Koekje erbij?

Page content

Wie ben ik?

Brigitte Rijmers

Mijn naam is Brigitte Rijmers. Ik ben bewustzijnscoach en trainer.  Geboren en getogen in Amsterdam en woon sinds 2000 in Alkmaar met mijn man Peter, een lief poezenmeisje en 2 ondeugende konijntjes.

Mijn weg van zelfrespect

Het heeft lang geduurd voordat ik respect had voor mijn gevoelens. Ik was mij hier niet eens zo bewust van. Maar ik vond het moeilijk om mijn gevoelens en emoties onder woorden te brengen. Vooral negatieve emoties vond ik moeilijk om mee om te gaan. Ik had vroeger vooral geleerd om emoties niet te tonen. Uiteindelijk heb ik ze weggestopt. Dit heeft als resultaat gehad dat ik de verbinding met mijzelf kwijtraakte.

Respect voor mijzelf en anderen.

Ik heb wel altijd een verbinding gevoeld met het woord respect. Mijn gevoel heeft altijd gezegd dat wanneer we respect voor onszelf hebben, dat het niet anders kan zijn, dan dat we respect voelen voor onze omgeving, de dieren en de natuur. Ik heb mij dan ook behoorlijk ingezet met mijn werk en vrijwilligerswerk om hier mijn steentje aan bij te dragen. En ik dacht dat ik best wel wat respect voor mijzelf had.

Burn out

Maar ik leefde vooral vanuit mijn hoofd. Ik benaderde alles rationeel, ook al voelde ik wel emoties, deze stopte ik veelal weg. Ik werkte keihard, dacht aan de mensen om mij heen. Collega’s konden altijd op mij rekenen. Zette me regelmatig in voor vrijwilligerswerk. Elk dier in nood kon rekenen op mijn hulp. Hoe ik mij ook voelde, ik stond altijd klaar als iemand ondersteuning nodig had. Om een lang verhaal iets korter te maken, dit heeft geresulteerd in een burn-out.

Dankbaar

Het klinkt misschien raar maar ik ben zo ontzettend dankbaar voor mijn burn-out. Hierdoor werd ik gedwongen om mijzelf op een andere manier te gaan behandelen. Door intensief met mijzelf aan de slag te gaan middels therapieën en coaching, heb ik weer volledig mijn eigenwaarde en zelfrespect terug gevonden.

Waarom ik doe wat ik doe

VrijheidSinds ik vanuit mijn hart durf te leven, mijn emoties er mogen zijn, en ik ook echt mijn gevoel kan voelen, ben ik echt gelukkig! Ook tijdens de dagen dat ik me niet zo fijn voel kan ik toch de dankbaarheid voelen voor mijn emoties. Ik ben me bewust dat zij me juist iets willen zeggen. En dat brengt groei en ontwikkeling. Dat is wat ik iedereen gun! Leven vanuit je hart is niet altijd even makkelijk. Maar door steeds dichter bij je gevoel te komen en te weten wat je emoties jou willen zeggen, zodat je positieve acties voor jezelf kan ondernemen, zal jou dichter bij je droomleven brengen. Wanneer jij hier hulp bij kan gebruiken, dan ondersteun ik je heel graag. Ik ben expert maar ook ervaringsdeskundige.

Blokkades

Ieder van ons heeft alle wijsheid in zich zitten, om een leven te leven waar je blij van wordt! Maar door diverse bewuste maar ook onbewuste ervaringen kun je vast komen te zitten. Zowel lichamelijke spanning kan zich opbouwen als geestelijke spanning. Dit zorgt voor blokkades.

Bewustworden

Door je gedachten, gevoelens en emoties te onderzoeken ga jij je steeds meer bewust worden van alles wat er bij je speelt. Hierdoor leer jezelf steeds beter begrijpen waardoor het makkelijker wordt om vaste niet helpende patronen te doorbreken.

De methodes die ik gebruik zijn:

 • EFT
 • Access Bars
 • lichaamswerk
 • ademhalingstechnieken
 • coachinghartmeditaties
 • beweegmeditaties
 • Voice Dialoque
 • chakrapsychologie
 • reiki
 • Quantum Touch

Een greep uit mijn opleidingen:

 • Levenscoach
 • Energetisch therapeut
 • Access Bars therapeut
 • Quantum touch
 • Quantum allergy
 • Self Created Health
 • EFT
 • Reiki master
 • Indiase hoofdmassage
 • Psychosociale basiskennis (in opleiding)
 • Acces Bars