ID:125316564794081
arrow_drop_up arrow_drop_down

Ik heb er geen woorden voor!

Emoties onder woorden brengen is iets waar ik niet altijd even goed in ben geweest. Heel vaak werd ik overweldigd door emoties en klapte dan dicht. B.v. als ik ruzie had, als ik iets belangrijks duidelijk wilde maken of als iets me niet lukte. Ik kon dan niet goed uit mijn woorden komen, terwijl mijn emoties inwendig een enorme storm veroorzaakten. Boosheid, frustratie of verdriet namen vaak de overhand. In plaats van dat ik mijn gevoel onder woorden kon brengen, kreeg ik een black-out, bleef heel stil of kreeg juist een enorme uitbarsting waardoor ik dingen zei waar ik achteraf spijt van kon hebben.

FrustratieFrustratie

Soms duurde het dagen voordat ik de juiste woorden wist. Als ik dan ergens op terugkwam, mijn standpunt duidelijk wilde maken of iets wilde uitpraten, dan kon ik zo maar weer vastlopen. Het begin lukte meestal wel, tot er een andere reactie gegeven werd dan ik verwachtte of had gehoopt. Dan struikelde ik prompt weer over mijn eigen woorden, werd onzeker en ontstond er een blokkade op wat ik wilde zeggen. Het betekende niet dat ik niets zei. Het waren alleen niet de woorden die ik van tevoren bedacht had. De emoties namen de controle weer over.

Controle terug over je woorden

Als je je herkent in mijn verhaal, weet dan dat je hier zelf verandering in kunt aanbrengen. Je kunt controle krijgen over hoe jij je wilt uiten. Daar zijn hele mooie technieken voor. En één daarvan is EFT. EFT staat voor Emotional Freedom Technique en heeft mij de controle over mijn gevoelens teruggeven. Ik ging mezelf door EFT steeds beter begrijpen waardoor er meer rust in mezelf kwam. Dit is wat ik jou ook gun!

Jezelf beter begrijpen

Allereerst is het van belang om te weten waardoor je niet goed uit je woorden kunt komen:

  • Je hebt als kind niet geleerd wat emoties zijn, omdat daar niet (veel) over gepraat werd.
  • Je mocht als kind geen emoties tonen, zeker niet als een ander hier last van had.
  • Je bent als kind of jongvolwassene gepest om emoties die je voelde en uitte.
  • Je hebt traumatische ervaringen. Zowel grote als kleine trauma’s kunnen impact hebben op het vermogen hoe jij je nu uit.

Dit zijn best heftige redenen. De kans is groot dat er één bij zit waarin jij je herkent.

Wat kies jij?

Nu je de oorzaak weet, kun je twee dingen doen:

  • Je kiest ervoor om alles te laten zoals het nu is en je niet verder te verdiepen in je eigen emoties.
  • Je kiest ervoor om op ontdekkingsreis te gaan. Je neemt de tijd om jezelf en jouw emoties onder de loep te leggen. Je leert alles beter begrijpen, waardoor je steeds makkelijker de woorden kan vinden die jij nodig hebt om voor jezelf of je verlangens op te komen.

EmotiesWeet dat alles goed is wat je kiest. Jij bepaalt volledig hoe jij je leven wil leven. Vraag jezelf wel af of je veel vreugde en plezier ervaart. Ben je echt gelukkig? Of is hier nog wel wat winst te behalen?

Leer jezelf beter kennen door EFT

Als jij kiest voor jouw ontdekkingsreis, dan nodig ik je uit om kennis te maken met een hele bijzondere ontspanningsmethode, namelijk EFT.

EFT (ook wel tapping genoemd) staat voor Emotional Freedom Technique (vertaald: Emotionele Vrijheidstechniek) en dat is wat deze techniek je geeft: VRIJHEID! Je vrij voelen in al je doen en laten.

Wat kan EFT voor jou betekenen?

EFT zorgt ervoor dat spanningen, die je hebt wanneer je (heftige) emoties ervaart, verminderen of verdwijnen. Door deze ontspanning kun je anders denken, krijg je helderheid en inzicht en voor de hand liggende mogelijkheden worden steeds duidelijker voor je. Wil je meer informatie over EFT, dan kun je kijken op deze pagina.

Ik zou het leuk vinden als je onder de blog wil laten weten wat je er van vindt en of je er iets in herkent.

Workshop De Kunst van Ontspannen door EFT

Tijdens deze workshop leg ik je uit wat EFT is, wat het voor je kan doen en ga ik dieper in op het belang van ontspanning. Ook ga je ervaren hoe je heel snel kan ontspannen door EFT.

Na deze workshop heb je handvatten om in je dagelijks leven meer en sneller ontspanning te creëren. Waardoor jij je niet meer laat overweldigen door emoties.

Elke woensdagochtend organiseer ik de workshop ‘De Kunst van Ontspannen door EFT’ in Heerhugowaard.

De komende data zijn: 7 november, 14 november, 21 november, 5 december, 12 december en 19 december
Prijs € 17,-
Tijd: van 10.00 tot 12.00 uur

Heb je interesse? Kijk dan op deze pagina.

Hopelijk tot ziens

Brigitte Rijmers

 

Reactie plaatsen

Koekje erbij?