Focus houden op je verlangen

Focus en verlangen.

Jarenlang had ik het verlangen om iets voor mezelf te beginnen. Ik wilde zo graag baas zijn over mijn ideeën, mijn tijd en mijn geld. Heel lang is het bij ideeën gebleven, omdat ik niet helder had wat ik wilde. Tot ik op een gegeven moment wist wat ik niet wilde.

Misschien herken jij dat wel. Je voelt je niet ongelukkig, maar echt gelukkig voel je je ook niet. Misschien denk je al heel lang aan iets wat je leuk lijkt, maar onderneem je niets om het waar te maken. Voor je het weet ben je weer een jaar verder en geeft het leven je niet echt waarnaar je verlangt. Hoelang wil je zo doorgaan?

FocusAls je iets in dit verhaal herkent, vraag ik je wat dat met je doet. Hoe voelt het om dat, wat je zo graag wilt, niet te realiseren? Ik wil niet dramatisch doen, maar het zou toch zonde zijn als je aan het einde van je leven moet zeggen: ‘had ik nu maar dat of dat gedaan’ en spijt te voelen als het te laat is.

Als jij het leven wilt leven waarnaar jij verlangt, wil ik je de volgende 4 tips geven:

# Tip 1 – Maak verbinding met je verlangen

Het kan zijn dat je al een verlangen hebt, maar nog niet goed weet wat dit voor je betekent in de praktijk. Belangrijk is om eerst goed te voelen wat het realiseren van dit verlangen je kan geven.

Visualiseer de situatie waarnaar jij verlangt. Ga daar rustig voor zitten en voel dit ook echt. Welke gevoelens ervaar je? Welke emoties komen op? Schrijf dit alles helemaal uit.

#Tip 2 – Maak je verlangen helder

Het kan zijn dat je verlangen nog niet helder is. Je verlangt bijvoorbeeld naar vrijheid, maar je weet niet hoe dit er voor jou uitziet. De volgende oefening helpt je om dichter bij je verlangen te komen.

Stel jezelf de vraag waar jij als kind van droomde. Wat vond je leuk om te doen? Wat wilde je worden? Zet een wekker op minimaal 15 minuten en begin met schrijven over alles waaraan jij als kind plezier beleefde. Schrijf erbij hoe je je toen voelde.

# Tip 3 – Wat vind je nog steeds leuk?

Lees terug wat je hebt opgeschreven en kijk wat je nu nog steeds leuk vindt. Kijk of er overeenkomsten zijn met wat je vroeger leuk vond en je nu nog aanspreekt. Neem hier minimaal één ding uit en maximaal drie. Maak er een top drie van en schrijf op wat je er leuk aan vindt en welk gevoel je hierbij krijgt.

# Tip 4 – Maak er een moodboard vanmoodboard

Benodigheden: een aantal tijdschriften, A3 tekenvel, schaar en lijm.

Blader door de tijdschriften en knip plaatjes en teksten uit die je opvallen en passen bij jouw verlangens. Probeer er zo min mogelijk bij na te denken, maar knip op gevoel uit. Plak daarna alles op het A3 vel. Blijf voelen welke tekst je bij welk plaatje wilt plakken; denk ook hierbij niet te veel na. Hang je moodboard als het klaar is, goed zichtbaar op. Dit zorgt ervoor dat je hersens bewust, maar ook onbewust oppikken wat voor jou nodig is om focus te houden op je verlangens.

Ik wens je heel veel plezier bij dit proces.

Workshop “Focus op je Verlangen”.

Kun je wel wat hulp gebruiken met focus? Meld je dan aan voor de workshop Focus op je Verlangen op 4 november. Je gaat je eigen moodboard maken. Wat ervoor zorgt dat jij je energetische routeplanner gaat maken. Door de meditaties, visualisaties en nog veel meer creatieve dingen die we gaan doen ga jij steeds meer focus voelen en verbinding krijgen met datgene waar jij naar verlangt. Het wordt een fantastisch mooie dag waarin jij tools gaat leren en creeëren die je thuis verder helpen om focus te houden! Meer informatie vindt je hier.

Als je deze blog interessant vond zou ik het superfijn vinden als je hem wilt delen! Dank je wel!

Liefs, Brigitte

Ontspannen jezelf zijn

Over de schrijver
Mijn naam is Brigitte Rijmers, ik ben Zelfvertrouwenscoach, holistisch trauma therapeut en EFT deskundige. Ik ondersteun vrouwen die zich onzeker voelen doordat ze gestopt zijn (of willen stoppen) met overmatig alcoholgebruik of overmatig eten. Zij die niet meer afhankelijk willen zijn van externe middelen om zich goed (genoeg) en sterk te voelen. Ik begeleid hun naar een diep zelfvertrouwen wat ze nooit meer loslaat.Wil je meer van me weten of in contact met me komen? Neem dan eens een kijkje op mijn website www.coachingheftineigenhanden.nl of www.padvaneigenliefde.nl
Reactie plaatsen