GEVOELENS – WAT MOET JE ERMEE?

Zonder onze gevoelens zouden we als robotten door het leven gaan. En eerlijk gezegd, er is een tijd geweest dat ik wenste dat ik een robot was. Puur en alleen omdat ik me overweldigd kon voelen door al mijn gevoelens en niet wist wat ik er mee aan moest en me er zelfs vaak voor schaamde.

Ik kon me bijvoorbeeld erg schamen als ik mij verdrietig voelde, vooral als ik emotioneel werd in bijzijn van anderen. Tegelijk vond ik het raar dat ik me schaamde voor mijn emoties, werd boos op mezelf en soms ook – geheel onterecht – op een ander. Zo kwam ik in een rollercoaster van emoties, waar ik vaak dagenlang mee kon zitten.

Door mijn burn-out werd ik genoodzaakt om mijn gevoelens en emoties onder de loep te leggen. Tot op de dag van vandaag ben ik hier dankbaar voor, want sindsdien weet ik dat alles er mag zijn. Elke emotie, hoe zwaar of negatief ook. Zelfs schaamte doorvoel ik en geeft me de vrijheid om te zijn wie ik wil zijn!

EFT Emotional Freedom TechniqueMedicijn zonder pillen

EFT is één van de meest bijzondere technieken (en ik ken er inmiddels veel), die de bijzondere gave heeft om je op een milde manier, negatieve of zware gevoelens te laten doorvoelen, waarna je je er vrij van kunt maken. EFT staat voor Emotional Freedom Technique.

Mijn missie is om EFT bij iedereen “in zijn medicijnkastje” te krijgen. Als je leert om EFT op de juiste manier toe te passen, dan weet je hoe mooi het leven is met alle gevoelens. Ook de negatieve! Dit kan depressies en burn-outs voorkomen! En dat niet alleen, ik heb al bij heel veel mensen mogen zien hoeveel invloed het op hun gezondheid heeft gehad. Zowel lichamelijk als geestelijk.

Waarom gevoelens leren voelen?

Het is de meesten van ons niet gegeven om gevoelens te ervaren zonder ons ongemakkelijk te voelen. Zeker de onprettige gevoelens stoppen we liever weg. We willen ons nu eenmaal fijn en gelukkig voelen. Maar je kunt nooit echt gelukkig worden, als je niet bereid bent om je ongelukkig zijn te doorvoelen. Deze gevoelens horen nu eenmaal ook bij het leven.

Misschien heb je geleerd om je emoties niet te laten blijken. Dit kan zorgen voor onderdrukking. Vaak gaat dat onbewust. Bij velen van ons mochten de emoties er gewoon niet zijn of werd je beschaamd als je ze wel toonde. Herkenbaar?

GevoelensPositief kan niet zonder negatief

Een batterij heeft positief en negatief nodig om energie op te wekken. Zo werkt het bij mensen ook. We kunnen pas echt intens ons leven ervaren en ervan genieten, als we de positieve en negatieve invloeden toestaan. Dat geeft energie. Zonder donker geen licht.

Leer van je gevoelens te houden, zowel de positieve als de negatieve. EFT helpt je daarbij!

Deze techniek zorgt er onder andere voor dat je op milde manier negatieve gevoelens kunt doorvoelen. Op deze pagina ga ik dieper in op de techniek EFT.

Leer doorvoelen en één te zijn met je NIET FIJN VOELEN.

Hieronder geef ik een korte EFT-sessie op je niet fijn voelen. Ook al weet je niet wat EFT inhoudt, je kunt gewoon meedoen.

Het is oké om je niet fijn te voelen. De kunst is om er niet te lang in te blijven hangen. Door onderstaande sessie regelmatig te doen, geef je jezelf de rust en ontspanning die nodig is om liefdevol je emoties te doorvoelen.

Als je dit leert en echt aandacht geeft aan je niet fijn voelen, wordt er iets vrijgemaakt in jezelf en dat zorgt voor nieuwe inzichten, groei, rust en ontspanning.

Op mijn videokanaal staan meerdere EFT-sessies waarmee je kunt experimenteren en al je gevoelens leert doorvoelen.

Heb je wat aan deze blog gehad? Wil je hem dan delen of een reactie onder deze blog plaatsen? Ik vind het fijn om van je te horen.

Van hart tot hart,
Brigitte

Over de schrijver
Mijn naam is Brigitte Rijmers, ik ben Zelfvertrouwenscoach, holistisch trauma therapeut en EFT deskundige. Ik ondersteun vrouwen die zich onzeker voelen doordat ze gestopt zijn (of willen stoppen) met overmatig alcoholgebruik of overmatig eten. Zij die niet meer afhankelijk willen zijn van externe middelen om zich goed (genoeg) en sterk te voelen. Ik begeleid hun naar een diep zelfvertrouwen wat ze nooit meer loslaat.Wil je meer van me weten of in contact met me komen? Neem dan eens een kijkje op mijn website www.coachingheftineigenhanden.nl of www.padvaneigenliefde.nl
Reactie plaatsen