Vind jij het moeilijk om hulp te vragen of te ontvangen?
3 min. leestijd

Vind jij het moeilijk om hulp te vragen of te ontvangen?

Jij die het ook zo vaak moeilijk vindt om hulp te vragen of te ontvangen. Jij die alles wel alleen kan doen. Jij die bang is om afgewezen te worden als je hulp vraagt. Jij die zich schaamt om hulp te vragen omdat je vind dat je het allemaal moet weten. Jij die niemand tot last wilt zijn. Ja, jij! Ik zie je, ik ken je, ik hoor je, want ik ben jou geweest. En soms ben ik jou nog steeds!

Als je jezelf begrijpt wordt het makkelijker

Het gaat me gelukkig steeds beter af om hulp te vragen. Dit komt vooral omdat ik nu begrijp waar het vandaan komt en waarom ik het zo moeilijk vind. Doordat ik mijzelf nu beter begrijp en het dus ook beter kan plaatsen, kan ik het makkelijker loslaten. Daardoor ontstaan nieuwe inzichten en de motivatie om wel de hulp te vragen, die ik zo hard nodig heb om te bereiken wat ik graag wil.

Waarom ik de moed heb verzameld om hulp te vragen

Ik wil namelijk jou heel graag helpen om je lekker te laten voelen. Mijn missie, mijn passie is om jou op weg te helpen naar jouw droomleven, je beter te laten ontspannen, je innerlijke rust terug te laten vinden. Alles wat nodig is om jou lekker in je vel te laten voelen.

Hulp vragenMaar dan zal ik dit wel goed moeten overbrengen. Ik wil je inspireren door onder andere mijn blogs, maar ook met andere informatie op mijn website, e-books en nog veel meer waar het geschreven woord een belangrijke rol speelt.

Alleen heb ik hulp nodig bij het redigeren van mijn teksten. Doordat ik dit aan mezelf kon toegeven heb ik sinds kort hulp gekregen van een fantastische vrouw, Lennie de Man van Perfect Verwoord. Door haar hulp heb ik al een fantastisch helder werkboek kunnen schrijven voor mijn workshops. En dat is niet het enige wat ze doet voor me. Ze tilt me naar een hoger niveau door onze samenwerking. Hulp vragen loont! Op diverse fronten.

Wat is de reden dat jij het moeilijk vindt om hulp te vragen?

Er zijn ontzettend veel redenen te bedenken waarom je het moeilijk kan vinden, maar ik zal de belangrijkste voor je op een rijtje zetten. Het is vooral de angst om:

  • afgewezen te worden
  • dom gevonden te worden
  • tot last te zijn
  • om te falen
  • voor teleurstelling

Herken je één van deze redenen? Goed nieuws! Je kan van je angst afkomen waardoor je steeds makkelijker hulp gaat vragen.

Ik geef je 4 tips om je op weg te helpen

1. Vraag jezelf af wat het doel is van jouw hulpvraag?

Wat wil je bereiken met de hulp die je gaat krijgen? Heb je dat duidelijk voor je? Wil jij beter in je vel zitten? Wil jij bepaalde veranderingen in je leven? Wil jij je bedrijf naar een hoger plan trekken? Met andere woorden, wat zou de hulp, waar jij behoefte aan hebt, bijdragen aan jouw geluk? Wat wil je bereiken? Zodra je de antwoorden op deze vragen hebt, ga je wellicht meer voelen dat je jezelf wat onthoudt als je niet om hulp vraagt. Hierdoor kan je meer (intrinsiek) gemotiveerd raken. Het kan even moeilijk zijn om die hulp te vragen, maar je weet ook dat je er veel meer voor terug kan krijgen!

2. Mediteer en vind jouw antwoorden in de stilte!

Zorg dat je nieuwsgierig wordt naar jezelf! We hebben vaak een grote interesse voor een ander waarom hij of zij wel of niet iets doet. Maar wat zijn jouw onderliggende redenen? Zoek de stilte even op en stel jezelf die belangrijke vraag:
“ Wat houdt mij tegen om nu hulp te vragen? Waarom vraag ik nu geen hulp?”
Richt je aandacht op je hart en haal een paar keer diep adem. Mediteer met deze aandacht op je hart. Doe dit voor een paar minuten. Kans is groot dat het antwoord dan bij je binnenkomt.

Misschien vind je mediteren zweverig klinken maar dat is het totaal niet. Eigenlijk precies het tegenovergestelde. Het is allang wetenschappelijk bewezen dat mediteren goed is om je concentratievermogen te verhogen, stress te verlagen en je geheugen te verbeteren. Dus waarom zou je het niet gewoon proberen en zelf ervaren hoe het bij jou werkt.

3. Optimaliseer jezelf

Hiermee bedoel ik: werk aan je zelfvertrouwen. Ben je je bewust van je zelfvertrouwen? Wanneer het vertrouwen in jezelf groeit, zal je ook steeds minder angst gaan voelen om afgewezen te worden, of dom gevonden te worden, of te falen of welke reden jij ook hebt.

4. Transformeer je belemmering en zet EFT in.

In deze video geef ik je een aantal tips hoe je EFT kan inzetten om je gedachten te transformeren:

Vond je deze blog waardevol? Wil je hem dan delen? Dank je wel!

Van hart tot hart,
Brigitte Rijmers

 

 

 

 

 

 

Over de schrijver
Mijn naam is Brigitte Rijmers, ik ben Zelfvertrouwenscoach, holistisch trauma therapeut en EFT deskundige. Ik ondersteun vrouwen die zich onzeker voelen doordat ze gestopt zijn (of willen stoppen) met overmatig alcoholgebruik of overmatig eten. Zij die niet meer afhankelijk willen zijn van externe middelen om zich goed (genoeg) en sterk te voelen. Ik begeleid hun naar een diep zelfvertrouwen wat ze nooit meer loslaat. Wil je meer van me weten of in contact met me komen? Neem dan eens een kijkje op mijn website www.coachingheftineigenhanden.nl of www.padvaneigenliefde.nl
Reactie plaatsen