Me Time zonder schuldgevoel

Tijd nemen voor jezelf is ongetwijfeld iets wat je heel graag wilt of misschien al doet. Tijd voor jezelf nemen is voor iedereen noodzakelijk. Lekker opladen in je eigen energie met dingen die je leuk vindt, zelfs als dat helemaal niets doen en lekker duf voor je uitstaren is. Het maakt niet uit, als jij je er maar lekker bij voelt. Maar hoe vaak kun je hier ook echt van genieten? Tijd nemen en genieten zonder schuldgevoel?

Zorg jij graag voor een ander en sta jij altijd voor iedereen klaar? Ze hoeven maar te kicken en jij helpt; dat vind je ook fijn. Maar misschien begint de behoefte steeds meer te komen om iets voor jezelf te doen en daar moet je tijd voor nemen. Durf jij tijd voor jezelf te nemen?

Goede zorg begint bij jezelf!Tijd nemen en schuldgevoel

Besef dat je nooit goed voor een ander kan zorgen als je niet goed voor jezelf zorgt. Het kan lange tijd ‘goed’ gaan, maar op een gegeven moment raak je opgebrand. En wat dan? Het is niet egoïstisch om tijd voor jezelf te nemen en goed voor jezelf te zorgen. Goed voor jezelf zorgen geeft energie. Je gaat je fijner voelen, meer plezier krijgen in alles en bruist van de energie. Je wordt vitaler en daar profiteert je omgeving ook weer van. Bovendien geef je je kinderen een goed voorbeeld. Je laat zien dat goed voor jezelf zorgen voor iedereen iets oplevert. Een boodschap waar zij wat aan hebben in hun verdere leven.

Schuldgevoel

Bezorgt het tijd nemen voor jezelf jou een schuldgevoel? Dit zit in je systeem ingebouwd, omdat je niet geleerd hebt om aan jezelf te denken. Misschien hoorde jij vroeger altijd dat je eerst aan een ander moest denken of heb je soms het verwijt gekregen dat je egoïstisch was. Dit kan behoorlijk impact hebben op hoe jij nu in de wereld staat. Bespreek thuis dat je behoefte hebt aan tijd voor jezelf. Je zult merken dat, als jij dit serieus bespreekbaar maakt, jouw omgeving ook anders gaat reageren, zowel positief als “negatief.”

ZelfvertrouwenEven door de zure appel heen bijten 

Misschien heb jij jouw omgeving heel erg verwend door er altijd te zijn. Dan wordt het wellicht lastig voor die ander om eraan te wennen dat jij niet meer elk moment van de dag beschikbaar bent. Wees duidelijk in je communicatie (ook al voelt het eng) en geef aan dat je dit nodig hebt. In het begin kan er best wel weerstand zijn. Dat mag maar bijt door de zure appel heen en ik beloof je dat je hiervan de vruchten gaat plukken.

Als jij voelt dat jij tijd voor jezelf wilt nemen, neem dit besluit bewust en neem het serieus, net zoals je zou doen wanneer je iets voor een ander zou doen.

Weet dat jij altijd recht hebt op jouw tijd! Het is jouw LEEFtijd!

 

Liefs
Brigitte

Ps. Vind je deze blog interessant? Ik zou het ontzettend fijn vinden als je hem wilt delen! Dank je wel alvast!

Over de schrijver
Mijn naam is Brigitte Rijmers, ik ben Zelfvertrouwenscoach, holistisch trauma therapeut en EFT deskundige. Ik ondersteun vrouwen die zich onzeker voelen doordat ze gestopt zijn (of willen stoppen) met overmatig alcoholgebruik of overmatig eten. Zij die niet meer afhankelijk willen zijn van externe middelen om zich goed (genoeg) en sterk te voelen. Ik begeleid hun naar een diep zelfvertrouwen wat ze nooit meer loslaat. Wil je meer van me weten of in contact met me komen? Neem dan eens een kijkje op mijn website www.coachingheftineigenhanden.nl of www.padvaneigenliefde.nl
Reactie plaatsen