Fijne feestdagen

Fijne feestdagen of een verplicht feestje?

Hoe zit dat bij jou? Schiet jij ook in de kramp als je denkt aan dat het gezellig moet zijn met de feestdagen. En dat je hierdoor moet toegeven aan de wensen van je (schoon)familie?

Heb je eigenlijk meer behoefte om lekker rustig op de bank te hangen met je gezin. Spelletjes doen of lekker onderuit een boek telezen in je Onesie. Even helemaal geen verplicht gedoe! Dan vraag ik je; Wat maakt dat je dit NIET doet?

Angst Ben jij net zoals mijn klant aangaf, bang? Bang om een partypooper te zijn? Omdat het nu eenmaal traditie is om deze feestdagen met familie door te brengen?!

Wil je hierin meegaan? Of heb je meer de behoefte om te doen wat je al jaren voelt dat je wilt? Gewoon simpel iets voor jezelf (of met je gezin), geen verplicht gedoe!  Ook jij hebt het recht om je dagen in te vullen zoals jij wilt. Of het nu kerst is of niet! Het is toch veel waardevoller als je komt omdat je het ECHT wilt en er op verheugt?!

Egoïstisch als je aan je eigen behoefte denkt? Of denk je dat als je de traditie verbreekt dat dit egoïstisch is? Misschien! Alleen kun je je afvragen of dit zo erg is. Wat maakt dat je niet aan jezelf en je eigen behoeften mag denken? Ben je het niet gewend en komt er angst om de hoek kijken?

Ik snap het!

Bedenk wel dat het ook JOUW FEESTDAGEN zijn.
Vraag jezelf af wat je werkelijk wilt met de feestdagen. Je werkt hard. Ook jij hebt recht om je vrije dagen in te vullen zoals goed voor jou voelt. Soms is dat iets anders als dat de familie van je gewend is. Nou en?! 

Misschien heb je volgend jaar des te meer zin?

Of misschien kom je erachter dat je liever andere leuke dingen met de feestdagen wil doen? 

Het is jouw leven. Leef je hem ook zoals jij wilt? Lief mens, onderzoek wat je drive is? 

Doe iets altijd vanuit plezier. 
NIet vanuit angst wat een ander van je denkt. Daar is je leven veel te waardevol voor! Wordt geen partypooper voor jezelf! Van hart tot hart, Brigitte Ps. Wil je je angst voor de mening van een ander transformeren en loslaten? 
Vraag dan een  gratis ontdekgesprek  bij me aan en start het nieuwe jaar goed!