijk GPS systeem. Wanneer je dit systeem steeds beter gaat leren kennen ga je jezelf steeds beter leren begrijpen.

Wil jij jezelf beter leren begrijpen?

Door je eigen emoties te onderzoeken en te weten wat ze je nog meer te vertellen hebben (buiten het voelen en ervaren en verwerken om), ga je op een innerlijk ontdekkingsreis. Een ontdekkingstocht waardoor je steeds meer gaat voelen dat jouw emoties je kunnen helpen om van je leven één groot ontdekkingsavontuur te maken. Waardoor je veel meer plezier gaat ervaren aan al je emoties.

Oefen in gesprekken met je emotie

Als je wilt leren om met je emoties in gesprek te gaan, beluister dan de volgende visualisatie meditatie elke dag. Naarmate je oefent zul je merken dat je steeds vaker een ingeving of inzicht krijgt. Soms kan het antwoord verrassend zijn maar jij kan leren voelen of dit antwoord klopt. Oefening baart kunst ;-).

Visualisatie meditatie “In gesprek met je emotie”:

Laat je verrassen door de antwoorden vanuit je onderbewuste.

Luister naar je innerlijke GPS. Jouw emoties en gevoelens leiden je naar jouw onderbewuste. Waar al jouw wijsheid zit. Blijf oefenen om er naar te leren luisteren. Steeds beter zal je jouw zuivere antwoorden gaan horen waardoor je jezelf beetje voor beetje beter gaat begrijpen.

Let op! Wanneer je emoties te heftig voor je aanvoelen en je het gevoel hebt dat je het niet alleen aankan, vraag dan altijd om hulp.

Je hoeft het niet alleen te doen. Hulp is er altijd!

  • Vraag aan je vriend of vriendin of die even tijd voor je heeft.
  • Ga in gesprek met een familielid waar je je veilig bij voelt.
  • Vraag een gesprek aan met een hulpverlener
  • Je kunt altijd een gratis adviesgesprek bij me aanvragen.

Wat vind jij de meest lastige emotie? Fijn als je het hieronder wilt delen.

Hartegroet, Brigitte

Ontspannen jezelf zijn

 

 

Over de schrijver
Mijn naam is Brigitte Rijmers, ik ben Zelfvertrouwenscoach, holistisch trauma therapeut en EFT deskundige. Ik ondersteun vrouwen die zich onzeker voelen doordat ze gestopt zijn (of willen stoppen) met overmatig alcoholgebruik of overmatig eten. Zij die niet meer afhankelijk willen zijn van externe middelen om zich goed (genoeg) en sterk te voelen. Ik begeleid hun naar een diep zelfvertrouwen wat ze nooit meer loslaat. Wil je meer van me weten of in contact met me komen? Neem dan eens een kijkje op mijn website www.coachingheftineigenhanden.nl of www.padvaneigenliefde.nl
Reactie plaatsen