Page content

article content

In gesprek met je emotie

Wordt je weleens overvallen door een emotie waarvan je niet weet waar hij vandaan komt? Maar je voelt je wel rottig. Er is niet echt een aanleiding voor en toch voel je je niet fijn. 

Ik heb daar ook nog wel eens last van en tegenwoordig ga ik er mee in gesprek. Dit klinkt misschien raar maar elke emotie heeft je iets te vertellen. Inspirator Tony Robbins geeft tevens aan dat elke emotie er voor je is om je in actie te zetten. Emoties zijn een soort van innerlijk GPS systeem. Wanneer je dit systeem steeds beter gaat leren kennen ga je jezelf steeds beter leren begrijpen.

Wil jij jezelf beter leren begrijpen?

Door je eigen emoties te onderzoeken en te weten wat ze je nog meer te vertellen hebben (buiten het voelen en ervaren en verwerken om), ga je op een innerlijk ontdekkingsreis. Een ontdekkingstocht waardoor je steeds meer gaat voelen dat jouw emoties je kunnen helpen om van je leven één groot ontdekkingsavontuur te maken. Waardoor je veel meer plezier gaat ervaren aan al je emoties.

Oefen in gesprekken met je emotie

Als je wilt leren om met je emoties in gesprek te gaan, beluister dan de volgende visualisatie meditatie elke dag. Naarmate je oefent zul je merken dat je steeds vaker een ingeving of inzicht krijgt. Soms kan het antwoord verrassend zijn maar jij kan leren voelen of dit antwoord klopt. Oefening baart kunst ;-).

Visualisatie meditatie “In gesprek met je emotie”:

Laat je verrassen door de antwoorden vanuit je onderbewuste.

Hier zit al jouw wijsheid. Luister naar je innerlijke GPS en begrijp waarom jij een emotie ervaart maar ook wat je hiermee kan doen.

Let op! Wanneer je emoties te heftig voor je aanvoelen en je het gevoel hebt dat je het niet alleen aankan, vraag dan altijd om hulp.

Je hoeft het niet alleen te doen. Hulp is er altijd!

  • Vraag aan je vriend of vriendin of die even tijd voor je heeft.
  • Ga in gesprek met een familielid waar je je veilig bij voelt.
  • Vraag een gesprek aan met een hulpverlener

Ik zou het ontzettend fijn vinden om te horen hoe je deze visualisatie meditatie hebt ervaren. Denk je dat anderen hier ook mee geholpen zijn? Dan zou ik het superfijn vinden als je deze blog deelt.

Liefs

Brigitte Rijmers

 

Comment Section

0 reacties op “In gesprek met je emotie

Plaats een reactie


*