Van dankbaarheid naar gelukkig voelen!
3 min. leestijd

Van dankbaarheid naar gelukkig voelen!

Het voelen van dankbaarheid is niet altijd even makkelijk. Zeker niet wanneer je niet lekker in je vel zit. Zeker ook niet als je in een rot situatie zit. Ik begrijp dat heel goed! Ook ik heb mij jaren niet dankbaar kunnen voelen omdat ik zo met mijzelf in de knoop zat. Ik wilde gewoon weer lekker in mijn vel zitten. Weer energie krijgen! Weer gelukkig zijn! Voor mijn gevoel had ik op dat moment niet veel om dankbaar voor te zijn.

Mijn ommekeer

Ik denk er nu heel anders over. Zelfs wanneer ik me rot voel kan ik altijd wel iets verzinnen om dankbaarheid te voelen. Dankbaarheid kan je namelijk zoveel geven! Dat is nu mijn persoonlijke ervaring. Maar ik was ook niet van de een op andere dag ineens overal dankbaar voor. Dit heeft moeten groeien. Ik heb mijzelf getraind in dankbaar zijn. En ik kan je vertellen, dit heeft mij ontzettend veel gebracht! Waaronder mij steeds gelukkiger voelen!

Wil jij ook gelukkiger worden?

Ik ga je geen snelle tovertrucjes beloven! Het is niet zo dat je gelukkiger wordt door een keer dankbaarheid te voelen of te tonen. Wil je gelukkiger worden? Dan vraag ik je om aandacht en zorg aan jezelf te geven.

Wat ik je wel wil beloven?

Wanneer jij de volgende tips, 21 dagen vol gaat houden, dan zal jij je langzamerhand:

 •  een stuk beter gaat voelen!
 • Je gaat steeds meer zien wat je wel hebt!
 • Vandaar uit krijg je steeds meer energie!
 • Waardoor je mooiere en betere ideeën gaat krijgen om nog beter voor jezelf te zorgen!
 • Beetje bij beetje zal jij meer momenten van geluk ervaren!

Jij bent uniek!

Alleen jij weet waar je gelukkig van kan worden! Niemand kan je dit vertellen! Dit moet echt uit jou komen. En het moet ook uit jou komen dat je hier actie in gaat ondernemen. Maar dit doe je stapje voor stapje. En met het volgende stappenplan ben je al aardig op de goede weg Smile!

Stappenplan (3 stappen) om dankbaarheid te integreren

Stap 1

Elke morgen wanneer je wakker wordt, bedenk je 1 ding waar je blij van wordt of dankbaar voor kan zijn.  Bv. Je bent blij omdat je:Dankbare en gelukkige hond

 • Een dak boven je hoofd hebt
 • je hond zo’n schat is
 • Je eten gisteravond goed is gelukt 😉
 • je de vogels kan horen fluiten
 • De zon schijnt

Ik noem maar wat ;-)……………

Kijk naar de kleinste dingen in je leven waar je blij van kan worden en voel hier dan dankbaarheid voor ! Probeer zoveel mogelijk te voelen en te beseffen dat het niet iedereen is gegeven om bv een dak boven zijn hoofd te hebben of dat hij kan horen of zien. Kijk ook naar dit soort dingen in je leven. Doe dit elke dag, 7 dagen achter elkaar, elke ochtend. Probeer elke dag iets nieuws te verzinnen waar jij blij van wordt.

BELANGRIJK! Het beste is hier meteen aan te denken voordat je je bed uitstapt! Ben je het vergeten? Doe het dan meteen wanneer je er wel aan denkt. Stel het niet uit! Het hoeft maar 1 minuut van je tijd te zijn. Hang een briefje bij je bed ter herinnering.

Stap 2

Vanaf de 8e dag bedenk je minimaal 2 dingen waar je dankbaar voor kan zijn.  Als je niet iets nieuws kan verzinnen, neem je de dingen waar je al eerder dankbaar voor bent geweest. Maar zorg er in ieder geval voor dat het er elke dag 2 zijn. Ook dit doe je voor 7 dagen elke ochtend bij het opstaan (zoals in stap 1)

Stap 3

Vanaf de 15e dag bedenk je 3 zaken waar je dankbaar voor kan zijn. Bijv:

 • Ik ben dankbaar voor het stromende water uit mijn kraan.Gelukkig slapen
 • Omdat je lekker hebt geslapen
 • Omdat je een lieve partner hebt
 • Omdat je tijd voor jezelf hebt willen vrijmaken
 • Omdat je leuke vrienden hebt
 • Omdat je 2 gezonde benen hebt
  Ik noem maar even wat…………….Ook dit doe je voor een week lang. Elke ochtend.

  Resultaat

  Stel het niet uit! Zet vanaf vandaag in je agenda dat je begint met 1 ding te bedenken waar je dankbaar voor bent! En vanaf morgen doe je het wanneer je opstaat. Als je dit echt 3 weken gaat doen, kan ik je beloven dat je je anders gaat voelen! En ik zou het dan ook super vinden als je nu al 1 ding kan aangeven waar jij je dankbaar voor voelt! Deel het hier onder in deze blog……………….

  Vond je mijn blog interessant? Delen is helen. Dank je wel als je hem wilt delen!

  Brigitte Rijmers

Over de schrijver
Mijn naam is Brigitte Rijmers, ik ben Zelfvertrouwenscoach, holistisch trauma therapeut en EFT deskundige. Ik ondersteun leidinggevende vrouwen die onzeker zijn geworden door negatieve opmerkingen van dominante of narcistische personen uit hun directe omgeving. Ik help hen hun oeroude zelfvertrouwen terug te vinden, zodat ze in elke situatie, ook in aanwezigheid van dominante personen, bij zichzelf blijven en loskomen van de twijfels in zichzelf. Nieuwsgierig wat ik voor jou kan betekenen? Vraag een gratis ontdekgesprek bij me aan via mijn website www.coachingheftineigenhanden.nl
ANDRE
Door

ANDRE

op 14 Feb 2019

Ik ben dankbaar voor " HEFT in eigen handen " en de Warmte van de Centrale verwarming !

Brigitte Rijmers
Door

Brigitte Rijmers

op 15 Feb 2019

Dank je wel Andre voor je reactie! En wat fijn om te lezen dat HEFT in eigen handen waardevol is voor je! Ja, ook ik ben enorm DANKBAAR voor mijn centrale verwarming :-).

Reactie plaatsen